fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Jeże morelowo – czekoladowe

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5cae7d29fe-1bee-4904-a728-078352bdad45
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider

Jeże morelowo – czekoladowe

Przygotowanie

  • Czekoladę łamiemy na kawałki i wrzucamy do garnka
  • Wlewamy mleko kokosowe
  • Dodajemy miód
  • Podgrzewamy na małym ogniu, cały czas mieszając
  • Gdy czekolada się rozpuści i wszystko razem połączy, wyłączamy palnik
  • Czekolada NIE MOŻE się zagotować, ma się tylko rozpuścić i połączyć
  • Do płynnej czekolady wrzucamy morele i mieszamy
  • Pomarańcze kroimy na połówki i układamy na talerzu
  • Nabijamy każdą morelę na wykałaczkę i wbijamy wykałaczki w połówki pomarańczy 

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Autor

Ajwendieta
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slider
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider
Czas: do 30 minut
Składniki: 5
Porcje: 4
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • Pomarańcza (480 g)
  • Morela suszona (200 g)
  • Czekolada gorzka (bez mleka) (100 g)
  • Mleko kokosowe (50 ml)
  • Miód lipowy (12 g)

Potrzebny sprzęt

Bez specjalnego sprzętu, Deska, Garnek, Nóż, Wykałaczki

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Brownie pomidorowe

Piekarnik rozgrzewamy do temp. 180 st. C W wysokim naczyniu umieszczamy pomidory i blendujemy je do gładkiej konsystencji Dodajemy banana, daktyle, olej i miksujemy do gładkości W osobnej misce mieszamy suche składniki, po czym łączymy…

WIĘCEJ >

Chrzanowa zupa krem

Warzywa korzeniowe myjemy, obieramy i kroimy w drobną kostkę Pokrojony świeży chrzan płuczemy w ciepłej wodzie, zmieniając ją trzy razy Pora kroimy w plastry, czosnek obieramy Wszystkie warzywa wrzucamy do garnka i zalewamy ciepłym bulionem…

WIĘCEJ >

Sałatka z grillowanym camembertem

Rozgrzewamy patelnię grillową Kładziemy ser i grillujemy przez ok. 3-4 minuty z każdej strony Awokado obieramy i kroimy w paski Pomidora kroimy w cząstki Rzodkiewkę kroimy w plastry Wszystkie warzywa układamy na talerzu, skrapiamy oliwą…

WIĘCEJ >

Sałatka ryżowa z tuńczykiem

Ryż ugotować we wrzącej, osolonej wodzie do miękkości Ugotowany ryż przełożyć na sito i przelać kilkakrotnie zimną wodą Odcedzić ryż z wody Ogórki pokroić w kostkę Cebulę pokroić w kostkę Awokado obrać, przekroić na pół,…

WIĘCEJ >