fbpx
logo
Szukaj
open close

Domowe kiełbaski

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c296c0596-10f5-4280-ae4c-6cbd6883de2f
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Domowe kiełbaski

Przygotowanie

  • Czosnek obieramy, drobno siekamy i przenosimy do miski
  • Zieleninę drobno siekamy i dodajemy do miski
  • Do miski dodajemy mięso, tłuszcz oraz przyprawy (koper, chili i sól) i całość dokładnie mieszamy
  • Następnie przykrywamy miskę folią i wkładamy do lodówki na ok. 6 godz. (a najlepiej na całą noc)
  • Po tym czasie dzielimy mięso na porcję i formujemy kiełbaski
  • Rozgrzewamy patelnię grillową
  • Kładziemy kiełbaski i smażymy przez ok. 20 minut, co jakiś czas obracając

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Kiełbaski możesz podawać z różnymi dodatkami, np. frytkami i sałatką ze świeżych warzyw oraz z pomidorową salsą.

Autor

Ajwendieta
Postaw mi kawę na buycoffee.to
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: powyżej 1 godziny
Składniki: 8
Porcje: 4
Trudność: Średni

Lista składników

  • Wołowina mięso mielone (350 g)
  • Wieprzowina mięso mielone (350 g)
  • Czosnek (10 g)
  • Oliwa z oliwek extra virgin (10 ml)
  • Koper (ziele) suszony (6 g)
  • Pietruszka – natka (świeża) (6 g)
  • Chili w proszku (3 g)
  • Sól morska (3 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Folia spożywcza, Lodówka, Miska, Nóż, Patelnia grillowa

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Podobne tematy

Zupa tajska z kurczakiem i mango (na wywarze kostnym)

Kurczaka wrzucamy do rosołu i zaczynamy gotować na małym ogniu przez pół godziny Obieramy cebulę i czosnek i kroimy w kostkę Na patelni rozgrzewamy łyżkę tłuszczu i smażymy cebulę z czosnkiem przez 2 minuty i…

WIĘCEJ >

Kolorowa surówka z kapusty

Kapusty szatkujemy i wrzucamy do miski Cebulkę z zieleniną drobno siekamy i wrzucamy do miski Marchew obieramy i ścieramy na grubych oczkach tarki do miski Do miski dodajemy kiełki i mieszamy Do osobnej miski wlewamy…

WIĘCEJ >

Zupa marchewkowo-imbirowa z łososiem

W garnku rozgrzewamy olej kokosowy i wrzucamy posiekaną w kostkę cebulę. Smażymy na niedużym ogniu 5 minut pilnując, żeby się nie przypaliła. Wrzucamy imbir i smażymy kolejne 3 minuty, żeby oddał swój aromat. Dodajemy obraną…

WIĘCEJ >

Kruszonka z letnimi owocami

Orzechy drobno siekamy Piekarnik rozgrzewamy do temp. 200 st. C Jabłka obieramy, usuwamy gniazda nasienne i kroimy owoce w plasterki Blachę lekko smarujemy tłuszczem Następnie układamy na blasze wszystkie owoce, posypujemy cukrem i skrapiamy ekstraktem…

WIĘCEJ >