fbpx
logo
Szukaj
open close

Kiełbasa zapiekana z warzywami

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5cdef3d87a-8506-4594-adf6-16488b5edd9b
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Kiełbasa zapiekana z warzywami

Przygotowanie

  • Piekarnik nagrzewamy do temp. 180 st. C
  • Kiełbasę nacinamy na skos w 4-5 miejscach
  • Ziemniaki obieramy i kroimy na pół
  • Pomidorki kroimy na pół
  • Paprykę kroimy w grubą kostkę
  • Z fasolki odcinamy końcówki
  • Wszystkie warzywa wkładamy do naczynia żaroodpornego, polewamy tłuszczem i posypujemy przyprawami
  • Na wierzch warzyw kładziemy kiełbasę
  • Naczynie żaroodporne wkładamy do piekarnika na ok. 20-25 minut (pieczemy do miękkości warzyw)

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne propozycje przyrządzenia dań z kiełbasą.

Autor

Iwona Wierzbicka
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 1 godziny
Składniki: 8
Porcje: 2
Trudność: Średni

Lista składników

  • Kiełbasa śląska (170 g)
  • Ziemniak (150 g)
  • Pomidor koktajlowy (120 g)
  • Papryka czerwona (115 g)
  • Fasola szparagowa zielona (świeża) (100 g)
  • Oliwa z oliwek extra virgin (40 ml)
  • Sól kłodawska (3 g)
  • Pieprz czarny (3 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Naczynie żaroodporne, Nóż, Obieraczka do warzyw, Piekarnik

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Kanapki dziecięce – sówki

Marchew obieramy i wycinamy z niej kawałki na kształt słońca, skrzydeł i noska Z ogórka wycinamy kawałki na kształt krwi i noska Z sera wycinamy kółka Z chleba wycinamy okręgi Wszystkie składniki układamy na talerzu…

WIĘCEJ >

Sałatka z owoców sezonowych – lato

Wszystkie owoce umyć Z moreli usunąć pestkę, pokroić kostkę Truskawki pokroić na połówki lub na ćwiartki Wymieszać wszystkie owoce

WIĘCEJ >

Wieprzowina nadziewana jabłkiem

Piekarnik rozgrzewamy do temp. 180 st. C Rodzynki wsypujemy do miski, dolewamy sok i moczymy przez ok. 10 minut Po tym czasie rodzynki odsączamy (soku nie wylewamy) i przenosimy do miski Jabłko obieramy, kroimy w…

WIĘCEJ >

Kisiel z siemienia lnianego

Truskawki umieszczamy w blenderze i miksujemy do uzyskania gładkiej konsystencji W garnuszku stawiamy na gazie szklankę wody i wrzucamy do niej siemię lniane Gotujemy to razem od czasu do czasu mieszając przez około 10 minut…

WIĘCEJ >