fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Kanapki dziecięce – sówka i króliczek

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c244d225f-2ae2-4eef-bd58-a39282529a11
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider

Kanapki dziecięce – sówka i króliczek

Przygotowanie

  • Z szynki wycinamy mały trójkąt, tak aby z plastra powstał kształt sówki
  • Z sera żółtego wycinamy kółka i trójkąciki
  • Ogórka kroimy na plastry, na słupki i wycinamy kawałki w kształcie skrzydeł
  • Z rzodkiewki wycinamy kawałki na kształt nosków
  • Oliwkę kroimy na plastry i na małe trójkąciki
  • Marchew obieramy, kroimy wzdłuż na pół i wycinamy małe kółeczko
  • Paprykę kroimy w większą kostkę
  • Wszystkie składniki układamy na talerzu na kształt sówki i króliczka, tak jak na załączonym obrazku

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne propozycje przyrządzenia dziecięcych kanapek.

Autor

Iwona Wierzbicka
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slider
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider
Czas: do 15 minut
Składniki: 13
Porcje: 1
Trudność: Średni

Lista składników

  • Chleb pytlowy (żytni na zakwasie) (35 g)
  • Chleb żytni na zakwasie (35 g)
  • Ogórek długi (35 g)
  • Szynka wieprzowa wędzona (20 g)
  • Migdał (15 g)
  • Orzech nerkowca (15 g)
  • Ser topiony naturalny (12 g)
  • Papryka żółta (10 g)
  • Ser żółty (7 g)
  • Marchew (5 g)
  • Oliwki czarne (3 g)
  • Rzodkiewka (2 g)
  • Rukola (2 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Nóż

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Udka z orzechami makadamia

Boczek kroimy w drobną kostkę Cebulę obieramy i drobno siekamy Orzechy i zieleninę (natkę) drobno siekamy Na patelni rozgrzewamy 1/3 ilości tłuszczu Wrzucamy boczek z cebulą i podsmażamy przez ok. 5 minut, co jakiś czas…

WIĘCEJ >

Naleśniki kasztanowe

Mąkę przesiewamy przez sito Dolewamy wody i mieszamy do uzyskania konsystencji ciasta naleśnikowego Smażymy na patelni nieprzywierającej

WIĘCEJ >

Sztuka mięsa z grilla

Rozgrzewamy grill Mięso posypujemy przyprawami z każdej strony, kładziemy na rozgrzany grill i grillujemy przez ok. 4-5 minut z każdej strony Grillowane mięso podajemy z keczupem i musztardą

WIĘCEJ >

Miks wędlin z miksem sałat

Wędliny układamy na talerzu Obok układamy sałaty i polewamy sosem  

WIĘCEJ >