fbpx
logo
Szukaj
open close

Komosanka dla dziecka 3

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5cb3ec531e-43d0-4c4f-a426-b7196bbaff14
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Komosanka dla dziecka 3

Przygotowanie

  • Komosę ryżową gotujemy przez ok. 12-15 minut w mleku (w razie potrzeby możemy dolać odrobinę wody)
  • Następnie przenosimy komosę do miski i dekorujemy owocami oraz orzechami jak na załączonym obrazku

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne propozycje przyrządzenia komosanki.

Do sporządzenia tego przepisu możesz użyć dowolnego, roślinnego mleka.

Autor

Ajwendieta
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 30 minut
Składniki: 6
Porcje: 2
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • Mleko kokosowe (125 ml)
  • Banan (120 g)
  • Mango (90 g)
  • Komosa ryżowa biała (40 g)
  • Orzech laskowy (10 g)
  • Borówka (8 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Garnek, Miska, Nóż

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Grzyby duszone z bakłażanem

Grzyby myjemy i kroimy w plasterki Bakłażany obieramy ze skórki i kroimy w kostkę. Przekładamy na sitko, posypujemy obficie solą i odstawiamy, aby puściły sok Po 20 – 30 minutach płuczemy zimną wodą i dokładnie…

WIĘCEJ >

Pasta jajeczna ze szczypiorkiem i chlebem gryczanym

Jajka wkładamy do garnka z gorącą wodą i dajemy łyżkę soli Gotujemy 10 min Odlewamy gorącą wodę i zalewamy zimną woda Po chwili obieramy jajka ze skorupki Jajka wkładamy do naczynia, w którym będziemy blendować…

WIĘCEJ >

Dorsz zapiekany w pomidorami z tymiankiem, młodą kapustą ze skwarkami

Nagrzewamy piekarnik do 180 stopni Rybę solimy i pieprzymy Na blaszkę lub naczynie żaroodporne dajemy łyżkę masła Kładziemy rybę, a na nią plastry pomidora i tymianek Pieczemy 20 minut W tym czasie wrzucić kapustę do garnka…

WIĘCEJ >

Kulki ryżowe z szafranem

Cebulę z czosnkiem obieramy i drobno siekamy Zieleninę (tymianek) drobno siekamy Ser (parmezan) ścieramy na drobnych oczkach tarki do miski Do rondla wlewamy bulion i wino, dodajemy przyprawy (szafran), stawiamy rondel na kuchenkę i gotujemy…

WIĘCEJ >