fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Indyk duszony z warzywami

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5cef60a2e7-c5f9-4677-9c89-f72da027fe27
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider

Indyk duszony z warzywami

Przygotowanie

  • Czosnek obieramy i kroimy w kostkę
  • Cebulę oraz por obieramy i kroimy w piórka
  • Mięso i pieczarki kroimy w kostkę
  • Paprykę kroimy w słupki
  • Marchew oraz seler obieramy i kroimy w słupki
  • Na patelni rozgrzewamy tłuszcz
  • Wrzucamy czosnek i podsmażamy przez ok. 1 minutę
  • Dodajemy cebulę i podsmażamy przez ok. 3-4 minuty (do momentu, aż się zeszkli)
  • Dodajemy mięso i podsmażamy przez ok. 6-7 minut (do momentu, aż przestanie być surowe)
  • Dodajemy przyprawy, mieszamy i podsmażamy przez ok. 1 minutę
  • Dodajemy pozostałe warzywa, przykrywamy pokrywką i dusimy przez ok. 20 minut
  • Na koniec dolewamy wodę i mieszamy

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne propozycje przyrządzenia indyka.

Autor

Iwona Wierzbicka
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slider
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider
Czas: do 1 godziny
Składniki: 14
Porcje: 3
Trudność: Średni

Lista składników

  • Papryka czerwona (690 g)
  • Indyk pierś (450 g)
  • Pieczarka (świeża) (200 g)
  • Por (140 g)
  • Woda (125 ml)
  • Cebula (105 g)
  • Seler korzeń (100 g)
  • Marchew (45 g)
  • Czosnek (10 g)
  • Sól morska (1.5 g)
  • Pieprz czarny (1 g)
  • Curry w proszku (1 g)
  • Papryka słodka mielona (proszek) (0.5 g)
  • Papryka ostra mielona (proszek) (0.5 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Nóż, Obieraczka do warzyw, Patelnia - głęboka, Pokrywka do patelni

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Brokułowa sałatka z orzechami

Brokuła podzielić na małe różyczki, włożyć do garnka i zalać wrzątkiem, gotować 5 minut bez przykrycia. Wykonać sos: wymieszać majonez, miód i ocet. Odcedzić brokuła. Przełożyć do miski, posypać orzechami, rodzynkami i cebulą, polać sosem.

WIĘCEJ >

Tatar z wołowiny z konfiturą z borowików i cebulą

Konfitura Grzyby, jeśli mamy świeże to czyścimy z piasku, igliwia Jeśli mamy duże grzyby, to kroimy na mniejsze kawałki Wkładamy grzyby do garnka, zalewamy wodą Dodajemy liście laurowe i ziele angielskie Gotujemy przez 10 minut…

WIĘCEJ >

Salsa meksykańska

Warzywa kroimy w drobną kostkę, mieszamy z przyprawami i polewamy sokiem z cytryny.

WIĘCEJ >

Duszone żeberka wieprzowe w miodzie i musztardzie z kaszą jaglaną i kapustą modrą

Zaczynamy od tego, że włączamy piekarnik na 180 stopni Obieramy marchew, pietruszkę cebulę, czosnek i kroimy w grubą kostkę Żeberka porcjujemy na kawałki około 10 centymetrowe Mięso solimy, pieprzymy, smarujemy musztardą i miodem Na patelni…

WIĘCEJ >