fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Komosa ryżowa z kurczakiem po hindusku

GetfileIdContentUpload5cplaceholder-337
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Komosa ryżowa z kurczakiem po hindusku

Przygotowanie

  • Mięso kroimy w kostkę (lub w paski) i przenosimy do miski
  • Dodajemy tłuszcz (oliwę) oraz przyprawy (sól, pieprz i paprykę słodką) i całość dokładnie mieszamy
  • Rozgrzewamy patelnię grillową
  • Wrzucamy mięso i podsmażamy przez ok. 7-8 minut (do momentu, aż nie będzie surowe)
  • Cebulę obieramy i drobno siekamy
  • Zieleninę grubo siekamy
  • W rondlu rozgrzewamy tłuszcz (masło)
  • Wsypujemy kaszę oraz przyprawy (curry) i smażymy przez ok. 30 sek.
  • Dolewamy bulion i doprowadzamy do wrzenia
  • Następnie zmniejszamy ogień i gotujemy kaszę przez ok. 5 minut (do momentu, aż wchłonie większość wody)
  • Po tym czasie wyłączamy kuchenkę i odstawiamy kaszę do ostygnięcia
  • Do miski wkładamy mięso, dodajemy cebulę, zieleninę, orzechy oraz kaszę i całość dokładnie mieszamy
  • Przed podaniem dodajemy przyprawy (sól i pieprz)

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia komosy ryżowej.

Autor

Ajwendieta
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 30 minut
Składniki: 12
Porcje: 4
Trudność: Średni

Lista składników

  • Kurczak pierś (600 g)
  • Bulion mięsny (200 ml)
  • Cebula czerwona (105 g)
  • Komosa ryżowa biała (100 g)
  • Orzech nerkowca (100 g)
  • Oliwa z oliwek extra virgin (40 ml)
  • Masło (15 g)
  • Kolendra (świeża) (12 g)
  • Curry w proszku (3 g)
  • Sól morska (3 g)
  • Pieprz czarny (3 g)
  • Papryka słodka mielona (proszek) (3 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Miska, Nóż, Patelnia grillowa, Rondel

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Komosa ryżowa z bakaliami

Komosę gotujemy wg instrukcji na opakowaniu, a następnie odcedzamy Jagody Goji oraz żurawinę zalewamy wrzątkiem i odstawiamy na ok. 5 minut, a następnie odsączamy Rozgrzewamy patelnię Wsypujemy pestki dyni oraz orzechy i prażymy przez ok….

WIĘCEJ >

Smoothie z mango, pomarańczą i granatem

Mango i banana miksujemy razem z sokiem z pomarańczy Przelewamy koktajl do miseczki i dekorujemy pestkami granatu, jagodami, wiórkami i nasionami

WIĘCEJ >

Wołowina w czerwonym winie

Mięso kroimy w plastry i wkładamy do naczynia płaskiego Dodajemy tłuszcz, skórkę z cytryny, sok z pomarańczy, zieleninę oraz przyprawy (pieprz) i całość dokładnie mieszamy Następnie przykrywamy miskę folią i wkładamy do lodówki na ok….

WIĘCEJ >

Grillowany camembert z gruszką, winogronem i orzechami

Na patelni grillowej rozgrzewamy tłuszcz Kładziemy ser i grillujemy z każdej strony przez ok. 3-4 minuty Gruszkę kroimy w plastry (gniazdo nasienne usuwamy) Na talerzu układamy rukolę, winogrono, gruszkę oraz orzechy, całość skrapiamy tłuszczem (oliwą)…

WIĘCEJ >