logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Kombucha

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c513f7cc9-f18a-4a78-be65-2d032bc3e359

Kombucha

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c513f7cc9-f18a-4a78-be65-2d032bc3e359

Przygotowanie

  • Przygotowujemy duży słoik i wsypujemy do niego herbatę
  • Zalewamy herbatę wrzątkiem
  • Dodajemy cukier i mieszamy
  • Czekamy aż ostygnie
  • Dodajemy grzybka z płynem
  • Przykrywamy gazą i zakładamy gumkę żeby gaza nie spadła
  • Wkładamy słoik do szafki, żeby nie było dostępu światła
  • Po 8 dniach wyjmujemy stary grzyb i nowy wytworzony (można ich użyć do kolejnej produkcji)
  • Napój cedzimy przez gazę do czystego słoika
  • Zakręcamy słoik i wkładamy na 5 dni do lodówki
  • Gotowe, można pić

Autor

Gość Ajwen
Czas: powyżej 1 godziny
Składniki: 4
Porcje: 3
Trudność: Średni

Lista składników

  • 1 sztuka grzyba Kombucha z 100ml płynu
  • 1 łyżeczka herbaty liściastej
  • 800 ml wrzątku
  • 100 g cukru

Potrzebny sprzęt

Gaza, Gumka recepturka, Słoik - duży
Heading layer
Pobierz za darmo aplikację na smartfona i zacznij pracę nad swoją dietą!
Slider

Podobne tematy

Frittata z sowami (kaniami)

Nagrzać piekarnik do temp. 180 st. C Grzyby oczyszczamy, usuwamy nóżki, kapelusze kroimy na kawałki Cebulę i czosnek obrać i (…)

WIĘCEJ >

Karkówka z szynkowaru z warzywami duszonymi w maśle klarowanym

Szynka z karkówki Karkówkę wkładamy do jakiegoś naczynia Solimy, pierzymy Dodajemy rozmaryn Bierzemy w ręce i dokładnie wsmarowujemy przyprawy na (…)

WIĘCEJ >

Gotowana szarlotka

Jabłka kroimy w kostkę. Owoce gotujemy do miękkości w garnku podlewając wodą. Gdy jabłka się ugotują, dodajemy mleko kokosowe, mąke (…)

WIĘCEJ >

Praliny kokosowe

Pastę kokosową rozpuszczamy w garnuszku na najmniejszym ogniu, bardzo ostrożnie, aby nie przypalić. Masę przelwamy do kilku szklanek, do każdej (…)

WIĘCEJ >

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

FreshMail.pl
 

FreshMail.pl