fbpx
logo
Szukaj
open close

Kokosowe ciasto kakaowe z orzechami

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c12602e9b-accf-4f2d-800c-1603eda61ef1
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Kokosowe ciasto kakaowe z orzechami

Przygotowanie

  • Tłuszcz wkładamy do rondla i podgrzewamy do momentu, aż się roztopi
  • Dodajemy kakao, mieszamy i ściągamy rondel z kuchenki
  • Do miski wybijamy jaja, dodajemy cukier i przyprawy (sól i wanilię, z której wydłubujemy nasiona) i dokładnie mieszamy
  • Następnie dodajemy kakaowy tłuszcz i ponownie dokładnie mieszamy
  • Mąkę przesiewamy przez sitko do miski z masą i jeszcze raz dokładnie mieszamy do momentu, aż nie będzie żadnych grudek
  • Orzechy drobniej siekamy, dodajemy do masy i mieszamy
  • Piekarnik rozgrzewamy do temp. 175 st. C
  • Formę smarujemy tłuszczem
  • Wylewamy masę i wkładamy do piekarnika na ok. 30-35 minut

Rady dietetyka

Sprawdź czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia ciast.

Zdjęcie jest poglądowe, może się różnić od podanego przepisu.

Autor

Ajwendieta
Postaw mi kawę na buycoffee.to
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 1 godziny
Składniki: 7
Porcje: 4
Trudność: Średni

Lista składników

  • Jajo kurze (306 g)
  • Orzech ziemny (100 g)
  • Masło (80 g)
  • Mąka kokosowa (65 g)
  • Kakao w proszku (60 g)
  • Sól kłodawska (1.5 g)
  • Wanilia – laska (1.5 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Forma do pieczenia, Miska, Nóż, Piekarnik, Rondel, Sitko

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Podobne tematy

Makaroniki kokosowe

Piekarnik rozgrzewamy do temp. 180 st. C Dwie blachy wykładamy papierem do pieczenia Do miski wrzucamy białka, dodajemy przyprawy (sól) i ubijamy mikserem przez ok. 5-6 minut (na sztywno) Dodajemy pozostałe składniki i delikatnie mieszamy…

WIĘCEJ >

Racuchy gryczane z morelami

Morele: Morele pozbawiamy pestek Kroimy w kawałki Wrzucamy do suchego garnka i podgrzewamy na małym ogniu Dodajemy łyżeczkę miodu Dusimy owoce 15 min Racuchy: 1 łyżeczkę miodu dodajemy do miski Dodajemy drożdże i szczyptę soli…

WIĘCEJ >

Klasyczna melba brzoskwiniowa

Brzoskwinię obieramy, kroimy na pół i usuwamy pestki Do rondla wsypujemy cukier, wlewamy wodę i zagotowujemy Do wrzącej wody wkładamy brzoskwinie, zmniejszamy ogień, przykrywamy pokrywką i gotujemy przez ok. 20 minut, aby owoce zmiękły Po…

WIĘCEJ >

Banalnie proste ciasto z owocem kaki

Piekarnik nastawiamy na 160 stopni, na grzanie góra/dół bez funkcji termoobiegu. Daktyle namaczamy we wrzątku 15 minut. Wszystkie składniki na spód wkładamy do blendera i blendujemy na dość gładką masę. Kwadratową formę do pieczenia o…

WIĘCEJ >