fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Kiełbaski z indyka z estragonem

GetfileIdContentUpload5cplaceholder-40
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Kiełbaski z indyka z estragonem

Przygotowanie

  • Czosnek obieramy, drobno siekamy i przenosimy do miski
  • Zieleninę drobno siekamy i przenosimy do miski
  • Do miski dodajemy mięso, bułkę i przyprawy (zioła prowansalskie i sól), wybijamy jajo i całość dokładnie mieszamy
  • Następnie przykrywamy miskę folią i wkładamy do lodówki na ok. 3 godz.
  • Blachę wykładamy papierem do pieczenia
  • Z masy mięsnej formujemy kiełbaski o długości ok. 10 cm i przenosimy na papier
  • Na patelni grillowej rozgrzewamy tłuszcz
  • Kładziemy kiełbaski i smażymy przez ok. 10 minut, co jakiś czas obracając

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia dań z użyciem mięsa z indyka.

Autor

Ajwendieta
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: powyżej 1 godziny
Składniki: 8
Porcje: 4
Trudność: Średni

Lista składników

  • Indyk mięso mielone (500 g)
  • Bułka tarta (100 g)
  • Jajo kurze (51 g)
  • Olej rzepakowy ekologiczny (10 ml)
  • Czosnek (5 g)
  • Zioła prowansalskie (3 g)
  • Estragon (świeży) (3 g)
  • Sól morska (3 g)

Potrzebny sprzęt

Blacha do pieczenia, Deska, Folia spożywcza, Lodówka, Miska, Nóż, Papier do pieczenia, Patelnia grillowa

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Muffinki bananowe

Wszystkie składniki zblendować na gładką masę. Nalać ciasto do foremek do połowy ich wysokości. Piec w temperaturze 180 stopni przez 30 minut.

WIĘCEJ >

Kapuśniak

Mięso kroimy na 3 części, przenosimy do garnka i zalewamy wodą Dodajemy sól i zagotowujemy Następnie ściągamy szumowiny i gotujemy pod przykryciem przez ok. 40 minut (na małym ogniu) Marchew, seler oraz pietruszkę obieramy i…

WIĘCEJ >

Komosa ryżowa na mleku kokosowym

W garnku na średnim ogniu delikatnie prażymy wiórki kokosowe, od czasu do czasu mieszając Wiórki odstawiamy do wystudzenia Do garnka wlewamy szklankę wody, mleko kokosowe, komosę ryżową, syrop klonowy i doprowadzamy do wrzenia Po zagotowaniu…

WIĘCEJ >

Sałatka waldorf

Orzechy zalewamy zimną wodą na całą noc Rodzynki wrzucamy do kubeczka, zalewamy gorącą wodą i przykrywamy talerzykiem Po 5 min odcedzamy rodzynki przez sitko Seler obieramy i kroimy w cienie „frytki” (jak mamy nożyk karbowany,…

WIĘCEJ >