fbpx
logo
Szukaj
open close

Klops po włosku

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c583e97b9-a96e-479e-8049-814fc7a8e443
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Klops po włosku

Przygotowanie

  • Cebulę z czosnkiem obieramy i drobno siekamy
  • Paprykę drobno siekamy
  • Ser kroimy kostkę o wielkości ok. 1 cm
  • Pomidory przelewamy do blendera i blendujemy do momentu uzyskania jednolitej konsystencji
  • Na patelni rozgrzewamy tłuszcz
  • Wrzucamy cebulę z czosnkiem i paprykę, mieszamy i podsmażamy przez ok. 4-5 minut
  • Do miski wkładamy mięso, ser i zawartość patelni, dodajemy mąkę (przesianą przez sitko) i wszystkie przyprawy, wybijamy jaja i całość dokładnie mieszamy
  • Piekarnik nagrzewamy do temp. 175 st. C
  • Masę przenosimy do formy w kształcie bochenka, polewamy sosem pomidorowym i wkładamy do piekarnika na ok. 75 minut

Rady dietetyka

Sprawdź czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia klopsa.

Zdjęcie jest poglądowe, może się różnić od podanego przepisu.

Autor

Ajwendieta
Postaw mi kawę na buycoffee.to
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: powyżej 1 godziny
Składniki: 13
Porcje: 8
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • Wołowina mięso mielone (455 g)
  • Pomidor w puszce (225 g)
  • Ser żółty (160 g)
  • Jajo kurze (153 g)
  • Papryka czerwona (115 g)
  • Cebula (105 g)
  • Mąka kokosowa (65 g)
  • Czosnek (40 g)
  • Oliwa z oliwek extra virgin (10 ml)
  • Sól kłodawska (4.5 g)
  • Pieprz kajeński (1.5 g)
  • Oregano suszone (1.5 g)
  • Tymianek suszony (0.5 g)

Potrzebny sprzęt

Blender kielichowy, Deska, Foremka - keksówka, Nóż, Patelnia, Piekarnik, Sitko

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Podobne tematy

Stek nowojorski

Do miski wsypujemy przyprawy (tymianek, oregano, paprykę i pieprz) i mieszamy Mięso kroimy na kawałki (1 kawałek na 1 porcję) i nacieramy z każdej strony przyprawami Następnie wkładamy mięso do lodówki na ok. 3 godz….

WIĘCEJ >

Gulasz z ziemniakami

Mięso kroimy w kostkę i posypujemy przyprawami W garnku rozgrzewamy tłuszcz Wrzucamy mięso i podsmażamy przez ok. 5-6 minut Cebulę obieramy, drobno siekamy, dorzucamy do mięsa i podsmażamy przez ok. 3-4 minuty Całość zalewamy wrzątkiem…

WIĘCEJ >

Zasmażana szynka, ziemniaki i papryka

Ziemniaki obieramy, kroimy na pół i gotujemy we wrzącej, osolonej wodzie przez ok. 15-20 minut (do miękkości), a następnie odcedzamy Paprykę kroimy w grubą kostkę Na patelni rozgrzewamy tłuszcz Wrzucamy paprykę oraz szynkę i podsmażamy…

WIĘCEJ >

Wolno gotowana wołowina

Mięso dokładnie myjemy i w całości zalewamy wodą Doprowadzamy na średnim ogniu do wrzenia i zmniejszamy temperaturę gotowania, aby mięso w garnku lekko bulgotało Mięso gotujemy minimum 3 godziny (najlepiej zostawić na 4-5 godzin, aby…

WIĘCEJ >