fbpx
logo
Szukaj
open close

Kiełbasa z fasolą po chłopsku

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c0d57b312-93d2-4985-9237-bc34dc995cb0
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Kiełbasa z fasolą po chłopsku

Przygotowanie

  • Na patelni rozgrzewamy połowę tłuszczu
  • Kiełbasy nakłuwamy z każdej strony widelcem, kładziemy na patelnię i smażymy przez ok. 5-10 minut, co jakiś czas obracając na drugą stronę
  • Następnie przenosimy kiełbasy na talerz, a z patelni wylewamy tłuszcz i wycieramy ręcznikiem papierowym
  • Kiedy kiełbasy przestygną – kroimy je na pół
  • Paprykę kroimy w kostkę
  • Cebulę obieramy i drobno siekamy
  • Na patelnię wlewamy pozostały tłuszcz
  • Wrzucamy paprykę i smażymy przez ok. 5 minut
  • Dodajemy cebulę i smażymy przez ok. 2-3 minuty
  • Dodajemy pomidory, syrop klonowy, wodę oraz przyprawy (zioła prowansalskie), całość dokładnie mieszamy i zagotowujemy
  • Fasolę odsączamy z zalewy, przenosimy na sitko i płuczemy pod zimną, bieżącą wodą
  • Na patelnię dodajemy kiełbasy i fasolę, mieszamy i gotujemy przez ok. 15 minut

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia kiełbasy.

Autor

Ajwendieta
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 1 godziny
Składniki: 8
Porcje: 6
Trudność: Średni

Lista składników

  • Kiełbasa śląska (600 g)
  • Pomidor w puszce (400 g)
  • Fasola czerwona z puszki (400 g)
  • Papryka czerwona (230 g)
  • Cebula (105 g)
  • Syrop klonowy (20 g)
  • Oliwa z oliwek extra virgin (10 ml)
  • Zioła prowansalskie (3 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Nóż, Patelnia, Ręcznik papierowy, Sitko, Talerz

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Kolorowe roladki z kurczaka

Ser (mozzarellę) ścieramy na drobnych oczkach tarki do miski Zieleninę drobno siekamy i przenosimy do miski z serem Paprykę kroimy w kostkę Mięso kroimy na filety, a następnie wkładamy w folię kuchenną i rozbijamy tłuczkiem…

WIĘCEJ >

Hawajskie kotlety wieprzowe

Ananasa odsączamy z zalewy i zostawiamy ok. 1/4 syropu, który przelewamy do miski Do syropu dodajemy cukier i dokładnie mieszamy, a następnie obtaczamy w nim mięso Miskę z mięsem przykrywamy folią i odkładamy na ok….

WIĘCEJ >

Zupa z ziemniakami i klopsikami

Bulion zagotowujemy Wszystkie warzywa obieramy i kroimy w kostkę Ziemniaki przenosimy do garnka i zalewamy wrzącym bulionem Na patelni rozgrzewamy tłuszcz Wrzucamy pozostałe warzywa (połowę cebuli) i podsmażamy przez ok. 5-6 minut Zawartość patelni przenosimy…

WIĘCEJ >

Indyk z grzybami

Grzyby kroimy na małe kawałki, a indyka w kostkę. Na patelni rozgrzewamy masło i wrzucamy pokrojone borowiki i mięso. Podlewamy mlekiem kokosowym i dusimy przez 30 minut, co jakiś czas mieszając.  Doprawiamy solą i pieprzem….

WIĘCEJ >