fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Indyk z ryżem z kalafiora

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c81c77399-10ef-4c32-a55e-d6ec7ec311fd
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Indyk z ryżem z kalafiora

Przygotowanie

  • Mięso kroimy w mniejsze kawałki
  • Podsmażamy mięso przez około 10 minut
  • Kalafior dzielimy na małe różyczki, wkładamy do osobnego naczynia, a następnie miksujemy
  • Na patelni rozgrzewamy łyżkę tłuszczu
  • Umieszczamy przygotowany ryż z kalafiora, doprawiamy i smażymy około 2-3 minuty
  • Wykładamy wszystko na talerz

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne propozycje przyrządzenia dań z dodatkiem kalafiora.

Autor

Ajwendieta
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 30 minut
Składniki: 3
Porcje: 2
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • Kalafior (świeży) (400 g)
  • Indyk pierś (270 g)
  • Masło klarowane ghee (30 g)

Potrzebny sprzęt

Blender, Blender kielichowy, Deska, Miska, Nóż, Patelnia, Talerz

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Jajka w koszulkach na dipie z awokado z sałatką

Awokado wydłubujemy łyżeczką z skórki Miąższ przekładamy do jakiejś miseczki, skórę i pestkę wyrzucamy Czosnek obieramy i siekamy drobno nożem lub wyciskamy przez praskę do czosnku i dodajemy do miski Wyciskamy sok z cytryny Lekko solimy…

WIĘCEJ >

Parówki i warzywa

Parówki włożyć do wrzącej wody, parzyć 5 minut.

WIĘCEJ >

Sałatka z jarmużu, z migdałami i jabłkami w klonowym sosie

Wszystkie składniki sosu dokładnie mieszamy w małej szklance Następnie jabłko obieramy i kroimy w drobną kostkę, wsypujemy do miski i polewamy sokiem z cytryny – dzięki temu jabłko nie sczernieje i będzie przyjemnie chrupkie  Migdały…

WIĘCEJ >

Pasztet z grzybami

Grzyby zalewamy wodą i moczymy przez całą noc Rano zmieniamy wodę i zostawiamy jeszcze przez 1 godz. Cebulę, wątróbkę, namoczone grzyby i karkówkę mielimy w maszynce do mielenia mięsa Wlewamy do masy mielonej bulion, dodajemy…

WIĘCEJ >