fbpx
logo
Szukaj
open close

Kokosowe ptysie serowe

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c7419a4d6-e88e-4f97-9605-4a6a13db59c6
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Kokosowe ptysie serowe

Przygotowanie

  • Tłuszcz wkładamy do rondla i podgrzewamy do momentu, aż się roztopi
  • Ser ścieramy na drobnych oczkach tarki do miski
  • Do osobnej miski wlewamy białka, dodajemy proszek do pieczenia i ubijamy do momentu, aż konsystencja nie pozwoli na opadanie górek powstałych po wyjęciu trzepaczki
  • Dodajemy przyprawy (sól i cebulę) i lekko ubijamy
  • Do miski z serem przesiewamy przez sitko mąkę, dodajemy tłuszcz i dokładnie mieszamy
  • Zawartość obu misek łączymy i dokładnie mieszamy, aż ser będzie równo rozprowadzony
  • Piekarnik nagrzewamy do temp. 190 st. C
  • Blachę smarujemy tłuszczem
  • Na blachę nakładamy łyżeczką porcję ciasta w odstępach ok. 2,5 cm
  • Blachę wkładamy do piekarnika na ok. 18-20 minut

Rady dietetyka

Sprawdź czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Na 1 porcję przypada 4-5 ptysiów.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów.

Zdjęcie jest poglądowe, może się różnić od podanego przepisu.

Autor

Ajwendieta
Postaw mi kawę na buycoffee.to
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 1 godziny
Składniki: 7
Porcje: 4
Trudność: Średni

Lista składników

  • Jajo białko (120 g)
  • Ser żółty (80 g)
  • Masło (30 g)
  • Mąka kokosowa (24 g)
  • Proszek do pieczenia (0.5 g)
  • Sól kłodawska (0.5 g)
  • Cebula granulowana (0.5 g)

Potrzebny sprzęt

Blacha do pieczenia, Miska, Piekarnik, Rondel, Rózga kuchenna, Tarka do jarzyn

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Podobne tematy

Czekoladowy pudding

Piekarnik rozgrzewamy do temp. 180 st. C Kokilki lekko smarujemy tłuszczem Do miski wsypujemy 2/3 ilości cukru, dodajemy tłuszcz i ucieramy mikserem przez ok. 2-3 minuty, do momentu powstania kremowej masy Do masy wybijamy jaja…

WIĘCEJ >

Keto kulki kolorowe

Daktyle wkładamy do kubeczka i zalewamy wrzątkiem, żeby je przykryło Po 10 min odcedzamy wodę na sicie Bierzemy miskę, wlewamy do niej mleko kokosowe, dodajemy tłuszcz i daktyle Miksujemy blenderem Mieszamy aż uzyskamy jednolitą masę…

WIĘCEJ >

Koktajl z owoców tropikalnych z dodatkiem wątróbki

Pomarańczę obieramy i dzielimy na kawałki i wrzucamy do blendera kielichowego Banana obieramy i dorzucamy do blendera Dodajemy wątrobę Dolewamy wodę kokosową Miksujemy 15 sekund 

WIĘCEJ >

Jabłka zapiekane z kruszonką

Jabłka Rodzynki wsypujemy do miski, zalewamy wodą i odstawiamy na kilka minut (w tym czasie robimy kruszonkę) Piekarnik nagrzewamy do temp. 180 st. C Naczynie żaroodporne smarujemy tłuszczem Jabłka obieramy (gniazda nasienne usuwamy), kroimy w…

WIĘCEJ >