fbpx
logo
Szukaj
open close

Kiełbaski w sosie curry

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5cc07979c7-5f7a-4c87-b490-9f2abe9c9be8
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Kiełbaski w sosie curry

Przygotowanie

  • W rondlu zagotowujemy wodę
  • Kiełbasy nakłuwamy z każdej strony widelcem, po czym wkładamy do wrzącej wody i gotujemy przez ok. 5 minut
  • Po tym czasie kiełbasy odcedzamy i odstawiamy
  • Cebulę obieramy i kroimy w cienkie plasterki
  • Marchew obieramy i kroimy w kostkę
  • Na patelni rozgrzewamy tłuszcz
  • Wrzucamy cebulę i podsmażamy przez ok. 5 minut
  • Dodajemy przyprawy (curry) oraz marchew i podsmażamy przez ok. 2 minuty, co jakiś czas mieszając
  • Dosypujemy mąkę i podsmażamy przez ok. 1 minutę
  • Dodajemy kiełbasy, dolewamy wodę i zagotowujemy
  • Następnie zmniejszamy ogień i gotujemy przez ok. 5 minut
  • Dodajemy odsączona z zalewy kukurydzę oraz groszek i gotujemy przez ok. 5 minut

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia kiełbas.

Kiełbaski możesz podawać z ryżem, kaszą lub makaronem.

Zdjęcie jest poglądowe, może się różnić od podanego przepisu.

Autor

Ajwendieta
Postaw mi kawę na buycoffee.to
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 1 godziny
Składniki: 9
Porcje: 4
Trudność: Średni

Lista składników

  • Kiełbasa śląska (680 g)
  • Woda (375 ml)
  • Cebula (105 g)
  • Marchew (90 g)
  • Groszek zielony (75 g)
  • Kukurydza w zalewie (słoik) (75 g)
  • Masło klarowane ghee (30 g)
  • Mąka orkiszowa (12 g)
  • Curry w proszku (3 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Nóż, Obieraczka do warzyw, Patelnia, Rondel

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Powiązane przepisy

Kiełbasa z fasolą po chłopsku

Na patelni rozgrzewamy połowę tłuszczu Kiełbasy nakłuwamy z każdej strony widelcem, kładziemy na patelnię i smażymy przez ok. 5-10 minut, (…)

WIĘCEJ >

Kiełbasa zapiekana z warzywami

Piekarnik nagrzewamy do temp. 180 st. C Kiełbasę nacinamy na skos w 4-5 miejscach Ziemniaki obieramy i kroimy na pół (…)

WIĘCEJ >

Kiełbasa i ziemniaki

Piekarnik rozgrzewamy do temp. 180 st. C Ziemniaki obieramy i kroimy na pół Następnie przenosimy ziemniaki do naczynia żaroodpornego, dodajemy (…)

WIĘCEJ >

Kiełbasa smażona z warzywami korzeniowymi i cebulą

Marchew, pietruszkę, seler, cebulę obrać Przekroić na pół wzdłuż i pociąć w paski Kiełbasę ponacinać nożem na skos Rozgrzewamy patelnię (…)

WIĘCEJ >

Kiełbasa z grilla z brukselką i sałatką z awokado

Kiełbasę ponacinać nożem na skos Rozgrzać na patelni tłuszcz Smażyć kiełbasę na patelni grillowej na średnim ogniu przez 5 minut (…)

WIĘCEJ >