fbpx
logo
Szukaj
open close

Jajo po benedyktyńsku na rukoli

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c535976b4-ce69-4af0-9603-b7d768dc46c3
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Jajo po benedyktyńsku na rukoli

Przygotowanie

  • W garnku zagotowujemy wodę z dodatkiem soli i octu
  • Wrzątek mieszamy tak, aby wirował
  • Na wirujący wrzątek po kolei wybijamy jaja i gotujemy przez ok. 3-4 minuty
  • Na talerzu rozkładamy rukolę
  • Jaja wyciągamy z garnka łyżką cedzakową i układamy na rukoli
  • Całość posypujemy nasionami

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne propozycje przyrządzenia jaj.

Autor

Ajwendieta
Postaw mi kawę na buycoffee.to
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 15 minut
Składniki: 5
Porcje: 1
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • Jajo kurze (102 g)
  • Rukola (80 g)
  • Sezam czarny (5 g)
  • Ocet jabłkowy naturalnej fermentacji (3 ml)
  • Sól kłodawska (1.5 g)

Potrzebny sprzęt

Garnek, Łyżka cedzakowa, Talerz

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Powiązane przepisy

Jajo na miękko i fasolka szparagowa

Z fasolki odcinamy końcówki i gotujemy we wrzącej, osolonej wodzie przez ok. 10 minut (do miękkości), a następnie odcedzamy Jaja (…)

WIĘCEJ >

Łosoś wędzony, jaja po benedyktyńsku, awokado, brokuł

W garnku zagotowujemy wodę z dodatkiem soli i octu Wrzącą wodę mieszamy, tak aby powstał wir Jaja wybijamy po kolei (…)

WIĘCEJ >

Jajka po japońsku

Wszystkie składniki oprócz jajek i sezamu wkładamy/ przelewamy do garnka i gotujemy przez kilka minut od momentu bulgotania. Gorącą marynatę (…)

WIĘCEJ >

Jaja po benedyktyńsku (poszetowe) na pieczarkach duszonych z koprem włoskim i szpinakiem

Pieczarki kroimy na cząstki Koper włoski kroimy w półksiężyce Por kroimy wzdłuż i myjemy w środku, żeby nie było piasku (…)

WIĘCEJ >

Boczniaki na miksie sałat z jajem po benedyktyńsku

Sałatę strzępiastą rwiemy w palcach i wrzucamy do miski Dodajemy rukolę Pomidora kroimy w cząstki i układamy na sałacie Awokado (…)

WIĘCEJ >