Kiełbaski cevapcici
Kiełbaski cevapcici
Przygotowanie
- Czosnek obieramy, drobno siekamy i przenosimy do miski
- Zieleninę drobno siekamy i przenosimy do miski
- Do miski dodajemy mięso i przyprawy (chili, majeranek, paprykę, sól i pieprz), wybijamy jajo i całość dokładnie mieszamy
- Następnie przykrywamy miskę folią i wkładamy do lodówki na ok. 30 minut
- Z masy mięsnej formujemy kiełbaski o długości ok. 5-6 cm
- Rozgrzewamy patelnię grillową
- Kładziemy kiełbaski i smażymy przez ok. 8-10 minut, co jakiś czas obracając
Rady dietetyka
Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.
Na 1 porcję przypadają 4 kiełbaski.
Uwagi
Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia kiełbasek.
Autor
Lista składników
- Wieprzowina mięso mielone (300 g)
- Wołowina mięso mielone (300 g)
- Jajo kurze (51 g)
- Czosnek (10 g)
- Pietruszka – natka (świeża) (9 g)
- Chili w proszku (3 g)
- Majeranek suszony (3 g)
- Papryka wędzona mielona (proszek) (3 g)
- Sól morska (1.5 g)
- Pieprz czarny (1.5 g)
Potrzebny sprzęt
Podobne tematy
Azjatycka sałatka z sosem satay
Cebulę obieramy i ścieramy na drobnych oczkach tarki do miski Na patelni rozgrzewamy tłuszcz Wrzucamy cebulę i podsmażamy przez ok. 2-3 minuty Zmniejszamy ogień, dodajemy masło orzechowe i smażymy cały czas mieszając do momentu, aż…
WIĘCEJ >Naleśniki gryczane nadziewane szparagami i spaghetti warzywnym
Naleśniki: Tłuszcz rozpuszczamy (lub używamy płynny, jeśli stoi gdzieś blisko ciepła, np. pieca) Do garnka/miski wlewamy wodę i wybijamy jajko, mieszamy Lekko solimy, dodajemy mąkę, mieszamy Dodajemy tłuszcz, mieszamy Odstawiamy na 10 min żeby ciasto…
WIĘCEJ >Schab faszerowany szpinakiem z sosem pieczeniowym
Cebulę i czosnek obrać Na patelni rozgrzewamy tłuszcz i podsmażamy cebulę z czosnkiem Dodajemy gałkę muszkatołową, lekko solimy i pieprzymy Dodajemy szpinak, mieszamy Dusimy 2 min Wyłączamy palnik, wybijamy na szpinak jajka i mieszamy Każdy…
WIĘCEJ >Portobello z serem i papryką
Pieczarki dokładnie oczyszczamy, obieramy ze skóry i odcinamy nóżki Nóżki drobno siekamy Paprykę kroimy w drobną kostkę W garnku zagotowujemy wodę z dodatkiem soli Do wrzącej wody wkładamy kapelusze i gotujemy przez ok. 1 minutę,…
WIĘCEJ >