Kiełbaski z indyka z estragonem
Kiełbaski z indyka z estragonem
Przygotowanie
- Czosnek obieramy, drobno siekamy i przenosimy do miski
- Zieleninę drobno siekamy i przenosimy do miski
- Do miski dodajemy mięso, bułkę i przyprawy (zioła prowansalskie i sól), wybijamy jajo i całość dokładnie mieszamy
- Następnie przykrywamy miskę folią i wkładamy do lodówki na ok. 3 godz.
- Blachę wykładamy papierem do pieczenia
- Z masy mięsnej formujemy kiełbaski o długości ok. 10 cm i przenosimy na papier
- Na patelni grillowej rozgrzewamy tłuszcz
- Kładziemy kiełbaski i smażymy przez ok. 10 minut, co jakiś czas obracając
Rady dietetyka
Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.
Uwagi
Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia dań z użyciem mięsa z indyka.
Autor
Lista składników
- Indyk mięso mielone (500 g)
- Bułka tarta (100 g)
- Jajo kurze (51 g)
- Olej rzepakowy ekologiczny (10 ml)
- Czosnek (5 g)
- Zioła prowansalskie (3 g)
- Estragon (świeży) (3 g)
- Sól morska (3 g)
Potrzebny sprzęt
Podobne tematy
Zupa z owocami morza
Cebulę z czosnkiem obieramy i drobno siekamy Marchew obieramy i ścieramy na drobnych oczkach tarki Seler kroimy na kawałki Krewetki oczyszczamy (obieramy z pancerza i usuwamy przewód pokarmowy) Na patelni rozgrzewamy tłuszcz Wrzucamy cebulę z…
WIĘCEJ >Gratin z batatów w sosie kurkowo-cebulowym
Kurki płuczemy i oczyszczamy z piasku. Kroimy na podobnej wielkości kawałki. Cebulę kroimy w piórka. Na patelni rozgrzewamy oleju kokosowego. Kiedy się podgrzeje wrzucamy cebulę i smażymy 5 minut. Dodajemy kurki, solimy do smaku i…
WIĘCEJ >Polędwica z dorsza zapiekana w szynce parmeńskiej
Polędwicę solimy i pieprzymy Na desce kładziemy plastry szynki w taki sposób żeby jeden delikatnie zachodził na drugi W poprzek szynki układamy rybę i zwijamy w rulon Układamy w naczyniu żaroodpornym Pieczemy 12 min w…
WIĘCEJ >Kruche ciasto z owocami
Ciasto kruche Mąkę (185 g) skrobię i sodę przesiewamy i odkładamy W misie miksera umieszczamy masło (120 g) i słodzidło (105 g) Ucieramy do powstania jasnej i puszystej masy maślanej Dodajemy jajka, jedno po drugim,…
WIĘCEJ >