Kiełbasa z fasolą po chłopsku
Kiełbasa z fasolą po chłopsku
Przygotowanie
- Na patelni rozgrzewamy połowę tłuszczu
- Kiełbasy nakłuwamy z każdej strony widelcem, kładziemy na patelnię i smażymy przez ok. 5-10 minut, co jakiś czas obracając na drugą stronę
- Następnie przenosimy kiełbasy na talerz, a z patelni wylewamy tłuszcz i wycieramy ręcznikiem papierowym
- Kiedy kiełbasy przestygną – kroimy je na pół
- Paprykę kroimy w kostkę
- Cebulę obieramy i drobno siekamy
- Na patelnię wlewamy pozostały tłuszcz
- Wrzucamy paprykę i smażymy przez ok. 5 minut
- Dodajemy cebulę i smażymy przez ok. 2-3 minuty
- Dodajemy pomidory, syrop klonowy, wodę oraz przyprawy (zioła prowansalskie), całość dokładnie mieszamy i zagotowujemy
- Fasolę odsączamy z zalewy, przenosimy na sitko i płuczemy pod zimną, bieżącą wodą
- Na patelnię dodajemy kiełbasy i fasolę, mieszamy i gotujemy przez ok. 15 minut
Rady dietetyka
Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.
Uwagi
Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia kiełbasy.
Autor
Lista składników
- Kiełbasa śląska (600 g)
- Pomidor w puszce (400 g)
- Fasola czerwona z puszki (400 g)
- Papryka czerwona (230 g)
- Cebula (105 g)
- Syrop klonowy (20 g)
- Oliwa z oliwek extra virgin (10 ml)
- Zioła prowansalskie (3 g)
Potrzebny sprzęt
Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.
Podobne tematy
Kanapki dziecięce – sówka i rakieta z serem
Sówka Z kanapki wycinamy kawałki na kształt sówki Ogórka kroimy na kawałki, wycinamy plastry na oczy i małe kulki na listki Marchew obieramy i wycinamy z niej kawałki na nos i pazury Wszystkie składniki układamy…
WIĘCEJ >Gryczanka z mlekiem roślinnym i z pestkami dyni
Płatki gryczane gotujemy do miękkości w wodzie Wlewamy mleko Posypujemy pestkami dyni
WIĘCEJ >Kulki matcha
Orzechy moczymy w zimnej wodzie przez ok. 8 godz. (a najlepiej całą noc) Po tym czasie orzechy odcedzamy i przenosimy do miski Daktyle zalewamy gorącą wodą i odstawiamy na ok. 5-10 minut, a następnie odcedzamy…
WIĘCEJ >