Kanapki dziecięce – sówka i króliczek
Kanapki dziecięce – sówka i króliczek
Przygotowanie
- Z szynki wycinamy mały trójkąt, tak aby z plastra powstał kształt sówki
- Z sera żółtego wycinamy kółka i trójkąciki
- Ogórka kroimy na plastry, na słupki i wycinamy kawałki w kształcie skrzydeł
- Z rzodkiewki wycinamy kawałki na kształt nosków
- Oliwkę kroimy na plastry i na małe trójkąciki
- Marchew obieramy, kroimy wzdłuż na pół i wycinamy małe kółeczko
- Paprykę kroimy w większą kostkę
- Wszystkie składniki układamy na talerzu na kształt sówki i króliczka, tak jak na załączonym obrazku
Rady dietetyka
Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.
Uwagi
Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne propozycje przyrządzenia dziecięcych kanapek.
Autor
Lista składników
- Chleb pytlowy (żytni na zakwasie) (35 g)
- Chleb żytni na zakwasie (35 g)
- Ogórek długi (35 g)
- Szynka wieprzowa wędzona (20 g)
- Migdał (15 g)
- Orzech nerkowca (15 g)
- Ser topiony naturalny (12 g)
- Papryka żółta (10 g)
- Ser żółty (7 g)
- Marchew (5 g)
- Oliwki czarne (3 g)
- Rzodkiewka (2 g)
- Rukola (2 g)
Potrzebny sprzęt
Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.