fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Kiełbasa z fasolą po chłopsku

GetfileIdContentUpload5cplaceholder-299
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Kiełbasa z fasolą po chłopsku

Przygotowanie

  • Na patelni rozgrzewamy połowę tłuszczu
  • Kiełbasy nakłuwamy z każdej strony widelcem, kładziemy na patelnię i smażymy przez ok. 5-10 minut, co jakiś czas obracając na drugą stronę
  • Następnie przenosimy kiełbasy na talerz, a z patelni wylewamy tłuszcz i wycieramy ręcznikiem papierowym
  • Kiedy kiełbasy przestygną – kroimy je na pół
  • Paprykę kroimy w kostkę
  • Cebulę obieramy i drobno siekamy
  • Na patelnię wlewamy pozostały tłuszcz
  • Wrzucamy paprykę i smażymy przez ok. 5 minut
  • Dodajemy cebulę i smażymy przez ok. 2-3 minuty
  • Dodajemy pomidory, syrop klonowy, wodę oraz przyprawy (zioła prowansalskie), całość dokładnie mieszamy i zagotowujemy
  • Fasolę odsączamy z zalewy, przenosimy na sitko i płuczemy pod zimną, bieżącą wodą
  • Na patelnię dodajemy kiełbasy i fasolę, mieszamy i gotujemy przez ok. 15 minut

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia kiełbasy.

Autor

Ajwendieta
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 1 godziny
Składniki: 8
Porcje: 6
Trudność: Średni

Lista składników

  • Kiełbasa śląska (600 g)
  • Pomidor w puszce (400 g)
  • Fasola czerwona z puszki (400 g)
  • Papryka czerwona (230 g)
  • Cebula (105 g)
  • Syrop klonowy (20 g)
  • Oliwa z oliwek extra virgin (10 ml)
  • Zioła prowansalskie (3 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Nóż, Patelnia, Ręcznik papierowy, Sitko, Talerz

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Kanapki portobello z jajem

Piekarnik nagrzewamy do temp. 180 st. C Blachę wykładamy papierem do pieczenia Z pieczarek odcinamy trzonki Następnie smarujemy pieczarki tłuszczem, posypujemy przyprawami i kładziemy na papier Blachę wkładamy do piekarnika na ok. 8-10 minut Następnie…

WIĘCEJ >

Pasztet z wątróbką

Boczek kroimy w kostkę o wielkości ok. 2-3 cm Cebulę obieramy i kroimy w kostkę Na patelni rozgrzewamy tłuszcz Wrzucamy mięso mielone, boczek, cebulę oraz dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek i podsmażamy pod przykryciem przez…

WIĘCEJ >

Boczek z dzika z kaszą i kapustą

Marchew, pietruszkę i selera obrać, pokroić, położyć na dnie wolnowaru Mięso posolić, popieprzyć i położyć na warzywach Włączamy wolnowar na „low” na 8 godz. Kaszę gotujemy ok. 15 minut Cebulę obieramy, kroimy w kostkę Rozgrzewamy na…

WIĘCEJ >

Pieczeń wołowa duszona z warzywami i grzybami

Mięso oczyszczamy i kroimy na kawałki w poprzek włókien Czosnek obieramy i drobno siekamy Pieczarki oczyszczamy i kroimy w plastry Bakłażana kroimy w kostkę Na patelni rozgrzewamy tłuszcz Wrzucamy czosnek i podsmażamy przez ok. 1…

WIĘCEJ >