fbpx
logo
Szukaj
open close

Chleb z jabłkami i parmezanem

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5cd48f9165-9795-4dbe-9daa-2d42bd9ed4a6
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Chleb z jabłkami i parmezanem

Przygotowanie

  • Piekarnik rozgrzewamy do temp. 180 st. C
  • Ser ścieramy na drobnych oczkach tarki do miski
  • Jabłka kroimy na kawałki i przenosimy do miski
  • Zieleninę drobno siekamy i przenosimy do miski
  • Do miski wsypujemy mąkę, proszek do pieczenia oraz przyprawy (sól i pieprz) i całość dokładnie mieszamy
  • Formę lekko smarujemy tłuszczem
  • Do osobnej miski wybijamy jaja, dodajemy śmietanę, dolewamy mleko i dokładnie mieszamy, po czym przelewamy tę mieszankę do miski z mąką i szybko mieszamy
  • Ciasto przenosimy do przygotowanej formy i pieczemy przez ok. 40-45 minut
  • Po tym czasie odstawiamy chleb na ok. 10 minut do ostygnięcia
  • Wyciągamy chleb z foremki, kładziemy na metalową kratkę i zostawiamy do całkowitego ostygnięcia

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia chlebów.

Autor

Ajwendieta
Postaw mi kawę na buycoffee.to
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 1 godziny
Składniki: 10
Porcje: 4
Trudność: Średni

Lista składników

  • Mąka orkiszowa (400 g)
  • Śmietana 18% (200 g)
  • Jajo kurze (102 g)
  • Ser Parmezan (100 g)
  • Jabłko suszone (50 g)
  • Mleko kokosowe (50 ml)
  • Proszek do pieczenia (12 g)
  • Koper (świeży) (6 g)
  • Sól morska (1.5 g)
  • Pieprz czarny (1.5 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Forma do pieczenia, Miska, Nóż, Piekarnik, Tarka do jarzyn

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Podobne tematy

Klasyczne tortille pszenne

Do robota kuchennego wsypujemy mąkę, proszek do pieczenia i przyprawy (sól), dodajemy tłuszcz, dolewamy ciepłą wodę i całość dokładnie miksujemy (do momentu, aż mieszanka będzie przypominać drugą bułkę tartą) Z masy formujemy kulę, wkładamy do…

WIĘCEJ >

Chleb z daktylami i cukinią

Piekarnik rozgrzewamy do temp. 180 st. C Formę lekko smarujemy tłuszczem Cukinię ścieramy na drobnych oczkach tarki do miski Daktyle drobno siekamy i dodajemy do miski Do miski dodajemy cukier, mąkę, proszek do pieczenia oraz…

WIĘCEJ >

Kanapka z jajkiem sadzonym

Pomidora kroimy w plastry Kromkę chleba smarujemy tłuszczem Na kromkę kładziemy sałatę i pomidora Pieczarkę kroimy w plastry Na patelni rozgrzewamy tłuszcz Wrzucamy plastry pieczarki i podsmażamy przez ok. 5-7 minut Podsmażone pieczarki przenosimy na…

WIĘCEJ >

Pasta marchewkowa na słodko z chlebem gryczanym

Daktyle i figi moczymy w gorącej wodzie Pozostawiamy je na 30 minut Marchewki obieramy i gotujemy w małej ilości wody Ugotowane marchewki wyciągamy z wody Owoce odsączamy Łączymy marchewki z suszonymi owocami Migdały drobno siekamy…

WIĘCEJ >