logo
Szukaj
openclose
logo
Szukaj
Szukaj

Kombucha

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c513f7cc9-f18a-4a78-be65-2d032bc3e359

Kombucha

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c513f7cc9-f18a-4a78-be65-2d032bc3e359

Przygotowanie

  • Przygotowujemy duży słoik i wsypujemy do niego herbatę
  • Zalewamy herbatę wrzątkiem
  • Dodajemy cukier i mieszamy
  • Czekamy aż ostygnie
  • Dodajemy grzybka z płynem
  • Przykrywamy gazą i zakładamy gumkę żeby gaza nie spadła
  • Wkładamy słoik do szafki, żeby nie było dostępu światła
  • Po 8 dniach wyjmujemy stary grzyb i nowy wytworzony (można ich użyć do kolejnej produkcji)
  • Napój cedzimy przez gazę do czystego słoika
  • Zakręcamy słoik i wkładamy na 5 dni do lodówki
  • Gotowe, można pić

Autor

Gość Ajwen
Czas: powyżej 1 godziny
Składniki: 4
Porcje: 3
Trudność: Średni

Lista składników

  • 1 sztuka grzyba Kombucha z 100ml płynu
  • 1 łyżeczka herbaty liściastej
  • 800 ml wrzątku
  • 100 g cukru

Potrzebny sprzęt

Gaza, Gumka recepturka, Słoik - duży
Heading layer
Pobierz za darmo aplikację na smartfona i zacznij pracę nad swoją dietą!
Slider

Podobne tematy

Chłodnik z melona z ogórkiem zielonym i bazylią

Melona obieramy i kroimy w kawałki Ogórek obieramy i kroimy w kawałki Pokrojone składniki wkładamy do garnka Dodajemy wodę kokosową (…)

WIĘCEJ >

Czekoladowe ciasto bez mąki i cukru

Banana ugniatamy widelcem na papkę, a jabłka ścieramy na dużych oczkach tarki. Dodajemy pozostałe składniki i dokładnie mieszamy do połączenia (…)

WIĘCEJ >

Zupa chrzanowa

Obieramy i kroimy cebulę w kostkę Bierzemy garnek, roztapiamy w nim tłuszcz Wrzucamy cebulę i zasmażamy 2-3 minuty W tym (…)

WIĘCEJ >

Przepiórcze jaja smażone z kapustą pak choi

Masło rozgrzewamy na patelni. Wsypujemy kminek i chwilę go prażymy. Kapustę pak choi kroimy w kostkę, nastęnie wrzucamy na patelnię (…)

WIĘCEJ >

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

FreshMail.pl
 

FreshMail.pl