fbpx
logo
Szukaj
open close

Klops po włosku

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c583e97b9-a96e-479e-8049-814fc7a8e443
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Klops po włosku

Przygotowanie

  • Cebulę z czosnkiem obieramy i drobno siekamy
  • Paprykę drobno siekamy
  • Ser kroimy kostkę o wielkości ok. 1 cm
  • Pomidory przelewamy do blendera i blendujemy do momentu uzyskania jednolitej konsystencji
  • Na patelni rozgrzewamy tłuszcz
  • Wrzucamy cebulę z czosnkiem i paprykę, mieszamy i podsmażamy przez ok. 4-5 minut
  • Do miski wkładamy mięso, ser i zawartość patelni, dodajemy mąkę (przesianą przez sitko) i wszystkie przyprawy, wybijamy jaja i całość dokładnie mieszamy
  • Piekarnik nagrzewamy do temp. 175 st. C
  • Masę przenosimy do formy w kształcie bochenka, polewamy sosem pomidorowym i wkładamy do piekarnika na ok. 75 minut

Rady dietetyka

Sprawdź czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia klopsa.

Zdjęcie jest poglądowe, może się różnić od podanego przepisu.

Autor

Ajwendieta
Postaw mi kawę na buycoffee.to
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: powyżej 1 godziny
Składniki: 13
Porcje: 8
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • Wołowina mięso mielone (455 g)
  • Pomidor w puszce (225 g)
  • Ser żółty (160 g)
  • Jajo kurze (153 g)
  • Papryka czerwona (115 g)
  • Cebula (105 g)
  • Mąka kokosowa (65 g)
  • Czosnek (40 g)
  • Oliwa z oliwek extra virgin (10 ml)
  • Sól kłodawska (4.5 g)
  • Pieprz kajeński (1.5 g)
  • Oregano suszone (1.5 g)
  • Tymianek suszony (0.5 g)

Potrzebny sprzęt

Blender kielichowy, Deska, Foremka - keksówka, Nóż, Patelnia, Piekarnik, Sitko

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Podobne tematy

Galaretka z agaru

Do garnka wlewamy sok z pomarańczy i podgrzewamy Dodajemy agar, słodzik oraz sok z cytryny i dokładnie mieszamy do momentu rozpuszczenia Następnie tak przygotowaną galaretkę przelewamy do misek (lub salaterek) i dodajemy owoce Galaretki odstawiamy…

WIĘCEJ >

Koktajl cytrynowy z mlekiem roślinnym

W blenderze kielichowym umieszczamy mleko kokosowe, dodajemy śmietankę, sok z cytryny, olej kokosowy Miksujemy do uzyskania gładkiej konsystencji Przelewamy do szklanki i podajemy od razu

WIĘCEJ >

Ciasto marchewkowe

Marchewki obieramy i ścieramy na drobnych oczkach tarki do miski Z jaj oddzielamy białka od żółtek i umieszczamy w dwóch, osobnych miskach Do żółtek dodajemy miód i miksujemy Żółtka z miodem przelewamy do miski z…

WIĘCEJ >

Mus gruszkowo-truskawkowy

Z truskawek usuwamy szypułki Gruszkę obieramy, kroimy na ćwiartki i usuwamy gniazdo nasienne Owoce wrzucamy do blendera i blendujemy do momentu uzyskania jednolitej konsystencji Mus przenosimy do miski (możemy udekorować owocami lub pestkami)

WIĘCEJ >