fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Indyk z ryżem z kalafiora

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c81c77399-10ef-4c32-a55e-d6ec7ec311fd
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider

Indyk z ryżem z kalafiora

Przygotowanie

  • Mięso kroimy w mniejsze kawałki
  • Podsmażamy mięso przez około 10 minut
  • Kalafior dzielimy na małe różyczki, wkładamy do osobnego naczynia, a następnie miksujemy
  • Na patelni rozgrzewamy łyżkę tłuszczu
  • Umieszczamy przygotowany ryż z kalafiora, doprawiamy i smażymy około 2-3 minuty
  • Wykładamy wszystko na talerz

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne propozycje przyrządzenia dań z dodatkiem kalafiora.

Autor

Ajwendieta
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slider
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider
Czas: do 30 minut
Składniki: 3
Porcje: 2
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • Kalafior (świeży) (400 g)
  • Indyk pierś (270 g)
  • Masło klarowane ghee (30 g)

Potrzebny sprzęt

Blender, Blender kielichowy, Deska, Miska, Nóż, Patelnia, Talerz

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Sałata z truskawkami, papają i łososiem

Na talerzu kładziemy sałatę, na niej szpinak i rukolę Papaję obieramy ze skóry i kroimy w małe kawałki Awokado obieramy i kroimy w paski Truskawki przekroić na połówki Pomidorki przekroić na połówki Pokrojone składniki kładziemy…

WIĘCEJ >

Chłodnik czereśniowy

Czereśnie drylujemy, wrzucamy do garnka i zalewamy wodą Dodajemy miód i zaczynamy gotować Gdy się zagotuje minimalizujemy płomień Skrobię wsypujemy do miseczki i wlewamy 50 ml zimnej wody, mieszamy, aż się rozpuści Rozrobioną skrobie wlewamy…

WIĘCEJ >

Zupa jarzynowa (wegańska/wegetariańska)

Marchew i pietruszkę obrać i pokroić w kostkę lub zapałkę Cebulę obrać i pokroić w kostkę Por przekroić wzdłuż na pół i pokroić w półksiężyce Selera naciowego kroimy w półksiężyce Pietruszkę zieloną pokroić jak najdrobniej…

WIĘCEJ >

Pieczony dorsz z batatami

Rybę kładziemy w naczyniu, lekko solimy i pieprzymy, dodajemy tłuszcz Wstawiamy do nagrzanego piekarnika – 180 st. C na 20 min Bataty obieramy, kroimy na cząstki Zalewamy wrzątkiem, lekko solimy Gotujemy 20 min

WIĘCEJ >