fbpx
logo
Szukaj
open close

Komosa ryżowa z kurczakiem po hindusku

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c48c9ae43-44cc-4811-b14c-7e1f56403a22
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Komosa ryżowa z kurczakiem po hindusku

Przygotowanie

  • Mięso kroimy w kostkę (lub w paski) i przenosimy do miski
  • Dodajemy tłuszcz (oliwę) oraz przyprawy (sól, pieprz i paprykę słodką) i całość dokładnie mieszamy
  • Rozgrzewamy patelnię grillową
  • Wrzucamy mięso i podsmażamy przez ok. 7-8 minut (do momentu, aż nie będzie surowe)
  • Cebulę obieramy i drobno siekamy
  • Zieleninę grubo siekamy
  • W rondlu rozgrzewamy tłuszcz (masło)
  • Wsypujemy kaszę oraz przyprawy (curry) i smażymy przez ok. 30 sek.
  • Dolewamy bulion i doprowadzamy do wrzenia
  • Następnie zmniejszamy ogień i gotujemy kaszę przez ok. 5 minut (do momentu, aż wchłonie większość wody)
  • Po tym czasie wyłączamy kuchenkę i odstawiamy kaszę do ostygnięcia
  • Do miski wkładamy mięso, dodajemy cebulę, zieleninę, orzechy oraz kaszę i całość dokładnie mieszamy
  • Przed podaniem dodajemy przyprawy (sól i pieprz)

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia komosy ryżowej.

Autor

Ajwendieta
Postaw mi kawę na buycoffee.to
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 30 minut
Składniki: 12
Porcje: 4
Trudność: Średni

Lista składników

  • Kurczak pierś (600 g)
  • Bulion mięsny (200 ml)
  • Cebula czerwona (105 g)
  • Komosa ryżowa biała (100 g)
  • Orzech nerkowca (100 g)
  • Oliwa z oliwek extra virgin (40 ml)
  • Masło (15 g)
  • Kolendra (świeża) (12 g)
  • Curry w proszku (3 g)
  • Sól morska (3 g)
  • Pieprz czarny (3 g)
  • Papryka słodka mielona (proszek) (3 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Miska, Nóż, Patelnia grillowa, Rondel

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Powiązane przepisy

Komosanka z jabłkiem, bananem i masłem orzechowym

Komosę gotujemy we wrzącej wodzie przez ok. 15 minut (lub wg instrukcji na opakowaniu), co jakiś czas mieszając Następnie dolewamy (…)

WIĘCEJ >

Komosa ryżowa z kurczakiem

Komosę gotujemy wg instrukcji na opakowaniu, a następnie odcedzamy Paprykę oraz mięso kroimy w kostkę Na patelni rozgrzewamy tłuszcz Wrzucamy (…)

WIĘCEJ >

Komosa ryżowa z ciecierzycą i jarmużem

Komosę gotujemy wg instrukcji na opakowaniu, a następnie odcedzamy Jarmuż siekamy Na patelni rozgrzewamy tłuszcz Wrzucamy jarmuż oraz ciecierzycę i (…)

WIĘCEJ >

Komosa ryżowa z dynią, pieczarkami i warzywami

Dynię obieramy, kroimy w kostkę i gotujemy we wrzącej, osolonej wodzie przez ok. 15-20 minut (do miękkości), a następnie odcedzamy (…)

WIĘCEJ >

Komosa ryżowa na mleku kokosowym

W garnku na średnim ogniu delikatnie prażymy wiórki kokosowe, od czasu do czasu mieszając Wiórki odstawiamy do wystudzenia Do garnka (…)

WIĘCEJ >