fbpx
logo
Szukaj
open close

Jajo po benedyktyńsku na rukoli

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c535976b4-ce69-4af0-9603-b7d768dc46c3
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Jajo po benedyktyńsku na rukoli

Przygotowanie

  • W garnku zagotowujemy wodę z dodatkiem soli i octu
  • Wrzątek mieszamy tak, aby wirował
  • Na wirujący wrzątek po kolei wybijamy jaja i gotujemy przez ok. 3-4 minuty
  • Na talerzu rozkładamy rukolę
  • Jaja wyciągamy z garnka łyżką cedzakową i układamy na rukoli
  • Całość posypujemy nasionami

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne propozycje przyrządzenia jaj.

Autor

Ajwendieta
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 15 minut
Składniki: 5
Porcje: 1
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • Jajo kurze (102 g)
  • Rukola (80 g)
  • Sezam czarny (5 g)
  • Ocet jabłkowy naturalnej fermentacji (3 ml)
  • Sól kłodawska (1.5 g)

Potrzebny sprzęt

Garnek, Łyżka cedzakowa, Talerz

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Gotowane parówki drobiowe z sałatką z ogórków kiszonych, pora i pomidorów

Parówki wkładamy do wrzącej wody, minimalizujemy płomień, parzymy 5 minut. Por przekrawamy wzdłuż, płuczemy pod bieżąca wodą, kroimy w cienkie półksiężyce i wrzucamy do miski. Ogórek kiszony kroimy w kostkę. Z jabłka usuwamy gniazdo nasienne i…

WIĘCEJ >

Koktajl (shake) truskawkowy

Truskawki umyć i obrać z szypułek Truskawki wrzucić do blendera kielichowego Dodać miód Dolać wodę kokosową Miksować 15 sekund 

WIĘCEJ >

Sałatka z owoców sezonowych – lato

Wszystkie owoce umyć Z moreli usunąć pestkę, pokroić kostkę Truskawki pokroić na połówki lub na ćwiartki Wymieszać wszystkie owoce

WIĘCEJ >

Zupa z cukinii

Cebulę obieramy i kroimy w kostkę Por kroimy w półksiężyce Cukinię kroimy w kostkę W garnku rozgrzewamy tłuszcz Wrzucamy cebulę z porem, dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek i podsmażamy przez ok. 3-4 minuty Dodajemy cukinię…

WIĘCEJ >