fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Domowe kiełbaski

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c296c0596-10f5-4280-ae4c-6cbd6883de2f
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Domowe kiełbaski

Przygotowanie

  • Czosnek obieramy, drobno siekamy i przenosimy do miski
  • Zieleninę drobno siekamy i dodajemy do miski
  • Do miski dodajemy mięso, tłuszcz oraz przyprawy (koper, chili i sól) i całość dokładnie mieszamy
  • Następnie przykrywamy miskę folią i wkładamy do lodówki na ok. 6 godz. (a najlepiej na całą noc)
  • Po tym czasie dzielimy mięso na porcję i formujemy kiełbaski
  • Rozgrzewamy patelnię grillową
  • Kładziemy kiełbaski i smażymy przez ok. 20 minut, co jakiś czas obracając

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Kiełbaski możesz podawać z różnymi dodatkami, np. frytkami i sałatką ze świeżych warzyw oraz z pomidorową salsą.

Autor

Ajwendieta
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: powyżej 1 godziny
Składniki: 8
Porcje: 4
Trudność: Średni

Lista składników

  • Wołowina mięso mielone (350 g)
  • Wieprzowina mięso mielone (350 g)
  • Czosnek (10 g)
  • Oliwa z oliwek extra virgin (10 ml)
  • Koper (ziele) suszony (6 g)
  • Pietruszka – natka (świeża) (6 g)
  • Chili w proszku (3 g)
  • Sól morska (3 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Folia spożywcza, Lodówka, Miska, Nóż, Patelnia grillowa

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Pulpeciki jaglane z warzywami

Kaszę gotujemy we wrzącej, osolonej wodzie przez ok. 15 minut (lub wg instrukcji na opakowaniu), a następnie odcedzamy Marchew oraz pietruszkę obieramy i gotujemy we wrzącej, osolonej wodzie przez ok. 15 minut (do miękkości) Następnie…

WIĘCEJ >

Szybka sałatka z rukolą

Ogórka kroimy w plasterki Do ogórka dodajemy pomidorki, rukolę i garść pestek dyni Polewamy sosem vinaigrette, mieszamy

WIĘCEJ >

Sałatka z pieczonych buraków, ziemniaków i kiszonych ogórków

Ziemniaki obieramy, kroimy każdego ziemniaka na 8 części i gotujemy we wrzącej, osolonej wodzie przez ok. 15-20 minut (do miękkości) Buraki kroimy w słupki o wielkości ok. 0,5 cm Ogórki kroimy w kostkę Szczypiorek siekamy…

WIĘCEJ >

Chrzan z jabłkiem

Chrzan z jabłkiem obieramy i ścieramy na drobnych oczkach tarki do miski Dodajemy pozostałe składniki i całość dokładnie mieszamy Gotowy chrzan przenosimy do słoika i zakręcamy (możemy przechowywać w lodówce przez ok. 1 miesiąc)

WIĘCEJ >