fbpx
logo
Szukaj
open close

Indyk z ryżem z kalafiora

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c81c77399-10ef-4c32-a55e-d6ec7ec311fd
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Indyk z ryżem z kalafiora

Przygotowanie

  • Mięso kroimy w mniejsze kawałki
  • Podsmażamy mięso przez około 10 minut
  • Kalafior dzielimy na małe różyczki, wkładamy do osobnego naczynia, a następnie miksujemy
  • Na patelni rozgrzewamy łyżkę tłuszczu
  • Umieszczamy przygotowany ryż z kalafiora, doprawiamy i smażymy około 2-3 minuty
  • Wykładamy wszystko na talerz

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne propozycje przyrządzenia dań z dodatkiem kalafiora.

Autor

Ajwendieta
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 30 minut
Składniki: 3
Porcje: 2
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • Kalafior (świeży) (400 g)
  • Indyk pierś (270 g)
  • Masło klarowane ghee (30 g)

Potrzebny sprzęt

Blender, Blender kielichowy, Deska, Miska, Nóż, Patelnia, Talerz

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Pulpeciki w rosole

Mięso solimy, i dodajemy posiekaną pietruszkę. Bulion podgrzewamy i zatapiamy w nim uformowane w kulki pulpeciki. Gotujemy je przez ok 15 minut na małym ogniu . Podajemy w sałacie, w rosole lub z buraczkami na ciepło.

WIĘCEJ >

Sałatka z kozim serem

Ser kroimy w cienkie, małe kawałki. Paprykę kroimy w kostkę i mieszamy z serem i pomidorkami. Całość polewamy sokiem z cytryny i oliwą, posypujemy sezamem.

WIĘCEJ >

Zupa dyniowo – marchewkowa z cynamonem i imbirem (na wywarze kostnym)

Z dyni wydrążyć (np. łyżką lub ręką miąższ i pestki i je wyrzucić) Pozostałą dynię pokroić na mniejsze kawałki i obrać nożykiem lub obieraczką do warzyw Obrane kawałki dyni pokroić w kostkę Marchewkę obrać i…

WIĘCEJ >

Hummus z pieczoną marchewką

Marchewki kroimy na mniejsze kawałki, czosnek przeciskamy przez praskę. Wszystkie składniki umieszczamy w jednym naczyniu i blendujemy na gładką masę. Doprawiamy dodając więcej soku z cytryny, soli, pieprzu i kuminu.

WIĘCEJ >