fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Kanapka dziecięca – rybka w akwarium

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c1322664d-d280-49ef-b9c4-7a36eeda6a32
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider

Kanapka dziecięca – rybka w akwarium

Przygotowanie

  • Jajo gotujemy we wrzącej, osolonej wodzie przez ok. 7-8 minut (na twardo)
  • Oliwki kroimy w plastry i wycinamy małe kawałki na oko ryby
  • Pomidorka kroimy w plastry
  • Z szynki wycinamy małe trójkąciki na pysk ryby
  • Ogórka kroimy w trójkąciki na ogon ryby
  • Jajo odcedzamy, obieramy ze skorupy i kroimy w plastry
  • Wszystkie składniki układamy na talerzach, tak jak na załączonym obrazku

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne propozycje przyrządzenia dziecięcych kanapek.

Autor

Iwona Wierzbicka
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slider
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider
Czas: do 15 minut
Składniki: 9
Porcje: 4
Trudność: Średni

Lista składników

  • Chleb pytlowy (żytni na zakwasie) (140 g)
  • Jajo kurze (51 g)
  • Pomidor koktajlowy (20 g)
  • Jogurt naturalny (12 g)
  • Oliwki czarne (6 g)
  • Rukola (4 g)
  • Szynka wieprzowa wędzona (4 g)
  • Ogórek długi (4 g)
  • Sól kłodawska (0.5 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Garnek, Nóż

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Okoń morski pieczony z pomidorami z ryżem i sałatą

Rybę oczyścić z łuski (nożem „pod włos ” delikatnie skrobać) Wypłukać w środku i na zewnątrz Położyć na papierowy ręcznik żeby odciekła woda Posolić, popieprzyć Ponacinać skórę na ukos w 4 miejscach z każdej strony…

WIĘCEJ >

Sałatka Cezara

Mięso dokładnie oczyszczamy i kroimy w kostkę Na patelni rozgrzewamy tłuszcz Kładziemy mięso, dodajemy przyprawy i podsmażamy przez ok. 6-8 minut (do momentu, aż nie będzie surowe) Do miski wlewamy tłuszcz (oliwę i olej), dodajemy…

WIĘCEJ >

Naleśniki gryczane nadziewane szparagami i spaghetti warzywnym

Naleśniki: Tłuszcz rozpuszczamy (lub używamy płynny, jeśli stoi gdzieś blisko ciepła, np. pieca) Do garnka/miski wlewamy wodę i wybijamy jajko, mieszamy Lekko solimy, dodajemy mąkę, mieszamy Dodajemy tłuszcz, mieszamy Odstawiamy na 10 min żeby ciasto…

WIĘCEJ >

Dziki ryż z chili con carne

Cebulę obieramy i kroimy w kostkę Chili drobno siekamy W garnku rozgrzewamy tłuszcz Wrzucamy cebulę i podsmażamy przez ok. 3-4 minuty Dodajemy chili oraz przyprawy, mieszamy i podsmażamy przez ok. 1 minutę Dodajemy mięso i…

WIĘCEJ >