fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Kanapka dziecięca – miś

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5ccbf5f7b0-136b-4fdf-897c-06ee421a8b26
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider

Kanapka dziecięca – miś

Przygotowanie

  • Z chleba wycinamy kawałki na kształt misia (tak jak na załączonym obrazku)
  • Następnie smarujemy chleb serem topionym i układamy na talerzu
  • Z ogórka wycinamy kwiatki
  • Sałatę targamy na małe części
  • Z oliwki wycinamy kawałki na kształt oczek i noska
  • Z sera żółtego wycinamy kółko
  • Wszystkie składniki układamy na talerzu na kształt misia, tak jak na załączonym obrazku

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne propozycje przyrządzenia dziecięcych kanapek.

Autor

Iwona Wierzbicka
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slider
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider
Czas: do 15 minut
Składniki: 7
Porcje: 1
Trudność: Średni

Lista składników

  • Chleb żytni na zakwasie (70 g)
  • Ser topiony naturalny (12 g)
  • Ogórek długi (10 g)
  • Oliwki czarne (3 g)
  • Ser żółty (2 g)
  • Ketchup (2 g)
  • Sałata karbowana (1 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Nóż

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Jeżyny

Jeżyny umyć pod bieżącą wodą Zostawić chwilę na sicie, żeby woda odciekła

WIĘCEJ >

„Wrapy” z sałaty z kurczakiem i awokado

Mięso kroimy w kostkę i przenosimy do miski Dolewamy tłuszcz, dodajemy przyprawy i dokładnie mieszamy, tak aby każdy kawałek mięsa był równomiernie pokryty Rozgrzewamy patelnię Wrzucamy mięso i podsmażamy przez ok. 6-7 minut (tak aby…

WIĘCEJ >

Karkówka z jabłkami karmelizowanymi z kaszą jaglaną zasmażaną z boczkiem

Karkówkę rozbijamy tłuczkiem do mięsa (a najlepiej sztekerem) Lekko solimy i pieprzymy Kaszę jaglaną gotujemy we wrzącej osolonej wodzie i odcedzamy na sicie Cebulę i czosnek obieramy i kroimy w kostkę Boczek kroimy w kostkę Jabłko…

WIĘCEJ >

Kotlety z czerwonej soczewicy i marchwi

Soczewicę gotujemy w lekko osolonej wodzie i odstawiamy do ostygnięcia. Cebulę kroimy w kosteczkę, czosnek siekamy, marchew ścieramy na średnich oczkach tarki. Na patelni rozgrzewamy 1 łyżkę oleju, wrzucamy cebulę i czosnek, po chwili dodajemy…

WIĘCEJ >