fbpx
logo
Szukaj
open close
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Klops

Przygotowanie

  • Cebulę obieramy i drobno siekamy
  • Paprykę drobno siekamy (pestki usuwamy)
  • Pomidory wlewamy do blendera i blendujemy na jednolitą konsystencję
  • Do miski wsypujemy mąkę (przesiewamy przez sitko), wybijamy jaja, dodajemy cebulę, paprykę oraz wszystkie przyprawy i dokładnie mieszamy
  • Dodajemy mięso oraz połowę sosu pomidorowego i ponownie dokładnie mieszamy
  • Piekarnik nagrzewamy do temp. 175 st. C
  • Masę przenosimy do formy w kształcie bochenka, na wierzch wylewamy pozostały sos pomidorowy i wkładamy do piekarnika na ok. 75 minut

Rady dietetyka

Sprawdź czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Autor

Ajwendieta
Postaw mi kawę na buycoffee.to
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: powyżej 1 godziny
Składniki: 10
Porcje: 8
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • Wołowina mięso mielone (455 g)
  • Pomidor w puszce (455 g)
  • Jajo kurze (153 g)
  • Papryka czerwona (115 g)
  • Cebula (105 g)
  • Mąka kokosowa (65 g)
  • Sól kłodawska (3 g)
  • Pieprz czarny (1.5 g)
  • Tymianek suszony (0.5 g)
  • Majeranek suszony (0.5 g)

Potrzebny sprzęt

Blender kielichowy, Deska, Foremka - keksówka, Miska, Nóż, Piekarnik, Sitko

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Podobne tematy

Pasztet z królika

Mięso z królika zalewamy zimną wodą i od momentu zagotowania trzymamy na małym ogniu przez 1 godzinę. Następne dodajemy obraną marchew, pietruszkę, seler i pół łyżeczki soli himalajskiej. Gotujemy na małym ogniu pół godziny, a…

WIĘCEJ >

Jajecznica na smalcu gęsim

Na patelni rozpuszczamy smalec Wybijamy jajka Mieszamy do uzyskania odpowiedniego ścięcia

WIĘCEJ >

Zapiekanka z cukinią i marchewką

Cebulę obieramy i drobno siekamy Zieleninę drobno siekamy i przenosimy do miski Ser żółty ścieramy na drobnych oczkach tarki do miski z zieleniną Formę do pieczenia smarujemy tłuszczem Arkusz ciasta składamy na pół, kładziemy na…

WIĘCEJ >

Kurczak w sosie pieczarkowym z ryżem

Mięso dokładnie oczyszczamy i kroimy w kostkę Do miski wlewamy tłuszcz (oliwę), dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek oraz przyprawy i mieszamy Mięso przenosimy do miski z mieszanką tłuszczu i dokładnie mieszamy, tak aby każdy kawałek…

WIĘCEJ >