fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Jeże morelowo – czekoladowe

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5cae7d29fe-1bee-4904-a728-078352bdad45
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider

Jeże morelowo – czekoladowe

Przygotowanie

  • Czekoladę łamiemy na kawałki i wrzucamy do garnka
  • Wlewamy mleko kokosowe
  • Dodajemy miód
  • Podgrzewamy na małym ogniu, cały czas mieszając
  • Gdy czekolada się rozpuści i wszystko razem połączy, wyłączamy palnik
  • Czekolada NIE MOŻE się zagotować, ma się tylko rozpuścić i połączyć
  • Do płynnej czekolady wrzucamy morele i mieszamy
  • Pomarańcze kroimy na połówki i układamy na talerzu
  • Nabijamy każdą morelę na wykałaczkę i wbijamy wykałaczki w połówki pomarańczy 

Autor

Ajwendieta
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietę!

Slider
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider
Czas: do 30 minut
Składniki: 5
Porcje: 4
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • 200 g suszonych moreli
  • 1 tabliczka gorzkiej czekolady (100 g)
  • 5 łyżek mleka kokosowego (50 ml)
  • 1 łyżeczka miodu (12 g)
  • 2 pomarańcze (480 g)

Potrzebny sprzęt

Bez specjalnego sprzętu, Garnek, Wykałaczki

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Nogi kaczki w pomarańczach z wolnowaru

Nogi solimy i pieprzymy Wkładamy do wolnowaru Cebulę i czosnek obieramy i kroimy w plastry Dodajemy do wolnowaru Pomarańcze obieramy ze skóry i dzielimy na cząstki Dodajemy pomarańcze do wolnowaru Mieszamy i ustawiamy wolnowar na…

WIĘCEJ >

Truskawki przekładane czekoladowym musem

Daktyle zalewamy wrzątkiem i namaczamy przez około 15 minut. Awokado obieramy ze skórki. Do kielicha blendera wrzucamy po kolei namoczone daktyle, karob, śmietankę kokosową (tylko ściętą część, która wydzieliła się po 24h stania w lodówce)…

WIĘCEJ >

Sałatka jarzynowa

Marchew, pietruszkę, seler i ziemniaka płuczemy i wrzucamy do garnka Zalewamy gorącą wodą i gotujemy 25 min Ogórki kroimy w kostkę i kładziemy na sicie, żeby odciekła z nich woda Jajka obieramy i kroimy w…

WIĘCEJ >

Suszony schab w czosnku niedźwiedzim

Schab włożyć do jakiegoś płaskiego naczynia Posypać z każdej strony solą Ofoliować naczynie z mięsem i wstawić na 24 godz. do lodówki Wyjąć mięso Opłukać pod bieżącą zimną wodą (szybko, tyle tylko, żeby spłukać sól)…

WIĘCEJ >