fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Kanapki dziecięce – zajączek, kotek i piesek

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c10a363a2-982c-4215-8e15-9a1d9ae6a6b7
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Kanapki dziecięce – zajączek, kotek i piesek

Przygotowanie

  • Z kromki chleba wycinamy kółka, które następnie smarujemy serem topionym
  • Ogórka kroimy w paski
  • Z sera żółtego wycinamy kółko
  • Marchew obieramy i wycinamy z niej kawałki na kształt promieni słońca, uszek i wąsów
  • Oliwkę kroimy w półksiężyce
  • Z papryki wycinamy kawałki na kształt uszek
  • Wszystkie składniki układamy na talerzu na kształt, zajączka, kotka, pieska i słoneczka, tak jak na załączonym obrazku

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne propozycje przyrządzenia dziecięcych kanapek.

Autor

Iwona Wierzbicka
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 15 minut
Składniki: 10
Porcje: 1
Trudność: Średni

Lista składników

  • Chleb pytlowy (żytni na zakwasie) (35 g)
  • Ser topiony naturalny (25 g)
  • Ogórek długi (20 g)
  • Marchew (6 g)
  • Orzech nerkowca (5 g)
  • Papryka żółta (4 g)
  • Oliwki czarne (3 g)
  • Rukola (2 g)
  • Ser żółty (2 g)
  • Pieprz ziarnisty (1 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Nóż

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Sałatka z pieczonej dyni i szpinaku

Piekarnik rozgrzewamy do temp. 180 st. C Blachę wykładamy papierem do pieczenia Dynię obieramy i kroimy w kostkę, a następnie układamy na papierze i skrapiamy połową tłuszczu Blachę wkładamy do piekarnika na ok. 15 minut…

WIĘCEJ >

Gulasz warzywny

Warzywa myjemy i kroimy w kostkę. Wrzucamy do garnka, doprawiamy i zalewamy pomidorami. Dolewamy tyle wody by przykryła warzywa, doprowadzamy do wrzenia i gotujemy do miękkości (30-40 min.)

WIĘCEJ >

Krem buraczany z mleczkiem kokosowym

Piekarnik rozgrzewamy do temp. 200 st C Buraki szorujemy, nie obieramy, wkładamy do rękawa i pieczemy przez 45 – 50 minut Upieczone buraki należy chwilę przestudzić Odcinamy im korzonki, kroimy na pół i kroimy na…

WIĘCEJ >

Dynia i awokado na jarmużu

Dynię obieramy, kroimy na kawałki i gotujemy we wrzącej, osolonej wodzie przez ok. 20-25 minut, a następnie odcedzamy Awokado obieramy i kroimy w paski Na talerzu rozkładamy jarmuż i polewamy tłuszczem Na wierzch jarmużu układamy…

WIĘCEJ >