fbpx
logo
Szukaj
open close

Kokosowy pudding Yorkshire

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5cabcd144a-d8e6-4321-bff4-655ce5203804
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Kokosowy pudding Yorkshire

Przygotowanie

  • Piekarnik nagrzewamy do temp. 225 st. C
  • Do miski wybijamy jaja, przesiewamy przez sitko mąki, dodajemy pozostałe składniki i całość dokładnie miksujemy
  • Foremki smarujemy tłuszczem
  • Masę przelewamy do foremek i wkładamy do piekarnika na ok. 25 minut
  • Pudding podajemy na ciepło

Rady dietetyka

Sprawdź czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia puddingów.

Autor

Ajwendieta
Postaw mi kawę na buycoffee.to
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 1 godziny
Składniki: 5
Porcje: 6
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • Jajo kurze (204 g)
  • Mleko kokosowe (125 ml)
  • Mąka kukurydziana (36 g)
  • Mąka kokosowa (24 g)
  • Sól kłodawska (0.5 g)

Potrzebny sprzęt

Foremka na muffiny, Mikser, Miska, Piekarnik, Sitko

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Podobne tematy

Koktajl malinowy

Banana obieramy Wszystkie składniki umieszczamy w blenderze i blendujemy na jednolitą konsystencję

WIĘCEJ >

Ciastka z tapioką

Mało rozpuszczamy w kąpieli wodnej lub w garnku na małym ogniu. Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni. Wszystkie składniki miksujemy razem z rozpuszczony masłem. Masę wylewamy do foremek i pieczemy przez 20 minut. Gotowe ciastka wyjmujemy…

WIĘCEJ >

Gofry z amarantusa

Do blendera wsypujemy amarantus, proszek do pieczenia oraz sól, dodajemy śmietankę oraz syrop i całość dokładnie blendujemy Następnie przelewamy masę do miski i odstawiamy do wyrośnięcia na ok. 30 minut Rozgrzewamy gofrownicę Do masy dolewamy…

WIĘCEJ >

Kurkuma latte

Wszystkie składniki wrzucamy do wysokoobrotowego blendera i blendujemy na najwyższych obrotach przez minutę. Podgrzewamy napój w rondelku przez około 8 minut i przelewamy do kubka.

WIĘCEJ >