fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Jeże morelowo – czekoladowe

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5cae7d29fe-1bee-4904-a728-078352bdad45
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Jeże morelowo – czekoladowe

Przygotowanie

  • Czekoladę łamiemy na kawałki i wrzucamy do garnka
  • Wlewamy mleko kokosowe
  • Dodajemy miód
  • Podgrzewamy na małym ogniu, cały czas mieszając
  • Gdy czekolada się rozpuści i wszystko razem połączy, wyłączamy palnik
  • Czekolada NIE MOŻE się zagotować, ma się tylko rozpuścić i połączyć
  • Do płynnej czekolady wrzucamy morele i mieszamy
  • Pomarańcze kroimy na połówki i układamy na talerzu
  • Nabijamy każdą morelę na wykałaczkę i wbijamy wykałaczki w połówki pomarańczy 

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Autor

Ajwendieta
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 30 minut
Składniki: 5
Porcje: 4
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • Pomarańcza (480 g)
  • Morela suszona (200 g)
  • Czekolada gorzka (bez mleka) (100 g)
  • Mleko kokosowe (50 ml)
  • Miód lipowy (12 g)

Potrzebny sprzęt

Bez specjalnego sprzętu, Deska, Garnek, Nóż, Wykałaczki

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Komosa ryżowa na mleku kokosowym

W garnku na średnim ogniu delikatnie prażymy wiórki kokosowe, od czasu do czasu mieszając Wiórki odstawiamy do wystudzenia Do garnka wlewamy szklankę wody, mleko kokosowe, komosę ryżową, syrop klonowy i doprowadzamy do wrzenia Po zagotowaniu…

WIĘCEJ >

Spaghetti Konjac z wędzonym pstrągiem w sosie pomidorowym

makaron wyjmujemy z worka do miski z zimną wodą zmieniamy wodę 3 razy co kilka minut, aż przestanie „czuć rybą” w tym czasie obieramy czosnek i cebulę, kroimy w kostkę pstrąga obieramy z skóry i…

WIĘCEJ >

Rolki z bakłażana z twarożkiem z orzechów włoskich

Twarożek: Dzień wcześniej namaczamy orzechy w zimnej wodzie (tylko żeby je zakryło) Na drugi dzień odlewamy tą wodę Dodajemy do orzechów miód, sok wyciśnięty z dwóch cytryn Lekko solimy i pieprzymy Miksujemy blenderem ręcznym lub…

WIĘCEJ >

Pierogi ruskie z mąki gryczanej i tapioki z farszem ziemniaczano – słonecznikowym

Ciasto bezglutenowe: Jedną i druga mąkę wsypujemy do miski i dodajemy szczyptę soli  Wlewamy ¾ szklanki wrzątku  Mieszamy drewnianą łyżką  Jak już da się włożyć rękę to wyrabiamy ręką  Jeśli ciasto jest zbyt mokre i…

WIĘCEJ >