fbpx
logo
Szukaj
open close

Chleb cukiniowy z mąki kokosowej

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c09cc02d6-adc8-4bba-9b0a-ad49308c5009
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Chleb cukiniowy z mąki kokosowej

Przygotowanie

  • Tłuszcz wkładamy do rondla i podgrzewamy do momentu, aż się roztopi
  • Cukinię ścieramy na drobnych oczkach tarki do miski
  • Do miski z cukinią wybijamy jaja, dodajemy tłuszcz, cukier i wszystkie przyprawy (z wanilii wydłubujemy nasiona) i całość dokładnie miksujemy
  • Mąkę z proszkiem do pieczenia przesiewamy przez sitko do miski z masą i dokładnie ugniatamy do momentu, aż nie będzie żadnych grudek
  • Orzechy drobno siekamy, dodajemy do masy i dokładnie mieszamy
  • Piekarnik nagrzewamy do temp. 175 st. C
  • Formę smarujemy tłuszczem
  • Do formy przelewamy masę i wkładamy do piekarnika na ok. 1 godz.
  • Po tym czasie wyciągamy chleb z foremki i odkładamy na kratkę, aby ostygł

Rady dietetyka

Sprawdź czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia chlebów.

Zdjęcie jest poglądowe, może się różnić od podanego przepisu.

Autor

Ajwendieta
Postaw mi kawę na buycoffee.to
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: powyżej 1 godziny
Składniki: 11
Porcje: 10
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • Jajo kurze (408 g)
  • Olej kokosowy nierafinowany (110 g)
  • Cukinia zielona (100 g)
  • Mąka kokosowa (100 g)
  • Cukier trzcinowy (75 g)
  • Orzech włoski (50 g)
  • Cynamon mielony (4.5 g)
  • Proszek do pieczenia (4 g)
  • Wanilia – laska (3 g)
  • Gałka muszkatołowa mielona (1.5 g)
  • Sól kłodawska (1.5 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Forma do pieczenia, Mikser, Miska, Nóż, Piekarnik, Rondel, Sitko, Tarka do jarzyn

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Podobne tematy

Bułki orkiszowe

Do miski wkładamy drożdże, dodajemy cukier, dolewamy ciepłą wodę i dokładnie mieszamy Do płynu dodajemy mąkę, tłuszcz i przyprawy, a następnie wszystko razem dokładnie mieszamy Przygotowane ciasto odstawiamy na ok. 10-15 minut Blachę wykładamy papierem…

WIĘCEJ >

Tosty z sałatą, cebulą, pomidorem i serem

Kromki chleba smarujemy tłuszczem Cebulę obieramy i kroimy w krążki Pomidora kroimy w plastry Na dwóch kromkach układamy wszystkie składniki i przykrywamy drugą kromką Tak przygotowane kanapki wkładamy do tostera i podgrzewamy do momentu, aż…

WIĘCEJ >

Tortilla kukurydziana

Do miski wsypujemy mąkę, sól oraz wlewamy wodę i wyrabiamy ciasto (w razie potrzeby dolewamy więcej wody) Z uzyskanego ciasta odrywamy kawałki, a następnie rozwałkowujemy Na patelni rozgrzewamy tłuszcz Kładziemy placki i smażymy przez ok….

WIĘCEJ >

Chleb z twarożkiem

Do miski wkładamy twaróg, dodajemy jogurt oraz przyprawy i dokładnie mieszamy Twarożek nakładamy na kromki chleba

WIĘCEJ >