fbpx
logo
Szukaj
open close

Kolorowy quiche z cebulą

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c93bc5ebc-87bc-420b-9c47-b5e1c987bc72
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Kolorowy quiche z cebulą

Przygotowanie

  • Piekarnik rozgrzewamy do temp. 200 st. C
  • Ciasto rozwałkowujemy na oprószonej mąką stolnicy i wykładamy nim formę do tarty, karbując brzegi
  • Następnie wkładamy formę do lodówki na ok. 10 minut
  • Spód ciasta nakłuwamy widelcem i wykładamy papierem do pieczenia
  • Na wierzch nasypujemy surowy ryż i wkładamy do piekarnika na ok. 10-15 minut
  • Po tym czasie usuwamy papier z ryżem, temp. piekarnika zmniejszamy do 180 st. C i pieczemy spód jeszcze przez ok. 5 minut
  • Cebulę obieramy i kroimy w plasterki
  • Na patelni rozgrzewamy tłuszcz
  • Wrzucamy cebulę i podsmażamy przez ok. 6-8 minut
  • Następnie oprószamy cebulę cukrem, zmniejszamy ogień i smażymy jeszcze przez ok. 2 minuty
  • Po tym czasie ściągamy patelnię z kuchenki i odstawiamy do ostygnięcia
  • Paprykę oczyszczamy z nasion i kroimy w drobną kostkę
  • Ser ścieramy na drobnych oczkach tarki do miski
  • Cebulę wykładamy na spód ciasta, dodajemy paprykę i posypujemy serem
  • Do miski wybijamy jaja, dolewamy mleko i lekko roztrzepujemy, a następnie polewamy mieszanką ciasto
  • Ciasto posypujemy przyprawami (pieprzem) i wkładamy do piekarnika na ok. 30-35 minut

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia quiche.

Autor

Ajwendieta
Postaw mi kawę na buycoffee.to
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: powyżej 1 godziny
Składniki: 9
Porcje: 8
Trudność: Średni

Lista składników

  • Ciasto francuskie (500 g)
  • Mleko kokosowe (300 ml)
  • Cebula (210 g)
  • Jajo kurze (153 g)
  • Papryka czerwona (115 g)
  • Ser żółty (100 g)
  • Oliwa z oliwek extra virgin (20 ml)
  • Cukier trzcinowy (10 g)
  • Pieprz czarny (1.5 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Forma do pieczenia, Lodówka, Miska, Nóż, Papier do pieczenia, Patelnia, Piekarnik, Stolnica, Tarka do jarzyn, Wałek

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Podobne tematy

Słodki kurczak w sosie winnym

Cukinię kroimy na małe kawałki Czosnek obieramy i drobno siekamy Mięso wkładamy między dwa kawałki folii i rozpłaszczamy wałkiem (lub tłuczkiem) Na talerz wysypujemy mąkę, dodajemy przyprawy (pieprz i oregano) i mieszamy Każdy kawałek mięsa…

WIĘCEJ >

Ryż z dorszem na parze

Ryż gotujemy we wrzącej, osolonej wodzie wg instrukcji na opakowaniu, a następnie odcedzamy Rybę dokładnie myjemy i osuszamy ręcznikiem papierowym Następnie rybę przyprawiamy z każdej strony W garnku zagotowujemy wodę Na garnek nakładamy wkładkę do…

WIĘCEJ >

Babeczki „Popover” z sosem szynkowym

Sos szynkowy Cebulę z czosnkiem obieramy i drobno siekamy Szynkę kroimy w kostkę Na patelni rozgrzewamy tłuszcz Wrzucamy cebulę z czosnkiem i podsmażamy przez ok. 2-3 minuty Do miski przesiewamy mąkę, dodajemy szynkę, dolewamy wodę…

WIĘCEJ >

Potrawka gumbo z wołowiną

Mięso i kiełbasę kroimy w cienkie plastry Cebulę obieramy i drobno siekamy Seler i papryki kroimy w kostkę Na patelni rozgrzewamy tłuszcz Wrzucamy mięso z kiełbasą i smażymy przez ok. 5 minut Dodajemy cebulę, seler…

WIĘCEJ >