fbpx
logo
Szukaj
open close

Kokosowe ptysie serowe

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c7419a4d6-e88e-4f97-9605-4a6a13db59c6
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Kokosowe ptysie serowe

Przygotowanie

  • Tłuszcz wkładamy do rondla i podgrzewamy do momentu, aż się roztopi
  • Ser ścieramy na drobnych oczkach tarki do miski
  • Do osobnej miski wlewamy białka, dodajemy proszek do pieczenia i ubijamy do momentu, aż konsystencja nie pozwoli na opadanie górek powstałych po wyjęciu trzepaczki
  • Dodajemy przyprawy (sól i cebulę) i lekko ubijamy
  • Do miski z serem przesiewamy przez sitko mąkę, dodajemy tłuszcz i dokładnie mieszamy
  • Zawartość obu misek łączymy i dokładnie mieszamy, aż ser będzie równo rozprowadzony
  • Piekarnik nagrzewamy do temp. 190 st. C
  • Blachę smarujemy tłuszczem
  • Na blachę nakładamy łyżeczką porcję ciasta w odstępach ok. 2,5 cm
  • Blachę wkładamy do piekarnika na ok. 18-20 minut

Rady dietetyka

Sprawdź czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Na 1 porcję przypada 4-5 ptysiów.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów.

Zdjęcie jest poglądowe, może się różnić od podanego przepisu.

Autor

Ajwendieta
Postaw mi kawę na buycoffee.to
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 1 godziny
Składniki: 7
Porcje: 4
Trudność: Średni

Lista składników

  • Jajo białko (120 g)
  • Ser żółty (80 g)
  • Masło (30 g)
  • Mąka kokosowa (24 g)
  • Proszek do pieczenia (0.5 g)
  • Sól kłodawska (0.5 g)
  • Cebula granulowana (0.5 g)

Potrzebny sprzęt

Blacha do pieczenia, Miska, Piekarnik, Rondel, Rózga kuchenna, Tarka do jarzyn

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Podobne tematy

Egg coffee

Oddzielone dokładnie żółtka wrzucamy do miski, dosypujemy słodzidło (jeśli używamy) i ubijamy mikserem jak kogel mogel. Gdy żółtka przebiorą jaśniejszy kolor i utworzą piankę, dodajemy łyżkę śmietanki kokosowej i dalej miksujemy. Zaparzamy kawę jak lubimy…

WIĘCEJ >

Chrupiące kotleciki krabowe

Mięso z kraba rozdrabniamy (drobno siekamy) i przenosimy do miski Jaja wybijamy na talerz, delikatnie roztrzepujemy i przelewamy do miski z mięsem Cebulę obieramy, drobno siekamy i przenosimy do miski z mięsem Do miski z…

WIĘCEJ >

Lody bananowe

Kroimy banany i blendujemy razem z mlekiem kokosowym i miodem/daktylami Przelewamy do pojemnika, wkładamy do zamrażarki Mieszamy co 2 godziny aż do całkowitego zmrożenia

WIĘCEJ >

Babeczki bakaliowe

Bakalie namaczamy gorącej wodzie. Mąkę mieszamy z wodą i rozpuszczonym olejem na jednolitą, rzadką masę. Napęczniałe bakalie wyciskamy pozbywając się nadmiaru wody i kroimy w drobną kostkę. Wrzucamy bakalię do masy i jeszcze raz mieszamy….

WIĘCEJ >