fbpx
logo
Szukaj
open close

Kobler wiśniowy

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c0a1369f2-3dd1-4f2a-8f43-b5e600857db1
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Kobler wiśniowy

Przygotowanie

Nadzienie wiśniowe

  • Wiśnie drylujemy
  • W rondlu mieszamy mąkę z cukrem i wodą, doprowadzamy do wrzenia i mieszamy do momentu, aż zgęstnieję
  • Dodajemy wiśnie, mieszamy i gotujemy do czasu, aż wiśnie będą gorące, a płyn gęsty
  • Zawartość rondla przelewamy do naczynia żaroodpornego

Ciasto na wierzch

  • Tłuszcz wkładamy do rondla i podgrzewamy do momentu, aż się roztopi
  • Piekarnik rozgrzewamy do temp. 205 st. C
  • Do miski wybijamy jaja, dodajemy tłuszcz, cukier oraz przyprawy (sól i wanilię, z której wydłubujemy nasiona) i całość dokładnie miksujemy
  • Mąkę przesiewamy przez sitko do miski z masą, dodajemy proszek do pieczenia i całość dokładnie ubijamy do momentu, aż nie będzie w niej żadnych grudek (ciasto będzie rzadkie)
  • Masę wylewamy równomiernie na owoce i wkładamy do piekarnika na ok. 25-30 minut

Rady dietetyka

Sprawdź czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia deserów z wiśniami.

Autor

Ajwendieta
Postaw mi kawę na buycoffee.to
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 1 godziny
Składniki: 11
Porcje: 6
Trudność: Łatwy

Lista składników

Nadzienie wiśniowe

  • Wiśnia (świeża) (640 g)
  • Woda (125 ml)
  • Cukier trzcinowy (115 g)
  • Mąka kukurydziana (36 g)

Ciasto na wierzch

  • Jajo kurze (204 g)
  • Mąka kokosowa (65 g)
  • Masło (60 g)
  • Cukier trzcinowy (50 g)
  • Wanilia – laska (3 g)
  • Proszek do pieczenia (1 g)
  • Sól kłodawska (0.5 g)

Potrzebny sprzęt

Miska, Naczynie żaroodporne, Piekarnik, Rondel, Sitko

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Powiązane przepisy

Placek wiśniowy

Placek wiśniowy Wiśnie drylujemy Cukier mieszamy z mąką i wodą w garnku, a następnie stawiamy garnek na kuchenkę i gotujemy (…)

WIĘCEJ >

Bananowo-wiśniowa miska zdrowia

Z wiśni wydrążamy pestki i wrzucamy owoce do blendera Banana obieramy i wkładamy do blendera Do blendera dodajemy zieleninę, dolewamy (…)

WIĘCEJ >

Wiśnie w cieście

Jajo wybijamy na talerz i roztrzepujemy z odrobiną cukru pudru Wiśnie kroimy na pół, usuwamy pestki i przenosimy owoce do (…)

WIĘCEJ >

Strudel z ricottą i wiśniami

Orzechy wrzucamy do blendera i mielimy Tłuszcz wkładamy do rondla i podgrzewamy do momentu rozpuszczenia się Piekarnik rozgrzewamy do temp. (…)

WIĘCEJ >

Budyń waniliowy z wiśniami

Wszystkie składniki (poza mlekiem) umieszczamy w rondlu, podgrzewamy i mieszamy Cały czas mieszając dolewamy mleko i podgrzewamy do momentu, aż (…)

WIĘCEJ >