fbpx
logo
Szukaj
open close

Kokosowy smażony kurczak

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5cc6486b15-ecb9-41d4-b3f8-6203074c2574
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Kokosowy smażony kurczak

Przygotowanie

  • Mięso kroimy na kawałki
  • Na patelni mocno rozgrzewamy tłuszcz (aby wlana na niego kropla wody zaczęła skwierczeć)
  • Do plastikowej torby wsypujemy mąkę oraz wszystkie przyprawy i mieszamy
  • Następnie do torby wrzucamy po 2-3 kawałki mięsa i potrząsamy, aby się dokładnie pokryły mieszanką
  • Na rozgrzany tłuszcz kładziemy mięso i podsmażamy do zbrązowienia, po czym obracamy na drugą stronę
  • Po ok. 15-20 minutach zmniejszamy ogień, przykrywamy patelnię pokrywką i smażymy przez ok. 35-40 minut
  • Na ostatnie ok. 10 minut smażenia ściągamy pokrywkę z patelni

Rady dietetyka

Sprawdź czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia kurczaka.

Zdjęcie jest poglądowe, może się różnić od podanego przepisu.

Autor

Ajwendieta
Postaw mi kawę na buycoffee.to
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: powyżej 1 godziny
Składniki: 6
Porcje: 6
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • Kurczak tuszka (1500 g)
  • Olej kokosowy nierafinowany (100 g)
  • Mąka kokosowa (45 g)
  • Papryka słodka mielona (proszek) (3 g)
  • Sól kłodawska (3 g)
  • Pieprz kajeński (0.5 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Nóż, Patelnia, Pokrywka do patelni

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Powiązane Przepisy

Curry z kurczaka z pieprzem

Cebulę obieramy i drobno siekamy Boczek i paprykę kroimy w drobną kostkę Mięso kroimy na kawałki i przenosimy do miski Dodajemy przyprawy (pieprz) i dokładnie mieszamy Na patelni rozgrzewamy 2/3 ilości tłuszczu Wrzucamy mięso i…

WIĘCEJ >

Chrupiący kurczak na ostro

Na talerz wysypujemy mąkę, cukier oraz przyprawy (paprykę i tymianek) i dokładnie mieszamy Mięso kroimy wzdłuż na pół (lub rozbijamy tłuczkiem) Jedną stronę każdego kawałka mięsa smarujemy jogurtem, kładziemy na przyprawach stroną z jogurtem, po…

WIĘCEJ >

Kurczak na parze z grzybami

Pieczarki oczyszczamy i kroimy na pół Imbir obieramy i ścieramy na drobnych oczkach tarki Cebulę i zieleninę drobno siekamy W rondlu zagotowujemy wodę Do naczynia do gotowania na parze (najlepszy byłby parowar bambusowy) wkładamy naczynie…

WIĘCEJ >

Cytrynowy kurczak w brokułach

Pierś z kurczaka kroimy na drobne kawałki i mieszamy z przyprawami. Brokuła dzielimy na małe różyczki i myjemy. Na patelni rozpuszczamy olej kokosowy i podsmażamy mięso, aż się zarumieni. Odkładamy na talerz. Dodajemy rosół, sok…

WIĘCEJ >