fbpx
logo
Szukaj
open close

Kobler wiśniowy

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c0a1369f2-3dd1-4f2a-8f43-b5e600857db1
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Kobler wiśniowy

Przygotowanie

Nadzienie wiśniowe

  • Wiśnie drylujemy
  • W rondlu mieszamy mąkę z cukrem i wodą, doprowadzamy do wrzenia i mieszamy do momentu, aż zgęstnieję
  • Dodajemy wiśnie, mieszamy i gotujemy do czasu, aż wiśnie będą gorące, a płyn gęsty
  • Zawartość rondla przelewamy do naczynia żaroodpornego

Ciasto na wierzch

  • Tłuszcz wkładamy do rondla i podgrzewamy do momentu, aż się roztopi
  • Piekarnik rozgrzewamy do temp. 205 st. C
  • Do miski wybijamy jaja, dodajemy tłuszcz, cukier oraz przyprawy (sól i wanilię, z której wydłubujemy nasiona) i całość dokładnie miksujemy
  • Mąkę przesiewamy przez sitko do miski z masą, dodajemy proszek do pieczenia i całość dokładnie ubijamy do momentu, aż nie będzie w niej żadnych grudek (ciasto będzie rzadkie)
  • Masę wylewamy równomiernie na owoce i wkładamy do piekarnika na ok. 25-30 minut

Rady dietetyka

Sprawdź czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia deserów z wiśniami.

Autor

Ajwendieta
Postaw mi kawę na buycoffee.to
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 1 godziny
Składniki: 11
Porcje: 6
Trudność: Łatwy

Lista składników

Nadzienie wiśniowe

  • Wiśnia (świeża) (640 g)
  • Woda (125 ml)
  • Cukier trzcinowy (115 g)
  • Mąka kukurydziana (36 g)

Ciasto na wierzch

  • Jajo kurze (204 g)
  • Mąka kokosowa (65 g)
  • Masło (60 g)
  • Cukier trzcinowy (50 g)
  • Wanilia – laska (3 g)
  • Proszek do pieczenia (1 g)
  • Sól kłodawska (0.5 g)

Potrzebny sprzęt

Miska, Naczynie żaroodporne, Piekarnik, Rondel, Sitko

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Podobne tematy

Sałatka owocowa z ananasem

Ananasa, melona i kiwi obieramy (z ananasa obieramy zdrewniały środek, z melona usuwamy pestki), kroimy na kawałki i wrzucamy do miski Z truskawek usuwamy szypułki i kroimy truskawki na pół, po czym wrzucamy do miski…

WIĘCEJ >

Musli z truskawkami

Zieleninę siekamy Z truskawek usuwamy szypułki i kroimy na ćwiartki Wszystkie składniki razem mieszamy

WIĘCEJ >

Placuszki kasztanowe z truskawkami

Najpierw przygotowujemy ciasto na placki Przesiewamy mąkę przez sitko Roztrzepujemy jajka rózgą lub widelcem Mieszamy jajka z mąką i taką ilością wody, by uzyskać gładkie, płynne (jednak gęstsze od naleśnikowego) ciasto Truskawki kroimy w plasterki. Najlepiej…

WIĘCEJ >

Ciasteczka kokosowo-owsiane

Piekarnik rozgrzewamy do temp. 180 st. C Dwie blachy wykładamy papierem do pieczenia Do miski przesiewamy mąkę, dodajemy cukier, wiórki kokosowe oraz płatki owsiane i mieszamy Do rondla wkładamy tłuszcz, dodajemy syrop i podgrzewamy do…

WIĘCEJ >