fbpx
logo
Szukaj
open close

Kokosowe muffinki śliwkowo-orzechowe z miodem

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c9b5766ab-b6c1-4229-b28b-93a39360d4a4
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Kokosowe muffinki śliwkowo-orzechowe z miodem

Przygotowanie

  • Tłuszcz wkładamy do rondla i podgrzewamy do momentu, aż się roztopi
  • Do miski wybijamy jaja, dodajemy tłuszcz, miód i przyprawy (z wanilii wydłubujemy nasiona), dolewamy mleko i całość dokładnie miksujemy
  • Mąkę z proszkiem do pieczenia przesiewamy przez sitko do miski z masą i całość dokładnie ugniatamy
  • Śliwki i orzechy drobno siekamy, dodajemy do masy i ponownie ugniatamy
  • Piekarnik nagrzewamy do temp. 205 st. C
  • Foremkę smarujemy tłuszczem
  • Do foremki wylewamy masę i wkładamy do piekarnika na ok. 15 minut

Rady dietetyka

Sprawdź czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Na 1 porcję przypadają 2 muffinki.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia muffinów.

Zdjęcie jest poglądowe, może się różnić od podanego przepisu.

Autor

Ajwendieta
Postaw mi kawę na buycoffee.to
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 1 godziny
Składniki: 10
Porcje: 3
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • Jajo kurze (153 g)
  • Miód lipowy (72 g)
  • Śliwka suszona (70 g)
  • Masło (30 g)
  • Mąka kokosowa (30 g)
  • Orzech włoski (25 g)
  • Mleko kokosowe (20 ml)
  • Proszek do pieczenia (1 g)
  • Sól kłodawska (0.5 g)
  • Wanilia – laska (0.5 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Foremka na muffiny, Mikser, Miska, Nóż, Piekarnik, Rondel, Sitko

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Podobne tematy

Budyń czekoladowy dla alergika

Do rondla wlewamy połowę mleka, dodajemy tłuszcz i zaczynamy podgrzewać Do miski wlewamy drugą połowę mleka, dodajemy pozostałe składniki i całość dokładnie mieszamy Mleko w rondlu mieszamy do momentu, aż się nie zagotuję (powinno zgęstnieć)…

WIĘCEJ >

Pieczone banany

Laskę cynamonu i wanilii kroimy na 4 części Piekarnik rozgrzewamy do temp. 230 st. C Papier do pieczenia dzielimy na części (w zależności od ilości bananów) i smarujemy tłuszczem Na środku każdego kawałka papieru kładziemy…

WIĘCEJ >

Krówki z masłem migdałowym

Naczynie żaroodporne wykładamy papierem do pieczenia Do miski wkładamy wszystkie składniki i dokładnie mieszamy do momentu uzyskania gładkiej konsystencji Mieszankę przelewamy do naczynia i wygładzamy szpatułką Naczynie wkładamy do lodówki na ok. 2 godz. Masę…

WIĘCEJ >

Czekoladowy budyń bez mleka

Do rondla wlewamy połowę mleka, dodajemy tłuszcz i podgrzewamy Do miski wlewamy drugą połowę mleka, dodajemy pozostałe składniki i całość mieszamy rózgą kuchenną, tak aby nie było grudek Następnie cały czas mieszając, wlewamy do rondla…

WIĘCEJ >