fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Karmel daktylowy

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c7d055053-0b74-4ed9-b5c2-dce8c1e84320-1

Karmel daktylowy

Przygotowanie

  • Daktyle zalewamy wrzątkiem na co najmniej 10 minut.
  • Odsączamy zostawiając wodę w której się moczyły.
  • Daktyle miksujemy z masłem orzechowym na gładką masę.

Rady dietetyka

Dodając wodę spod daktyli możemy wybierać gęstszy i rzadszy karmel. Karmelu nie należy dodatkowo słodzić, gdyż jest wystarczająco słodki.

Uwagi

Karmel daktylowy to część przepisu na tofurnik z karmelem, który się znajduje się powyżej w powiązanych przepisach.

Autor

Maria Chuchla
Czas: do 30 minut
Składniki: 2
Porcje: 1
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • 1 garść daktyli (45 g)
  • 1 łyżka masła migdałowego lub orzechowego (15 g)

Potrzebny sprzęt

Blender
Heading layer
Pobierz za darmo aplikację na smartfona i zacznij pracę nad swoją dietą!
Slider

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Kanie (sowy) panierowane w kokosie na sałacie

Grzyby: Sowy oczyszczamy Jajko wybijamy do głębokiego talerza Solimy, pieprzymy Roztrzepujemy jajka widelcem lub rózgą W drugi głęboki talerz wsypujemy wiórki kokosowe Wkładamy grzyby w jajko, obracamy i przekładamy w wiórki kokosowe i obracamy Rozgrzewamy…

WIĘCEJ >

Koktajl Pina Colada

Z góry kokosa odcinamy biały miąższ żeby dostać się do skorupy Lekko rękojeścią noża uderzamy w skorupę żeby wybić otwór Wodę kokosowa cedzimy przez gęste sitko Resztę kokosa rozcinamy i wydłubujemy łyżką biały miąższ Miąższ…

WIĘCEJ >

Hummus pomidorowo-paprykowy

Ciecierzycę zalewamy dzień wcześniej wodą Następnego dnia gotujemy ciecierzycę w wodzie do miękkości (około godziny na średnim ogniu lub 2 godziny na małym) Ugotowaną ciecierzycę przesypujemy do szklanej miski Wodę odlewam do innego naczynia Sezam,…

WIĘCEJ >

Seler naciowy

Łodygi selera myjemy Zjadamy w całości lub dzielimy na mniejsze kawałki

WIĘCEJ >