fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Kanapka dziecięca – sówka z serem

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5ca49471eb-5f61-41e9-a01a-15af14265fa3
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Kanapka dziecięca – sówka z serem

Przygotowanie

  • Kromkę chleba smarujemy tłuszczem
  • Z sera wycinamy kawałki na kształt kółek
  • Salami kroimy na pół
  • Z oliwek wycinamy kawałki na kształt oczek, noska i nóżek
  • Marchew obieramy i wycinamy kawałki na kształt oczek i piórek
  • Wszystkie składniki układamy na talerzu na kształt sówki, tak jak na załączonym obrazku

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam propozycje przyrządzenia innych, dziecięcych kanapek.

Autor

Iwona Wierzbicka
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 15 minut
Składniki: 9
Porcje: 1
Trudność: Średni

Lista składników

  • Chleb żytni na zakwasie (35 g)
  • Ser żółty (30 g)
  • Szynka wieprzowa wędzona (20 g)
  • Prawdziwe masło (7 g)
  • Salami (6 g)
  • Oliwki czarne (6 g)
  • Sałata masłowa (5 g)
  • Marchew (5 g)
  • Pietruszka – natka (świeża) (1 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Nóż, Obieraczka do warzyw

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Roladka z dorsza i łososia z warzywami gotowanymi duszonymi na maśle klarowanym

Włączamy piekarnik i ustawiamy na 180 st. C Dorsza i łososia solimy i pieprzymy Kładziemy dorsza skórą w dół na desce i na środek kładziemy łososia Zawijamy dorsza wokoło łososia Spinamy wykałaczką żeby się roladka…

WIĘCEJ >

Polędwica z dorsza zapiekana w szynce parmeńskiej

Polędwicę solimy i pieprzymy Na desce kładziemy plastry szynki w taki sposób żeby jeden delikatnie zachodził na drugi W poprzek szynki układamy rybę i zwijamy w rulon Układamy w naczyniu żaroodpornym Pieczemy 12 min w…

WIĘCEJ >

Omlet z bekonem i karczochami

Boczek kroimy w kostkę Do miski wybijamy jaja, dodajemy śmietankę, boczek oraz przyprawy i całość roztrzepujemy rózgą kuchenną Cebulę obieramy i kroimy w kostkę Na patelni rozgrzewamy tłuszcz Wrzucamy cebulę i podsmażamy przez ok. 3-4…

WIĘCEJ >

Sorbet z mango

Mango obieramy, kroimy w kawałki i przenosimy do miski Miskę wkładamy do zamrażarki na ok. 4-5 godz. Następnie wyciągamy i czekamy ok. 15 minut Po tym czasie sprawdzamy czy w owoce da się wbić nóż,…

WIĘCEJ >