Jeże morelowo – czekoladowe
Jeże morelowo – czekoladowe
Przygotowanie
- Czekoladę łamiemy na kawałki i wrzucamy do garnka
- Wlewamy mleko kokosowe
- Dodajemy miód
- Podgrzewamy na małym ogniu, cały czas mieszając
- Gdy czekolada się rozpuści i wszystko razem połączy, wyłączamy palnik
- Czekolada NIE MOŻE się zagotować, ma się tylko rozpuścić i połączyć
- Do płynnej czekolady wrzucamy morele i mieszamy
- Pomarańcze kroimy na połówki i układamy na talerzu
- Nabijamy każdą morelę na wykałaczkę i wbijamy wykałaczki w połówki pomarańczy
Rady dietetyka
Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.
Autor
Lista składników
- Pomarańcza (480 g)
- Morela suszona (200 g)
- Czekolada gorzka (bez mleka) (100 g)
- Mleko kokosowe (50 ml)
- Miód lipowy (12 g)
Potrzebny sprzęt
Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.
Podobne tematy
Kanie (sowy) panierowane w kokosie na sałacie
Grzyby: Sowy oczyszczamy Jajko wybijamy do głębokiego talerza Solimy, pieprzymy Roztrzepujemy jajka widelcem lub rózgą W drugi głęboki talerz wsypujemy wiórki kokosowe Wkładamy grzyby w jajko, obracamy i przekładamy w wiórki kokosowe i obracamy Rozgrzewamy…
WIĘCEJ >Omlet z brokułem
Jajka wybijamy do głębokiego talerza lub miski Solimy Mocno mieszamy widelcem lub rózgą Podczas mieszania dolewamy mleko kokosowe Dodajemy mąkę kokosową Dokładnie mieszamy Na patelni rozgrzewamy łyżkę tłuszczu Na gorącą patelnię wylewamy masę jajeczną Zmniejszamy…
WIĘCEJ >Prosty omlet proteinowy
Wszystkie składniki mieszamy lub blendujemy Omleta smażymy z dwóch stron na rozgrzanym maśle
WIĘCEJ >Kasza jaglana z przyprawami i żurawiną
Kaszę jaglaną płuczemy na sitku pod gorącą wodą Zalewamy 2 szklankami wrzątku i gotujemy na małym ogniu około 15 minut Dodajemy przyprawy i rodzynki
WIĘCEJ >