fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Jajo po benedyktyńsku na rukoli

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c535976b4-ce69-4af0-9603-b7d768dc46c3
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Jajo po benedyktyńsku na rukoli

Przygotowanie

  • W garnku zagotowujemy wodę z dodatkiem soli i octu
  • Wrzątek mieszamy tak, aby wirował
  • Na wirujący wrzątek po kolei wybijamy jaja i gotujemy przez ok. 3-4 minuty
  • Na talerzu rozkładamy rukolę
  • Jaja wyciągamy z garnka łyżką cedzakową i układamy na rukoli
  • Całość posypujemy nasionami

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne propozycje przyrządzenia jaj.

Autor

Ajwendieta
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 15 minut
Składniki: 5
Porcje: 1
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • Jajo kurze (102 g)
  • Rukola (80 g)
  • Sezam czarny (5 g)
  • Ocet jabłkowy naturalnej fermentacji (3 ml)
  • Sól kłodawska (1.5 g)

Potrzebny sprzęt

Garnek, Łyżka cedzakowa, Talerz

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Pikantne frytki serowe

Ser ścieramy na drobnych oczkach tarki do miski Ziemniaki obieramy, kroimy w cienkie paski i gotujemy we wrzącej, osolonej wodzie przez ok. 5 minut Piekarnik rozgrzewamy do temp. 180 st. C Blachę wykładamy papierem do…

WIĘCEJ >

Gryczane ciasto szpinakowe

Ciasto kruche Wszystkie składniki wrzucamy do miski i mieszamy Wykładamy ciastem formę do tarty Najłatwiej zmoczyć dłoń, położyć kawałki ciasta i wilgotną dłonią rozpłaszczać Pieczemy ciasto w piekarniku 10 min w temp. 180 st. C…

WIĘCEJ >

Sałatka z dzikim ryżem i szparagami

Pomidory drobno siekamy Imbir obieramy i ścieramy na drobnych oczkach tarki do miski Ryż gotujemy wg instrukcji na opakowaniu, a następnie odcedzamy Ze szparagów odcinamy końcówki i kroimy na 3-4 części Cukinię kroimy w pół…

WIĘCEJ >

Pulpety z sarny w sosie warzywnym z grillowaną cukinią i kalarepą

Sarnę kroimy z mniejsze kawałki i mielimy w maszynce do mięsa na średnich oczkach Marchew i pietruszkę obieramy i przekrawamy na połowy Połowę marchwi i pietruszki kroimy w cienkie paski lub kostkę Mielimy też obraną…

WIĘCEJ >