fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Kolorowy quiche z cebulą

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c93bc5ebc-87bc-420b-9c47-b5e1c987bc72
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Kolorowy quiche z cebulą

Przygotowanie

  • Piekarnik rozgrzewamy do temp. 200 st. C
  • Ciasto rozwałkowujemy na oprószonej mąką stolnicy i wykładamy nim formę do tarty, karbując brzegi
  • Następnie wkładamy formę do lodówki na ok. 10 minut
  • Spód ciasta nakłuwamy widelcem i wykładamy papierem do pieczenia
  • Na wierzch nasypujemy surowy ryż i wkładamy do piekarnika na ok. 10-15 minut
  • Po tym czasie usuwamy papier z ryżem, temp. piekarnika zmniejszamy do 180 st. C i pieczemy spód jeszcze przez ok. 5 minut
  • Cebulę obieramy i kroimy w plasterki
  • Na patelni rozgrzewamy tłuszcz
  • Wrzucamy cebulę i podsmażamy przez ok. 6-8 minut
  • Następnie oprószamy cebulę cukrem, zmniejszamy ogień i smażymy jeszcze przez ok. 2 minuty
  • Po tym czasie ściągamy patelnię z kuchenki i odstawiamy do ostygnięcia
  • Paprykę oczyszczamy z nasion i kroimy w drobną kostkę
  • Ser ścieramy na drobnych oczkach tarki do miski
  • Cebulę wykładamy na spód ciasta, dodajemy paprykę i posypujemy serem
  • Do miski wybijamy jaja, dolewamy mleko i lekko roztrzepujemy, a następnie polewamy mieszanką ciasto
  • Ciasto posypujemy przyprawami (pieprzem) i wkładamy do piekarnika na ok. 30-35 minut

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia quiche.

Autor

Ajwendieta
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: powyżej 1 godziny
Składniki: 9
Porcje: 8
Trudność: Średni

Lista składników

  • Ciasto francuskie (500 g)
  • Mleko kokosowe (300 ml)
  • Cebula (210 g)
  • Jajo kurze (153 g)
  • Papryka czerwona (115 g)
  • Ser żółty (100 g)
  • Oliwa z oliwek extra virgin (20 ml)
  • Cukier trzcinowy (10 g)
  • Pieprz czarny (1.5 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Forma do pieczenia, Lodówka, Miska, Nóż, Papier do pieczenia, Patelnia, Piekarnik, Stolnica, Tarka do jarzyn, Wałek

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Szynka parmeńska z rukolą i pomidorami suszonymi

Pomidory kroimy w paski Awokado obieramy i kroimy w plastry Wszystkie warzywa i szynkę układamy na talerzu, skrapiamy tłuszczem i posypujemy przyprawami, a obok kładziemy kromki chleba

WIĘCEJ >

Komosa ryżowa z bakaliami

Komosę gotujemy wg instrukcji na opakowaniu, a następnie odcedzamy Jagody Goji oraz żurawinę zalewamy wrzątkiem i odstawiamy na ok. 5 minut, a następnie odsączamy Rozgrzewamy patelnię Wsypujemy pestki dyni oraz orzechy i prażymy przez ok….

WIĘCEJ >

Sarna w sosie winno – śliwkowym z puree selerowo – gruszkowym

Purée selerowo-gruszkowe Śliwki wsypać do naczynia (np., kubeczka) i zalać gorącą woda, niech minimum 30 min postoją Seler obrać, pokroić w grubą kostkę Gruszkę obrać i pokroić na 4 części Seler i gruszkę włożyć do…

WIĘCEJ >

Jogurt z owocami leśnymi

Do miski wlewamy jogurt i posypujemy owocami

WIĘCEJ >