fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Koktajl zielony z pokrzywą

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c266272f3-49d2-4fe9-8d67-d9e181ed6c1b
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Koktajl zielony z pokrzywą

Przygotowanie

  • Ogórka obieramy, kroimy na kawałki i przenosimy do blendera (lub naczynia, w którym będziemy blendować)
  • Dodajemy pozostałe składniki i blendujemy do momentu uzyskania jednolitej konsystencji

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam propozycje przyrządzenia innych, równie smacznych koktajli.

Autor

Ajwendieta
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 15 minut
Składniki: 7
Porcje: 1
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • Woda (100 ml)
  • Ogórek długi (100 g)
  • Sałata masłowa (25 g)
  • Jarmuż (25 g)
  • Pokrzywa (świeża) (25 g)
  • Pietruszka – natka (świeża) (25 g)
  • Sok z cytryny (6 ml)

Potrzebny sprzęt

Blender kielichowy, Deska, Nóż, Obieraczka do warzyw

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Sałatka z sosem mojito

Cukinię kroimy w kostkę i gotujemy do miękkości w osolonej wodzie Miętę, sok wyciśnięty z limonki, ocet, oliwę i szczyptę soli blendujemy na jak najbardziej jednolity sos Sałatę i ogórka kroimy, układamy w misce z…

WIĘCEJ >

Soczyste wołowe burgery

Cebulę z czosnkiem obieramy i drobno siekamy Zieleninę drobno siekamy Do miski wkładamy mięso i rozdrabniamy widelcem Dodajemy pozostałe składniki (poza tłuszczem) i całość dokładnie mieszamy rękami Z masy mielonej formujemy okrągłe burgery o grubości…

WIĘCEJ >

Puree selerowo – gruszkowe

Obieramy seler, kroimy w plastry, płuczemy w zimnej wodzie Wkładamy do garnka, zalewamy gorącą wodą do 2/3 wysokości, lekko solimy Gruszkę obieramy, kroimy w kawałki i dodajemy do selera Gotujemy pod przykryciem około 30 min…

WIĘCEJ >

Wołowina w sosie z zielonym pieprzem

Mięso kładziemy na talerzu, smarujemy tłuszczem, przykrywamy folią i odkładamy na ok. 30 minut Do rondla wlewamy śmietanę i tabasco, dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek i rozgnieciony pieprz, mieszamy i podgrzewamy przez ok. 5 minut…

WIĘCEJ >