fbpx
logo
Szukaj
open close

Koktajl zielony z pokrzywą

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c266272f3-49d2-4fe9-8d67-d9e181ed6c1b
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Koktajl zielony z pokrzywą

Przygotowanie

  • Ogórka obieramy, kroimy na kawałki i przenosimy do blendera (lub naczynia, w którym będziemy blendować)
  • Dodajemy pozostałe składniki i blendujemy do momentu uzyskania jednolitej konsystencji

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam propozycje przyrządzenia innych, równie smacznych koktajli.

Autor

Ajwendieta
Postaw mi kawę na buycoffee.to
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 15 minut
Składniki: 7
Porcje: 1
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • Woda (100 ml)
  • Ogórek długi (100 g)
  • Sałata masłowa (25 g)
  • Jarmuż (25 g)
  • Pokrzywa (świeża) (25 g)
  • Pietruszka – natka (świeża) (25 g)
  • Sok z cytryny (bio) (6 ml)

Potrzebny sprzęt

Blender kielichowy, Deska, Nóż, Obieraczka do warzyw

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Podobne tematy

Zapiekanka z cukinii z ziołami

Piekarnik nagrzewamy do temp. 180 st. C Formę do pieczenia smarujemy tłuszczem Do miski wlewamy tłuszcz i sok z cytryny, dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek wraz z przyprawami i całość dokładnie mieszamy Cukinię kroimy wzdłuż…

WIĘCEJ >

Owsianka dla dziecka 7

Do garnka wsypujemy płatki, wlewamy wodę i doprowadzamy do wrzenia Następnie zmniejszamy ogień i gotujemy owsiankę do momentu, aż konsystencja stanie się gęsta i kleista Wyłączamy kuchenkę, dodajemy sól, cukier oraz tłuszcz i mieszamy Owsiankę…

WIĘCEJ >

Truskawki przekładane czekoladowym musem

Daktyle zalewamy wrzątkiem i namaczamy przez około 15 minut. Awokado obieramy ze skórki. Do kielicha blendera wrzucamy po kolei namoczone daktyle, karob, śmietankę kokosową (tylko ściętą część, która wydzieliła się po 24h stania w lodówce)…

WIĘCEJ >

Sadzone jajo na ryżu z warzywami

Ryż gotujemy we wrzącej, osolonej wodzie przez ok. 15 minut (lub wg instrukcji na opakowaniu) Brokuł dzielimy na różyczki i gotujemy we wrzącej, osolonej wodzie przez ok. 3-4 minuty, a następnie odcedzamy Na patelni rozgrzewamy…

WIĘCEJ >