fbpx
logo
Szukaj
open close

Kokosowy smażony kurczak

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5cc6486b15-ecb9-41d4-b3f8-6203074c2574
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Kokosowy smażony kurczak

Przygotowanie

  • Mięso kroimy na kawałki
  • Na patelni mocno rozgrzewamy tłuszcz (aby wlana na niego kropla wody zaczęła skwierczeć)
  • Do plastikowej torby wsypujemy mąkę oraz wszystkie przyprawy i mieszamy
  • Następnie do torby wrzucamy po 2-3 kawałki mięsa i potrząsamy, aby się dokładnie pokryły mieszanką
  • Na rozgrzany tłuszcz kładziemy mięso i podsmażamy do zbrązowienia, po czym obracamy na drugą stronę
  • Po ok. 15-20 minutach zmniejszamy ogień, przykrywamy patelnię pokrywką i smażymy przez ok. 35-40 minut
  • Na ostatnie ok. 10 minut smażenia ściągamy pokrywkę z patelni

Rady dietetyka

Sprawdź czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia kurczaka.

Zdjęcie jest poglądowe, może się różnić od podanego przepisu.

Autor

Ajwendieta
Postaw mi kawę na buycoffee.to
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: powyżej 1 godziny
Składniki: 6
Porcje: 6
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • Kurczak tuszka (1500 g)
  • Olej kokosowy nierafinowany (100 g)
  • Mąka kokosowa (45 g)
  • Papryka słodka mielona (proszek) (3 g)
  • Sól kłodawska (3 g)
  • Pieprz kajeński (0.5 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Nóż, Patelnia, Pokrywka do patelni

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Podobne tematy

Kurczak z rozmarynem i cytryną

Piekarnik rozgrzewamy do temp. 220 st. C Na patelni rozgrzewamy połowę tłuszczu Kładziemy mięso i smażymy przez ok. 5 minut, co jakiś czas obracając (smażymy do momentu, aż będzie złote z obu stron) Następnie przenosimy…

WIĘCEJ >

Sajgonki z kurczakiem i warzywami

Mięso kroimy w paski i przenosimy do miski Dodajemy sos sojowy, mieszamy i wkładamy do lodówki na ok. 30-40 minut Czosnek obieramy i drobno siekamy Cebulę obieramy i kroimy w piórka Marchew obieramy i kroimy…

WIĘCEJ >

Karkówka wieprzowa duszona z kapustą i grzybami z wolnowaru

Karkówkę solimy i pieprzymy Kapustę kroimy nożem (żeby nie było długich „nici”) Oczyszczone grzyby kroimy w grube plastry Cebulę i czosnek obieramy i kroimy w kostkę Kapustę mieszamy z grzybami, cebulą i czosnkiem Kładziemy na…

WIĘCEJ >

Kotlety mielone z sarny zawijane w wędzony boczek z surówką z kiszonego ogórka

Mięso kroimy w kostkę żeby maszynka łatwiej mieliła Mielimy mięso Doprawiamy solą i pieprzem Mieszamy przez 2 minuty Formujemy dwa podłużne walce Rozkładamy po 2 plastry boczku i zawijamy każde mięso w dwa plastry boczku…

WIĘCEJ >