fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Kiełbasa zapiekana z warzywami

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5cdef3d87a-8506-4594-adf6-16488b5edd9b
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Kiełbasa zapiekana z warzywami

Przygotowanie

  • Piekarnik nagrzewamy do temp. 180 st. C
  • Kiełbasę nacinamy na skos w 4-5 miejscach
  • Ziemniaki obieramy i kroimy na pół
  • Pomidorki kroimy na pół
  • Paprykę kroimy w grubą kostkę
  • Z fasolki odcinamy końcówki
  • Wszystkie warzywa wkładamy do naczynia żaroodpornego, polewamy tłuszczem i posypujemy przyprawami
  • Na wierzch warzyw kładziemy kiełbasę
  • Naczynie żaroodporne wkładamy do piekarnika na ok. 20-25 minut (pieczemy do miękkości warzyw)

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne propozycje przyrządzenia dań z kiełbasą.

Autor

Iwona Wierzbicka
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 1 godziny
Składniki: 8
Porcje: 2
Trudność: Średni

Lista składników

  • Kiełbasa śląska (170 g)
  • Ziemniak (150 g)
  • Pomidor koktajlowy (120 g)
  • Papryka czerwona (115 g)
  • Fasola szparagowa zielona (świeża) (100 g)
  • Oliwa z oliwek extra virgin (40 ml)
  • Sól kłodawska (3 g)
  • Pieprz czarny (3 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Naczynie żaroodporne, Nóż, Obieraczka do warzyw, Piekarnik

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Sałatka z owoców sezonowych – lato

Wszystkie owoce umyć Z moreli usunąć pestkę, pokroić kostkę Truskawki pokroić na połówki lub na ćwiartki Wymieszać wszystkie owoce

WIĘCEJ >

Jabłko pieczone z malinami i miodem

Jabłko umyć i odciąć końcówkę od strony ogonka, tak zwaną „czapeczkę” Łyżką do melona lub łyżeczką wydłubać ze środka jabłka gniazdo nasienne Do wydrążonego otworu wkładamy maliny i polewamy miodem Wkładamy do nagrzanego do 220…

WIĘCEJ >

Kurczak curry z kokosem

Mięso i cukinię kroimy w kostkę Na patelni rozgrzewamy tłuszcz Wykładamy pastę i smażymy przez ok. 2-3 minuty, cały czas mieszając Dodajemy mięso i podsmażamy przez ok. 2-3 minuty, cały czas mieszając Dodajemy sos sojowy…

WIĘCEJ >

Wołowina z ziemniakami i marchewką

Mięso dokładnie oczyszczamy i kroimy w kostkę Na patelni rozgrzewamy tłuszcz Wrzucamy mięso i podsmażamy przez ok. 8-10 minut Marchewki obieramy i kroimy na 5-6 części Ziemniaki obieramy i kroimy w ćwiartki Cebulę obieramy i…

WIĘCEJ >