fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Jajo po benedyktyńsku na rukoli

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c535976b4-ce69-4af0-9603-b7d768dc46c3
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider

Jajo po benedyktyńsku na rukoli

Przygotowanie

  • W garnku zagotowujemy wodę z dodatkiem soli i octu
  • Wrzątek mieszamy tak, aby wirował
  • Na wirujący wrzątek po kolei wybijamy jaja i gotujemy przez ok. 3-4 minuty
  • Na talerzu rozkładamy rukolę
  • Jaja wyciągamy z garnka łyżką cedzakową i układamy na rukoli
  • Całość posypujemy nasionami

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne propozycje przyrządzenia jaj.

Autor

Ajwendieta
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slider
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider
Czas: do 15 minut
Składniki: 5
Porcje: 1
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • Jajo kurze (102 g)
  • Rukola (80 g)
  • Sezam czarny (5 g)
  • Ocet jabłkowy naturalnej fermentacji (3 ml)
  • Sól kłodawska (1.5 g)

Potrzebny sprzęt

Garnek, Łyżka cedzakowa, Talerz

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Sałatka kalafiorowo – ziemniaczana z szynką

Kalafior podzielić na małe różyczki Ziemniaki pokroić w kostkę Szynkę pokroić w paseczki Czosnek obrać i posiekać jak najdrobniej Wszystkie pokrojone składniki wrzucić do miski Dodać oliwę, musztardę Posolić i popieprzyć, zamieszać

WIĘCEJ >

Pankejki z borówkami

Z lodówki wyciągamy jaja, mleko oraz jogurt i odstawiamy na ok. 15-20 minut, tak aby osiągnęły temp. pokojową Do jogurtu wsypujemy sodę, mieszamy i odstawiamy na ok. 5 minut Do miski wybijamy jaja, dodajemy cukier…

WIĘCEJ >

Mandarynka

Mandarynki umyć i obrać

WIĘCEJ >

Naleśniki samuraja

Wszystkie składniki mieszamy razem w misce (można użyć miksera, albo ręcznie wymieszać trzepaczką). Patelnię nasmarowujemy małą ilością masła i rozgrzewamy. Jedną ręką podnosimy patelnię z ognia, a drugą wylewamy na nią ciasto przy pomocy chochli….

WIĘCEJ >