fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Kombucha

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c513f7cc9-f18a-4a78-be65-2d032bc3e359-1
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider

Kombucha

Przygotowanie

  • Przygotowujemy duży słoik i wsypujemy do niego herbatę
  • Zalewamy herbatę wrzątkiem
  • Dodajemy cukier i mieszamy
  • Czekamy aż ostygnie
  • Dodajemy grzybka z płynem
  • Przykrywamy gazą i zakładamy gumkę żeby gaza nie spadła
  • Wkładamy słoik do szafki, żeby nie było dostępu światła
  • Po 8 dniach wyjmujemy stary grzyb i nowy wytworzony (można ich użyć do kolejnej produkcji)
  • Napój cedzimy przez gazę do czystego słoika
  • Zakręcamy słoik i wkładamy na 5 dni do lodówki
  • Gotowe, można pić

Autor

Ajwendieta
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slider
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider
Czas: powyżej 1 godziny
Składniki: 4
Porcje: 4
Trudność: Średni

Lista składników

  • Woda (800 ml)
  • Cukier trzcinowy (100 g)
  • Kombucha (100 ml)
  • Herbata zielona (4 g)

Potrzebny sprzęt

Gaza, Gumka recepturka, Słoik - duży

Alergeny

Histamina 3

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Wytrawny omlet kokosowy

Pastę kokosową rozpuszczamy we wrzątku w małym naczyniu. Jajka roztrzepujemy w misce, dodajemy płynną pastę kokosową, ocet jabłkowy i sól. Omlet smażymy na rozgrzanym oleju kokosowym, aż do ścięcia jajka do preferowanego stopnia. Podajemy z…

WIĘCEJ >

Szparagi zapiekane w bekonie z serem kozim

Szparagi obieramy, gotujemy we wrzącej, osolonej wodzie z wrzuconą połówką cytryny, przez 6 min Każdy szparag owijamy plastrem boczku (jak cienkie szparagi, to po dwa w plaster) Układamy w naczyniu żaroodpornym Kroimy ser lub kruszymy…

WIĘCEJ >

Chłodnik z botwinki, kalarepy, marchewki i rzodkiewki

Botwinę, rzodkiewki, marchewkę i kalarepę umyć, zetrzeć na tarce. Przełożyć do garnka, zalać wodą ilość taka, aby przykryć warzywa. Gotować przez 5 minut pod przykryciem. Wywar schłodzić. Dodać pokrojony koperek, sól, pieprz. Wszystko dokładnie mieszamy…

WIĘCEJ >

Zupa krem z brokułu z płatkami migdałowymi i bazylią

Cebulę oraz czosnek obieramy i kroimy w kostkę W garnku rozgrzewamy tłuszcz Wrzucamy cebulę z czosnkiem i podsmażamy przez ok. 3-4 minuty Brokuł dzielimy na różyczki i przenosimy do garnka Dolewamy bulion oraz mleko kokosowe,…

WIĘCEJ >