fbpx
logo
Szukaj
open close

Kokosowy chleb orzechowo-żurawinowy

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5cb316d154-ef61-4d76-836c-09a9ddf42d37
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Kokosowy chleb orzechowo-żurawinowy

Przygotowanie

  • Tłuszcz wkładamy do rondla i podgrzewamy do momentu, aż się roztopi
  • Do miski wybijamy jaja, dodajemy tłuszcz, cukier i przyprawy (z wanilii wydłubujemy nasiona), dolewamy mleko i całość dokładnie miksujemy
  • Mąkę z proszkiem do pieczenia przesiewamy przez sitko do miski z masą i całość dokładnie ugniatamy
  • Orzechy drobno siekamy i dodajemy do masy
  • Do masy dodajemy żurawinę i całość ponownie dokładnie ugniatamy
  • Piekarnik nagrzewamy do temp. 175 st. C
  • Formę smarujemy tłuszczem
  • Do formy przelewamy masę i wkładamy do piekarnika na ok. 1 godz.
  • Po tym czasie wyciągamy chleb z formy i odkładamy na kratkę, aby ostygł

Rady dietetyka

Sprawdź czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia chlebów.

Zdjęcie jest poglądowe, może się różnić od podanego przepisu.

Autor

Ajwendieta
Postaw mi kawę na buycoffee.to
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: powyżej 1 godziny
Składniki: 10
Porcje: 12
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • Jajo kurze (408 g)
  • Żurawina suszona (140 g)
  • Mleko kokosowe (125 ml)
  • Olej kokosowy nierafinowany (110 g)
  • Mąka kokosowa (90 g)
  • Cukier trzcinowy (75 g)
  • Orzech włoski (50 g)
  • Proszek do pieczenia (4 g)
  • Wanilia – laska (3 g)
  • Sól kłodawska (1.5 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Forma do pieczenia, Mikser, Miska, Nóż, Piekarnik, Rondel, Sitko

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Podobne tematy

Grzanki z pastą z czerwonej fasoli i balsamicznym winegretem

Grzanki z czerwoną fasolą Fasolę wkładamy do miski, zalewamy zimną wodą i moczymy przez całą noc Po tym czasie cebulę obieramy i szpikujemy goździkami Marchewkę obieramy i kroimy na pół Fasolę odsączamy, wkładamy do garnka,…

WIĘCEJ >

Chleb z tapioki

Zmiksować jajka, sól i masło i dodać mąki z sodą i octem. Następnie zmiksować całość do gładkiej masy. Przełożyć do formy. Piec w temperaturze ok. 180 stopni do suchego patyczka (ok. 30-35 min).

WIĘCEJ >

Chleb kukurydziany z mąki kokosowej

Tłuszcz wkładamy do rondla i podgrzewamy do momentu, aż się roztopi Do miski wybijamy jaja, dodajemy tłuszcz, miód i przyprawy (wanilię z której wydłubujemy nasiona i sól) i całość dokładnie miksujemy Mąkę z proszkiem przesiewamy…

WIĘCEJ >

Bułeczki z szynką, serem i selerem

Ser ścieramy na drobnych oczkach tarki do miski Zieleninę drobno siekamy i dodajemy do miski z serem Szynkę kroimy w kostkę i dodajemy do miski z serem Seler kroimy na małe kawałki, dodajemy do miski…

WIĘCEJ >