fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Karmel daktylowy

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c7d055053-0b74-4ed9-b5c2-dce8c1e84320-1
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider

Karmel daktylowy

Przygotowanie

  • Daktyle zalewamy wrzątkiem na co najmniej 10 minut.
  • Odsączamy zostawiając wodę w której się moczyły.
  • Daktyle miksujemy z masłem orzechowym na gładką masę.

Rady dietetyka

Dodając wodę spod daktyli możemy wybierać gęstszy i rzadszy karmel. Karmelu nie należy dodatkowo słodzić, gdyż jest wystarczająco słodki.

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Karmel daktylowy to część przepisu na tofurnik z karmelem, który się znajduje się powyżej w podpiętych, powiązanych przepisach.

Autor

Maria Chuchla
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slider
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider
Czas: do 30 minut
Składniki: 2
Porcje: 1
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • Daktyl (45 g)
  • Masło migdałowe (20 g)

Potrzebny sprzęt

Blender, Miska, Sitko

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Sałatka jarzynowa z wędzoną szynką

Marchew, pietruszkę, seler i ziemniaka płuczemy i wrzucamy do garnka Zalewamy gorącą wodą i gotujemy 25 minut Ogórki kroimy w kostkę i kładziemy na sicie żeby odciekła z nich woda Ugotowane wcześniej jajka obieramy i…

WIĘCEJ >

Krem szparagowy

Szparagi obrać Obrane szparagi pokroić w małe kawałki (2 – 3 cm) Łupiny/obierki wrzucić do garnka, zalać bulionem, gotować 15 min Wyjąć łupiny szumówką i wyrzucić Wrzucić pokrojone szparagi Cebulę obrać, pokroić w drobną kostkę…

WIĘCEJ >

Mięsna kostka „rubika”

Salceson, szynkę i marchew kroimy w kostkę około 1 cm Układamy na zmianę, żeby otrzymać „kostkę Rubika” Na talerzu obok kostki kładziemy roszponkę i rukolę Dodajemy pomidorki przekrojone na połówki Polewamy sosem 

WIĘCEJ >