fbpx
logo
Szukaj
open close

Kiełbaski z indyka z estragonem

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c6a2beca4-ff7d-44ef-9d3b-7df69b64e929
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Kiełbaski z indyka z estragonem

Przygotowanie

  • Czosnek obieramy, drobno siekamy i przenosimy do miski
  • Zieleninę drobno siekamy i przenosimy do miski
  • Do miski dodajemy mięso, bułkę i przyprawy (zioła prowansalskie i sól), wybijamy jajo i całość dokładnie mieszamy
  • Następnie przykrywamy miskę folią i wkładamy do lodówki na ok. 3 godz.
  • Blachę wykładamy papierem do pieczenia
  • Z masy mięsnej formujemy kiełbaski o długości ok. 10 cm i przenosimy na papier
  • Na patelni grillowej rozgrzewamy tłuszcz
  • Kładziemy kiełbaski i smażymy przez ok. 10 minut, co jakiś czas obracając

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia dań z użyciem mięsa z indyka.

Autor

Ajwendieta
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: powyżej 1 godziny
Składniki: 8
Porcje: 4
Trudność: Średni

Lista składników

  • Indyk mięso mielone (500 g)
  • Bułka tarta (100 g)
  • Jajo kurze (51 g)
  • Olej rzepakowy ekologiczny (10 ml)
  • Czosnek (5 g)
  • Zioła prowansalskie (3 g)
  • Estragon (świeży) (3 g)
  • Sól morska (3 g)

Potrzebny sprzęt

Blacha do pieczenia, Deska, Folia spożywcza, Lodówka, Miska, Nóż, Papier do pieczenia, Patelnia grillowa

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Zupa z owocami morza

Cebulę z czosnkiem obieramy i drobno siekamy Marchew obieramy i ścieramy na drobnych oczkach tarki Seler kroimy na kawałki Krewetki oczyszczamy (obieramy z pancerza i usuwamy przewód pokarmowy) Na patelni rozgrzewamy tłuszcz Wrzucamy cebulę z…

WIĘCEJ >

Gratin z batatów w sosie kurkowo-cebulowym

Kurki płuczemy i oczyszczamy z piasku. Kroimy na podobnej wielkości kawałki. Cebulę kroimy w piórka. Na patelni rozgrzewamy oleju kokosowego. Kiedy się podgrzeje wrzucamy cebulę i smażymy 5 minut. Dodajemy kurki, solimy do smaku i…

WIĘCEJ >

Polędwica z dorsza zapiekana w szynce parmeńskiej

Polędwicę solimy i pieprzymy Na desce kładziemy plastry szynki w taki sposób żeby jeden delikatnie zachodził na drugi W poprzek szynki układamy rybę i zwijamy w rulon Układamy w naczyniu żaroodpornym Pieczemy 12 min w…

WIĘCEJ >

Kruche ciasto z owocami

Ciasto kruche Mąkę (185 g) skrobię i sodę przesiewamy i odkładamy W misie miksera umieszczamy masło (120 g) i słodzidło (105 g) Ucieramy do powstania jasnej i puszystej masy maślanej Dodajemy jajka, jedno po drugim,…

WIĘCEJ >