fbpx
logo
Szukaj
open close

Kiełbaski w sosie curry

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5cc07979c7-5f7a-4c87-b490-9f2abe9c9be8
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Kiełbaski w sosie curry

Przygotowanie

  • W rondlu zagotowujemy wodę
  • Kiełbasy nakłuwamy z każdej strony widelcem, po czym wkładamy do wrzącej wody i gotujemy przez ok. 5 minut
  • Po tym czasie kiełbasy odcedzamy i odstawiamy
  • Cebulę obieramy i kroimy w cienkie plasterki
  • Marchew obieramy i kroimy w kostkę
  • Na patelni rozgrzewamy tłuszcz
  • Wrzucamy cebulę i podsmażamy przez ok. 5 minut
  • Dodajemy przyprawy (curry) oraz marchew i podsmażamy przez ok. 2 minuty, co jakiś czas mieszając
  • Dosypujemy mąkę i podsmażamy przez ok. 1 minutę
  • Dodajemy kiełbasy, dolewamy wodę i zagotowujemy
  • Następnie zmniejszamy ogień i gotujemy przez ok. 5 minut
  • Dodajemy odsączona z zalewy kukurydzę oraz groszek i gotujemy przez ok. 5 minut

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia kiełbas.

Kiełbaski możesz podawać z ryżem, kaszą lub makaronem.

Zdjęcie jest poglądowe, może się różnić od podanego przepisu.

Autor

Ajwendieta
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 1 godziny
Składniki: 9
Porcje: 4
Trudność: Średni

Lista składników

  • Kiełbasa śląska (680 g)
  • Woda (375 ml)
  • Cebula (105 g)
  • Marchew (90 g)
  • Groszek zielony (75 g)
  • Kukurydza w zalewie (słoik) (75 g)
  • Masło klarowane ghee (30 g)
  • Mąka orkiszowa (12 g)
  • Curry w proszku (3 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Nóż, Obieraczka do warzyw, Patelnia, Rondel

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Chrupiący kurczak z szałwią

Ziemniaki dokładnie szorujemy, kroimy na pół i gotujemy we wrzącej wodzie przez ok. 15-20 minut (do miękkości) Następnie ziemniaki odcedzamy i przenosimy z powrotem do ciepłego garnka Dodajemy połowę tłuszczu, czosnek (wraz z łupinami) oraz…

WIĘCEJ >

Makaron warzywny z sosem myśliwskim

Makaron: Kalarepę obieramy i przepuszczamy przez spiromat Następnie robimy makaron z cukinii Cebulę, czosnek obieramy i kroimy w kostkę Marchew, obieramy, kroimy w plastry a następnie w długie paski  Pocięte marchew, kalarepę i cukinię mieszamy…

WIĘCEJ >

Wołowina z kapustą

Mięso wrzucamy na dużą patelnie z roztopionym tłuszczem, podsmażamy Gdy już całkowicie zbrązowieje, dodajemy pokrojoną w plasterki cebulę i starte marchewki Dusimy razem do momentu aż warzywa zaczną mięknąć, następnie dodajemy kapustę i przyprawy Gotujemy jeszcze około…

WIĘCEJ >

Meksykańskie krokiety z kurczakiem

Cebulę z czosnkiem obieramy i drobno siekamy Zieleninę drobno siekamy Ser ścieramy na drobnych oczkach tarki do miski Piekarnik rozgrzewamy do temp. 220 st. C Mięso wkładamy do naczynia żaroodpornego i skrapiamy 1/2 ilości tłuszczu…

WIĘCEJ >