fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Kanapeczki z mozzarellą

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5ca8196c49-5075-40e1-bd4b-698f75c89fc9
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Kanapeczki z mozzarellą

Przygotowanie

  • Piekarnik rozgrzewamy do temp. 180 st. C
  • Foremką do ciastek o średnicy ok. 6 cm wycinamy z pieczywa kółka (po 2 kółka z każdej kromki)
  • Następnie układamy kółka na blasze i wkładamy do piekarnika na ok. 6-8 minut (pieczemy do momentu, aż się lekko zezłocą, po czym odkładamy grzanki na ruszt do ostygnięcia
  • Do miski wlewamy tłuszcz oraz ocet i roztrzepujemy
  • Zieleninę kroimy w cienkie paski, dodajemy do miski z tłuszczem i delikatnie mieszamy
  • Pomidory i mozzarelę kroimy w plastry (na 1 kanapeczkę po 1 plastrze)
  • Na każdą grzankę nakładamy plaster pomidora i posypujemy przyprawami (solą), na wierzchu kładziemy plaster mozzarelli, smarujemy tłuszczem z octem i posypujemy przyprawami (pieprzem)

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Na 1 porcję przypadają 2 sztuki.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia kanapek.

Zdjęcie jest poglądowe, może się różnić od podanego przepisu.

Autor

Ajwendieta
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 30 minut
Składniki: 8
Porcje: 4
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • Pomidor (340 g)
  • Ser Mozzarella (250 g)
  • Chleb pytlowy (żytni na zakwasie) (140 g)
  • Oliwa z oliwek extra virgin (20 ml)
  • Ocet balsamiczny (6 ml)
  • Bazylia (świeża) (6 g)
  • Sól morska (1.5 g)
  • Pieprz czarny (1.5 g)

Potrzebny sprzęt

Blacha do pieczenia, Deska, Miska, Nóż, Piekarnik

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Ryż z pomidorami i kolendrą

Cebulę z czosnkiem obieramy, drobno siekamy i przenosimy do blendera (lub naczynia, w którym będziemy blendować) Dodajemy pomidory i całość dokładnie blendujemy Do miski wsypujemy ryż, zalewamy wrzątkiem (tak aby woda go zakryła) i odstawiamy…

WIĘCEJ >

Domowe enchiladas z wołowiną

Ryż gotujemy wg instrukcji na opakowaniu, a następnie odcedzamy Cebulę ze szczypiorkiem osobno, drobno siekamy Pomidory kroimy w drobną kostkę Na patelni rozgrzewamy tłuszcz Wrzucamy cebulę, mięso oraz przyprawy (kmin i chili) i smażymy przez…

WIĘCEJ >

Nachos z grillowanym kurczakiem

Mięso posypujemy z każdej strony przyprawami (solą, pieprzem i papryką) Na patelni grillowej rozgrzewamy tłuszcz Kładziemy mięso i smażymy przez ok. 6-8 minut z każdej strony Fasolę odsączamy z zalewy, przenosimy na sito i płuczemy…

WIĘCEJ >

Komosanka dla dziecka

Komosę gotujemy w mleku przez ok. 15 minut (lub do miękkości i pochłonięcia całego mleka) Następnie ugotowaną komosę blendujemy Dodajemy cukier i mieszamy

WIĘCEJ >