fbpx
logo
Szukaj
open close

Kanapeczki z mozzarellą

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5ca8196c49-5075-40e1-bd4b-698f75c89fc9
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Kanapeczki z mozzarellą

Przygotowanie

  • Piekarnik rozgrzewamy do temp. 180 st. C
  • Foremką do ciastek o średnicy ok. 6 cm wycinamy z pieczywa kółka (po 2 kółka z każdej kromki)
  • Następnie układamy kółka na blasze i wkładamy do piekarnika na ok. 6-8 minut (pieczemy do momentu, aż się lekko zezłocą, po czym odkładamy grzanki na ruszt do ostygnięcia
  • Do miski wlewamy tłuszcz oraz ocet i roztrzepujemy
  • Zieleninę kroimy w cienkie paski, dodajemy do miski z tłuszczem i delikatnie mieszamy
  • Pomidory i mozzarelę kroimy w plastry (na 1 kanapeczkę po 1 plastrze)
  • Na każdą grzankę nakładamy plaster pomidora i posypujemy przyprawami (solą), na wierzchu kładziemy plaster mozzarelli, smarujemy tłuszczem z octem i posypujemy przyprawami (pieprzem)

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Na 1 porcję przypadają 2 sztuki.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia kanapek.

Zdjęcie jest poglądowe, może się różnić od podanego przepisu.

Autor

Ajwendieta
Postaw mi kawę na buycoffee.to
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 30 minut
Składniki: 8
Porcje: 4
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • Pomidor (340 g)
  • Ser Mozzarella (250 g)
  • Chleb pytlowy (żytni na zakwasie) (140 g)
  • Oliwa z oliwek extra virgin (20 ml)
  • Ocet balsamiczny (6 ml)
  • Bazylia (świeża) (6 g)
  • Sól morska (1.5 g)
  • Pieprz czarny (1.5 g)

Potrzebny sprzęt

Blacha do pieczenia, Deska, Miska, Nóż, Piekarnik

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Podobne tematy

Krem cukiniowy

Cukinię myjemy, osuszamy, kroimy na pół i wydrążamy pestki Jarmuż myjemy i pozbawiamy zdrewniałych części Wydrążoną cukinię kroimy w kostkę o wielkości około 1-2 cm Czosnek obieramy i przeciskamy przez praskę W garnku rozgrzewamy masło…

WIĘCEJ >

Fricassee z kurczaka

Mięso kroimy w grubą kostkę Na patelni rozgrzewamy tłuszcz Wrzucamy mięso i smażymy przez ok. 10-15 minut Cebulę i zieleninę drobno siekamy Czosnek obieramy i drobno siekamy Pieczarki kroimy w plasterki Następnie ściągamy mięso z…

WIĘCEJ >

Krem z batatu

Warzywa obieramy i kroimy w kostkę Boczek kroimy w paski Rozgrzewamy garnek Wrzucamy boczek i podsmażamy przez ok. 2-3 minuty, a następnie wyciągamy go łyżką cedzakową i odkładamy na talerz Na wytopiony tłuszcz z boczku…

WIĘCEJ >

Brokuły, dynia, kasza jaglana

Dynię obieramy, kroimy w kostkę i gotujemy we wrzącej, osolonej wodzie przez ok. 20-25 minut Kaszę gotujemy wg instrukcji na opakowaniu Brokuł dzielimy na różyczki i gotujemy we wrzącej, osolonej wodzie przez ok. 3-4 minuty…

WIĘCEJ >