Kanapki z owocami
Kanapki z owocami
Przygotowanie
Kanapka z bananem
- Banana obieramy i kroimy w plasterki
- Kromkę chleba smarujemy miodem, następnie masłem orzechowym, układamy plasterki banana i przykrywamy drugą kromką
Kanapka z truskawkami
- Z truskawek usuwamy szypułki i kroimy truskawki w plasterki
- Kromkę chleba smarujemy serem, układamy plasterki truskawek i przykrywamy drugą kromką
Rady dietetyka
Sprawdź czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.
Uwagi
Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia kanapek.
Zdjęcie jest poglądowe, może się różnić od podanego przepisu.
Autor
Lista składników
Kanapka z bananem
- Masło orzechowe (z samych orzechów) (80 g)
- Chleb pytlowy (żytni na zakwasie) (70 g)
- Miód lipowy (48 g)
- Banan (40 g)
Kanapka z truskawkami
- Ser Mascarpone (100 g)
- Chleb pytlowy (żytni na zakwasie) (70 g)
- Truskawka (20 g)
Potrzebny sprzęt
Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.