Kanapki dziecięce – zajączek, kotek i piesek
Kanapki dziecięce – zajączek, kotek i piesek
Przygotowanie
- Z kromki chleba wycinamy kółka, które następnie smarujemy serem topionym
- Ogórka kroimy w paski
- Z sera żółtego wycinamy kółko
- Marchew obieramy i wycinamy z niej kawałki na kształt promieni słońca, uszek i wąsów
- Oliwkę kroimy w półksiężyce
- Z papryki wycinamy kawałki na kształt uszek
- Wszystkie składniki układamy na talerzu na kształt, zajączka, kotka, pieska i słoneczka, tak jak na załączonym obrazku
Rady dietetyka
Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.
Uwagi
Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne propozycje przyrządzenia dziecięcych kanapek.
Autor
Lista składników
- Chleb pytlowy (żytni na zakwasie) (35 g)
- Ser topiony naturalny (25 g)
- Ogórek długi (20 g)
- Marchew (6 g)
- Orzech nerkowca (5 g)
- Papryka żółta (4 g)
- Oliwki czarne (3 g)
- Rukola (2 g)
- Ser żółty (2 g)
- Pieprz ziarnisty (1 g)
Potrzebny sprzęt
Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.
Powiązane przepisy
Kanapki dziecięce – lisek i rybka z owocami
Lisek Na kromkę chleba kładziemy ser i razem wycinamy kawałek na kształt głowy liska Jabłko obieramy i kroimy na kawałki (uszy i pyszczek) Z truskawki usuwamy szypułkę i kroimy na kawałki (uszy i nosek) Wszystkie…
WIĘCEJ >Kanapki dziecięce – poranne sówki
Ogórka obieramy i kroimy w paski Z chleba gryczanego wycinamy kółka, a z tych kółek kółka Z chleba pytlowego wycinamy kółka na wielkość wyciętych kółek z chleba gryczanego, tak by weszły w otwory Marchew obieramy…
WIĘCEJ >Kanapki dziecięce – pieski
Pieczywo kroimy na pół i smarujemy serem, a z kawałka wycinamy uszka Oliwkę kroimy w plastry Z szynki wycinamy kawałki na kształt wąsów (tak jak na załączonym obrazku) Pomidorki kroimy na pół i wycinamy kawałki…
WIĘCEJ >Kanapka dziecięca – bakaliowy miś
Na talerz kładziemy kromkę chleba i dekorujemy pozostałymi składnikami, tak jak na załączonym obrazku
WIĘCEJ >