fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Kiełbaski cevapcici

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c68fb495b-2c1c-40fc-acd3-1b2ee3c97b5d
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Kiełbaski cevapcici

Przygotowanie

  • Czosnek obieramy, drobno siekamy i przenosimy do miski
  • Zieleninę drobno siekamy i przenosimy do miski
  • Do miski dodajemy mięso i przyprawy (chili, majeranek, paprykę, sól i pieprz), wybijamy jajo i całość dokładnie mieszamy
  • Następnie przykrywamy miskę folią i wkładamy do lodówki na ok. 30 minut
  • Z masy mięsnej formujemy kiełbaski o długości ok. 5-6 cm
  • Rozgrzewamy patelnię grillową
  • Kładziemy kiełbaski i smażymy przez ok. 8-10 minut, co jakiś czas obracając

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Na 1 porcję przypadają 4 kiełbaski.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia kiełbasek.

Autor

Ajwendieta
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 1 godziny
Składniki: 10
Porcje: 4
Trudność: Średni

Lista składników

  • Wieprzowina mięso mielone (300 g)
  • Wołowina mięso mielone (300 g)
  • Jajo kurze (51 g)
  • Czosnek (10 g)
  • Pietruszka – natka (świeża) (9 g)
  • Chili w proszku (3 g)
  • Majeranek suszony (3 g)
  • Papryka wędzona mielona (proszek) (3 g)
  • Sól morska (1.5 g)
  • Pieprz czarny (1.5 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Folia spożywcza, Lodówka, Miska, Nóż, Patelnia grillowa

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Zielona sałatka

Liście sałaty kroimy w paski, ogórka w cienkie plasterki, awokado w kostkę, natkę siekamy. Wszystkie składniki na sałatkę przekładamy do miski. Składniki sosu, oprócz koperku, blendujemy za pomocą blendera. Koperek siekamy nożem i dodaję do…

WIĘCEJ >

Zupa krem z dyni (wegańka/wegetariańska)

Dynię kroimy w kostkę Cebulę obieramy i kroimy w kostkę W garnku rozgrzewamy tłuszcz Wrzucamy cebulę, podsmażamy 2-3 min Dodajemy dynię, podsmażamy 4-5 min Zalewamy bulionem Gotujemy 20 min na średnim ogniu Dodajemy cynamon Miksujemy…

WIĘCEJ >

Podkręcona surówka z kiszonej kapusty

Kapustę siekamy nożem, jabłko obieramy i ścieramy na tarce o dużych oczkach, marchew i kurkumę obieramy i ścieramy na tarce o małych oczkach. Dodajemy posiekaną natkę, oliwę i odrobinę soli do smaku. Wszystkie składniki mieszamy.

WIĘCEJ >

Kanapka dziecięca – byczek

Z jednej bułki wycinamy głowę byczka, a następnie układamy bułki na jego kształt (do środka wkładamy ser) Marchew obieramy i wycinamy kawałki na kształt rogów, noska i ogonka Z oliwek czarnych wycinamy oczka i kopytka…

WIĘCEJ >