fbpx
logo
Szukaj
open close

Kiełbaski cevapcici

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c68fb495b-2c1c-40fc-acd3-1b2ee3c97b5d
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Kiełbaski cevapcici

Przygotowanie

  • Czosnek obieramy, drobno siekamy i przenosimy do miski
  • Zieleninę drobno siekamy i przenosimy do miski
  • Do miski dodajemy mięso i przyprawy (chili, majeranek, paprykę, sól i pieprz), wybijamy jajo i całość dokładnie mieszamy
  • Następnie przykrywamy miskę folią i wkładamy do lodówki na ok. 30 minut
  • Z masy mięsnej formujemy kiełbaski o długości ok. 5-6 cm
  • Rozgrzewamy patelnię grillową
  • Kładziemy kiełbaski i smażymy przez ok. 8-10 minut, co jakiś czas obracając

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Na 1 porcję przypadają 4 kiełbaski.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia kiełbasek.

Autor

Ajwendieta
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 1 godziny
Składniki: 10
Porcje: 4
Trudność: Łatwy, Średni

Lista składników

  • Wieprzowina mięso mielone (300 g)
  • Wołowina mięso mielone (300 g)
  • Jajo kurze (51 g)
  • Czosnek (10 g)
  • Pietruszka – natka (świeża) (9 g)
  • Chili w proszku (3 g)
  • Majeranek suszony (3 g)
  • Papryka wędzona mielona (proszek) (3 g)
  • Sól morska (1.5 g)
  • Pieprz czarny (1.5 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Folia spożywcza, Lodówka, Miska, Nóż, Patelnia grillowa

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Azjatycka sałatka z sosem satay

Cebulę obieramy i ścieramy na drobnych oczkach tarki do miski Na patelni rozgrzewamy tłuszcz Wrzucamy cebulę i podsmażamy przez ok. 2-3 minuty Zmniejszamy ogień, dodajemy masło orzechowe i smażymy cały czas mieszając do momentu, aż…

WIĘCEJ >

Naleśniki gryczane nadziewane szparagami i spaghetti warzywnym

Naleśniki: Tłuszcz rozpuszczamy (lub używamy płynny, jeśli stoi gdzieś blisko ciepła, np. pieca) Do garnka/miski wlewamy wodę i wybijamy jajko, mieszamy Lekko solimy, dodajemy mąkę, mieszamy Dodajemy tłuszcz, mieszamy Odstawiamy na 10 min żeby ciasto…

WIĘCEJ >

Schab faszerowany szpinakiem z sosem pieczeniowym

Cebulę i czosnek obrać Na patelni rozgrzewamy tłuszcz i podsmażamy cebulę z czosnkiem Dodajemy gałkę muszkatołową, lekko solimy i pieprzymy Dodajemy szpinak, mieszamy Dusimy 2 min Wyłączamy palnik, wybijamy na szpinak jajka i mieszamy Każdy…

WIĘCEJ >

Portobello z serem i papryką

Pieczarki dokładnie oczyszczamy, obieramy ze skóry i odcinamy nóżki Nóżki drobno siekamy Paprykę kroimy w drobną kostkę W garnku zagotowujemy wodę z dodatkiem soli Do wrzącej wody wkładamy kapelusze i gotujemy przez ok. 1 minutę,…

WIĘCEJ >