fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Kiełbaski w sosie curry

GetfileIdContentUpload5cplaceholder-309
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Kiełbaski w sosie curry

Przygotowanie

  • W rondlu zagotowujemy wodę
  • Kiełbasy nakłuwamy z każdej strony widelcem, po czym wkładamy do wrzącej wody i gotujemy przez ok. 5 minut
  • Po tym czasie kiełbasy odcedzamy i odstawiamy
  • Cebulę obieramy i kroimy w cienkie plasterki
  • Marchew obieramy i kroimy w kostkę
  • Na patelni rozgrzewamy tłuszcz
  • Wrzucamy cebulę i podsmażamy przez ok. 5 minut
  • Dodajemy przyprawy (curry) oraz marchew i podsmażamy przez ok. 2 minuty, co jakiś czas mieszając
  • Dosypujemy mąkę i podsmażamy przez ok. 1 minutę
  • Dodajemy kiełbasy, dolewamy wodę i zagotowujemy
  • Następnie zmniejszamy ogień i gotujemy przez ok. 5 minut
  • Dodajemy odsączona z zalewy kukurydzę oraz groszek i gotujemy przez ok. 5 minut

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia kiełbas.

Autor

Ajwendieta
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 1 godziny
Składniki: 9
Porcje: 4
Trudność: Średni

Lista składników

  • Kiełbasa śląska (680 g)
  • Woda (375 ml)
  • Cebula (105 g)
  • Marchew (90 g)
  • Groszek zielony (75 g)
  • Kukurydza w zalewie (słoik) (75 g)
  • Masło (30 g)
  • Mąka pszenna (12 g)
  • Curry w proszku (3 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Nóż, Obieraczka do warzyw, Patelnia, Rondel

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Owsianka dla dziecka 3

Do garnka wsypujemy płatki, wlewamy wodę i doprowadzamy do wrzenia Następnie zmniejszamy ogień i gotujemy owsiankę do momentu, aż konsystencja stanie się gęsta i kleista Wyłączamy kuchenkę, dodajemy sól, cukier oraz tłuszcz i mieszamy Owsiankę…

WIĘCEJ >

Kulki energetyczne

Suszone owoce oraz orzechy drobno siekamy i przenosimy do miski Dodajemy tłuszcz oraz ziarenka wanilii i całość dokładnie mieszamy Z uzyskanej masy formujemy kulki (w razie potrzeby dodajemy więcej tłuszczu) Gotowe kulki wsadzamy do lodówki…

WIĘCEJ >

Dynia smażona z salcesonem i pomidorami

Dynię obieramy z skóry, usuwamy pestki, kroimy w cienkie plastry Rozgrzewamy na patelni tłuszcz i smażymy plastry dyni po 4-5 mi z każdej strony na średnim ogniu Lekko solimy i pieprzymy Salceson obieramy z skóry…

WIĘCEJ >

Gotowane parówki drobiowe z sałatką z ogórków kiszonych, pora i pomidorów

Parówki wkładamy do wrzącej wody, minimalizujemy płomień, parzymy 5 minut. Por przekrawamy wzdłuż, płuczemy pod bieżąca wodą, kroimy w cienkie półksiężyce i wrzucamy do miski. Ogórek kiszony kroimy w kostkę. Z jabłka usuwamy gniazdo nasienne i…

WIĘCEJ >