fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Kombucha

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c513f7cc9-f18a-4a78-be65-2d032bc3e359-1
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Kombucha

Przygotowanie

  • Przygotowujemy duży słoik i wsypujemy do niego herbatę
  • Zalewamy herbatę wrzątkiem
  • Dodajemy cukier i mieszamy
  • Czekamy aż ostygnie
  • Dodajemy grzybka z płynem
  • Przykrywamy gazą i zakładamy gumkę żeby gaza nie spadła
  • Wkładamy słoik do szafki, żeby nie było dostępu światła
  • Po 8 dniach wyjmujemy stary grzyb i nowy wytworzony (można ich użyć do kolejnej produkcji)
  • Napój cedzimy przez gazę do czystego słoika
  • Zakręcamy słoik i wkładamy na 5 dni do lodówki
  • Gotowe, można pić

Autor

Ajwendieta
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: powyżej 1 godziny
Składniki: 4
Porcje: 4
Trudność: Średni

Lista składników

  • Woda (800 ml)
  • Cukier trzcinowy (100 g)
  • Kombucha (100 ml)
  • Herbata zielona (4 g)

Potrzebny sprzęt

Gaza, Gumka recepturka, Słoik - duży

Alergeny

Histamina 3

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Jajecznica na smalcu gęsim

Na patelni rozpuszczamy smalec Wybijamy jajka Mieszamy do uzyskania odpowiedniego ścięcia

WIĘCEJ >

Zielony koktajl jagodowy

Do blendera kielichowego wlewamy wodę, dodajemy maliny, jarmuż, olej kokosowy Miksujemy do uzyskania gładkiej konsystencji Przelewamy do 2 szklanek i podajemy od razu

WIĘCEJ >

Pieczony banan z malinami i truskawkami

Nagrzewamy piekarnik do 180 stopni Banana najlepiej położyć w keksówce , tak żeby wygiętą stroną był ku górze Banana nacinamy wzdłuż skóry  Wkładamy między skórę maliny i posypujemy kakao Wkładamy banana do piekarnika Pieczemy 12-15…

WIĘCEJ >

Dżem z dyni

Dynię obrać, przekroić, usunąć pestki, pokroić w kostkę Jabłka obrać, pokroić w kostkę Jabłka i dynie wkładamy do garnka, dodajemy ½ szklanki wody Dodajemy cynamon Gotujemy na małym ogniu przez 30 min (pilnujemy-mieszamy) Miksujemy blenderem…

WIĘCEJ >