fbpx
logo
Szukaj
open close

Chleb z jabłkami i parmezanem

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5cd48f9165-9795-4dbe-9daa-2d42bd9ed4a6
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Chleb z jabłkami i parmezanem

Przygotowanie

  • Piekarnik rozgrzewamy do temp. 180 st. C
  • Ser ścieramy na drobnych oczkach tarki do miski
  • Jabłka kroimy na kawałki i przenosimy do miski
  • Zieleninę drobno siekamy i przenosimy do miski
  • Do miski wsypujemy mąkę, proszek do pieczenia oraz przyprawy (sól i pieprz) i całość dokładnie mieszamy
  • Formę lekko smarujemy tłuszczem
  • Do osobnej miski wybijamy jaja, dodajemy śmietanę, dolewamy mleko i dokładnie mieszamy, po czym przelewamy tę mieszankę do miski z mąką i szybko mieszamy
  • Ciasto przenosimy do przygotowanej formy i pieczemy przez ok. 40-45 minut
  • Po tym czasie odstawiamy chleb na ok. 10 minut do ostygnięcia
  • Wyciągamy chleb z foremki, kładziemy na metalową kratkę i zostawiamy do całkowitego ostygnięcia

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia chlebów.

Autor

Ajwendieta
Postaw mi kawę na buycoffee.to
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 1 godziny
Składniki: 10
Porcje: 4
Trudność: Średni

Lista składników

  • Mąka orkiszowa (400 g)
  • Śmietana 18% (200 g)
  • Jajo kurze (102 g)
  • Ser Parmezan (100 g)
  • Jabłko suszone (50 g)
  • Mleko kokosowe (50 ml)
  • Proszek do pieczenia (12 g)
  • Koper (świeży) (6 g)
  • Sól morska (1.5 g)
  • Pieprz czarny (1.5 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Forma do pieczenia, Miska, Nóż, Piekarnik, Tarka do jarzyn

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Podobne tematy

Chleb gryczano-jaglany

Obie kasze dokładnie wypłukać na sicie jaglaną najlepiej zalać na chwilę wrzątkiem. Kasze przełożyć do miski i zalać wodą tak, aby je zakryć. Odstawić na minimum 24 godziny, przemieszać od czasu do czasu, ewentualnie uzupełnić…

WIĘCEJ >

Pasztet z dzika z grzybami i chleb gryczany

Żeberka i boczek kroimy w kawałki 8 cm Lekko solimy i pieprzymy Cebulę i czosnek obieramy i kroimy w półksiężyce Marchew i pietruszkę obieramy i kroimy w grube plasterki Warzywa mieszamy z mięsem w misie…

WIĘCEJ >

Pasta z awokado i oliwek z chlebem gryczanym

Awokado obieramy, pestkę wyrzucamy Wrzucamy awokado do naczynia, w którym będziemy blendować (najlepiej blenderem ręcznym) Obieramy czosnek i dorzucamy Wyciskamy sok z cytryny do naczynia Dodajemy oliwę Lekko solimy i pieprzymy Miksujmy Nakładamy pastę na…

WIĘCEJ >

Bułki AIP

Rozgrzewamy piekarnik do temp. 180 st. C Olej kokosowy rozpuszczamy w garnku na niewielkim ogniu, dodajemy żelatynę i mieszamy aż do jej rozpuszczenia Po czym studzimy Dodajemy pozostałe składniki i dokładnie je mieszamy Foremki do…

WIĘCEJ >