fbpx
logo
Szukaj
open close

Kiełbasa z fasolą po chłopsku

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c0d57b312-93d2-4985-9237-bc34dc995cb0
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Kiełbasa z fasolą po chłopsku

Przygotowanie

  • Na patelni rozgrzewamy połowę tłuszczu
  • Kiełbasy nakłuwamy z każdej strony widelcem, kładziemy na patelnię i smażymy przez ok. 5-10 minut, co jakiś czas obracając na drugą stronę
  • Następnie przenosimy kiełbasy na talerz, a z patelni wylewamy tłuszcz i wycieramy ręcznikiem papierowym
  • Kiedy kiełbasy przestygną – kroimy je na pół
  • Paprykę kroimy w kostkę
  • Cebulę obieramy i drobno siekamy
  • Na patelnię wlewamy pozostały tłuszcz
  • Wrzucamy paprykę i smażymy przez ok. 5 minut
  • Dodajemy cebulę i smażymy przez ok. 2-3 minuty
  • Dodajemy pomidory, syrop klonowy, wodę oraz przyprawy (zioła prowansalskie), całość dokładnie mieszamy i zagotowujemy
  • Fasolę odsączamy z zalewy, przenosimy na sitko i płuczemy pod zimną, bieżącą wodą
  • Na patelnię dodajemy kiełbasy i fasolę, mieszamy i gotujemy przez ok. 15 minut

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia kiełbasy.

Autor

Ajwendieta
Postaw mi kawę na buycoffee.to
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 1 godziny
Składniki: 8
Porcje: 6
Trudność: Średni

Lista składników

  • Kiełbasa śląska (600 g)
  • Pomidor w puszce (400 g)
  • Fasola czerwona z puszki (400 g)
  • Papryka czerwona (230 g)
  • Cebula (105 g)
  • Syrop klonowy (20 g)
  • Oliwa z oliwek extra virgin (10 ml)
  • Zioła prowansalskie (3 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Nóż, Patelnia, Ręcznik papierowy, Sitko, Talerz

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Podobne tematy

Kremowe leczo

Warzywa, kiełbasę kroimy w kostkę i podsmażamy chwilę w garnku na maśle. Po 10 minutach dolewamy mleko kokosowe, pomidory krojone i przyprawy. Wszystko dusimy około 30 minut na małym ogniu co jakiś czas mieszając.

WIĘCEJ >

Leczo z cukinią i bakłażanem (bez mięsa)

Cebulę oraz czosnek obieramy i kroimy w kostkę Papryki, bakłażana i cukinię kroimy w kostkę Pieczarki kroimy w plastry W garnku rozgrzewamy tłuszcz (oliwę) Wrzucamy czosnek i podsmażamy przez ok. 1 minutę Dodajemy cebulę oraz…

WIĘCEJ >

Toskański kurczak z pesto

Piekarnik rozgrzewamy do temp. 200 st. C Formę do pieczenia wykładamy folią aluminiową Mięso dokładnie nacieramy z każdej strony połową pesto i kładziemy w odstępach na folii, a na wierzch mięsa nakładamy pozostałe pesto Formę…

WIĘCEJ >

Kurczak w stylu wiejskim

Kurczaka kroimy na kawałki Czosnek obieramy i drobno siekamy Por kroimy w plastry (tylko białą część) Zieleninę drobno siekamy Na patelni rozgrzewamy tłuszcz Kładziemy kurczaka i smażymy każdy kawałek przez ok. 5 minut z obu…

WIĘCEJ >