fbpx
logo
Szukaj
open close

Domowe kiełbaski

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c296c0596-10f5-4280-ae4c-6cbd6883de2f
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Domowe kiełbaski

Przygotowanie

  • Czosnek obieramy, drobno siekamy i przenosimy do miski
  • Zieleninę drobno siekamy i dodajemy do miski
  • Do miski dodajemy mięso, tłuszcz oraz przyprawy (koper, chili i sól) i całość dokładnie mieszamy
  • Następnie przykrywamy miskę folią i wkładamy do lodówki na ok. 6 godz. (a najlepiej na całą noc)
  • Po tym czasie dzielimy mięso na porcję i formujemy kiełbaski
  • Rozgrzewamy patelnię grillową
  • Kładziemy kiełbaski i smażymy przez ok. 20 minut, co jakiś czas obracając

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Kiełbaski możesz podawać z różnymi dodatkami, np. frytkami i sałatką ze świeżych warzyw oraz z pomidorową salsą.

Autor

Ajwendieta
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: powyżej 1 godziny
Składniki: 8
Porcje: 4
Trudność: Średni

Lista składników

  • Wołowina mięso mielone (350 g)
  • Wieprzowina mięso mielone (350 g)
  • Czosnek (10 g)
  • Oliwa z oliwek extra virgin (10 ml)
  • Koper (ziele) suszony (6 g)
  • Pietruszka – natka (świeża) (6 g)
  • Chili w proszku (3 g)
  • Sól morska (3 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Folia spożywcza, Lodówka, Miska, Nóż, Patelnia grillowa

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Sałatka brukselkowo – brokułowa z salcesonem

Pomidora kroimy w cząstki Rzodkiewkę kroimy w plastry Salceson kroimy w kostkę Układamy na talerzu brokuły, brukselkę, roszponkę i pokrojone składniki Posypujemy krążkami cebuli Polewamy sosem

WIĘCEJ >

Kalarepa faszerowana sarną

Mięso kroimy w kostkę i mielimy w maszynce do mięsa Dodajemy cząber i tymianek Dodajemy sól i pieprz Mieszamy Włączamy i nastawiamy piekarnik na 180 st. C Kalarepę obieramy ze skóry Odcinamy „czapeczkę”, czyli odcinamy…

WIĘCEJ >

Krem jaglano-kokosowy

Kaszę gotujemy we wrzącej, osolonej wodzie przez ok. 15-20 minut (lub wg instrukcji na opakowaniu) Po tym czasie kasza powinna wchłonąć całą wodę i być miękka Do kaszy dodajemy pozostałe składniki (poza owocami) i całość…

WIĘCEJ >

Ryż, dynia, jabłko, orzechy, miód

Dynię obieramy, kroimy w kostkę i gotujemy we wrzącej, osolonej wodzie przez ok. 15-20 minut (do miękkości), a następnie odcedzamy Ryż gotujemy we wrzącej, osolonej wodzie wg instrukcji na opakowaniu, a następnie odcedzamy Jabłko obieramy…

WIĘCEJ >