fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Karmel daktylowy

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c7d055053-0b74-4ed9-b5c2-dce8c1e84320-1
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Karmel daktylowy

Przygotowanie

  • Daktyle zalewamy wrzątkiem na co najmniej 10 minut.
  • Odsączamy zostawiając wodę w której się moczyły.
  • Daktyle miksujemy z masłem orzechowym na gładką masę.

Rady dietetyka

Dodając wodę spod daktyli możemy wybierać gęstszy i rzadszy karmel. Karmelu nie należy dodatkowo słodzić, gdyż jest wystarczająco słodki.

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Karmel daktylowy to część przepisu na tofurnik z karmelem, który się znajduje się powyżej w podpiętych, powiązanych przepisach.

Autor

Maria Chuchla
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 30 minut
Składniki: 2
Porcje: 1
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • Daktyl (45 g)
  • Masło migdałowe (20 g)

Potrzebny sprzęt

Blender, Miska, Sitko

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Bezglutenowy deser z tapioki

Tapiokę zalać zimną wodą w proporcji 1:10 (na 100 g tapioki należy użyć 1 L wody) i gotować przez 10 minut mieszając czujnie, aby się nie przypaliła. Po zdjęciu z ognia odstawić na kolejne 10…

WIĘCEJ >

Pizzerinka

Kalarepę obieramy ze skórki i kroimy w cienkie plastry o wielkości 2-3 mm Następnie układamy je na blaszcze wyłożonej papierem do pieczenia Posypujemy przyprawami i skrapiamy oliwą Na kalarepie układamy pieczarki i kiełbasę chorizo pokrojone…

WIĘCEJ >

Sos vinaigrette miodowy

Szykujemy pojemnik w którym będziemy blendować sos lub blender kielichowy Wlewamy oliwę Dodajemy musztardę Dodajemy sól, pieprz Dodajemy miód Dodajemy ocet Miksujemy blenderem około 2 min Cały czas miksując dolewamy wodę Miksujemy jeszcze kilka sekund

WIĘCEJ >

Sałata rzymska z suszonymi pomidorami, jajkiem i płatkami migdałów

Sałatę dokładnie opłukać, osuszyć ręcznikiem papierowym. Porwać na kawałki. Ułożyć na talerzu, skropić oliwą. Pomidory pokroić w paski. Na sałacie ułożyć pomidory, oliwki, połówki jajek i posypać płatkami migdałowymi.

WIĘCEJ >