fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Komosanka dla dziecka 2

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c7d25004a-7ea1-4c42-b3c3-03817447bc14
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Komosanka dla dziecka 2

Przygotowanie

  • Komosę ryżową gotujemy przez ok. 12-15 minut w mleku (w razie potrzeby możemy dolać odrobinę wody)
  • Następnie przenosimy komosę do miski i dekorujemy owocami jak na załączonym obrazku

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne propozycje przyrządzenia komosanki.

Do sporządzenia tego przepisu możesz użyć dowolnego, roślinnego mleka.

Autor

Ajwendieta
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 30 minut
Składniki: 7
Porcje: 1
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • Mleko kokosowe (125 ml)
  • Komosa ryżowa biała (40 g)
  • Kiwi (20 g)
  • Truskawka (10 g)
  • Malina (10 g)
  • Marchew (10 g)
  • Borówka (4 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Garnek, Miska, Nóż

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Grillowane warzywa z boczniakami

Warzywa obrać i pokroić w plastry Na patelni grillowej rozgrzać tłuszcz. Warzywa smażyć z grzybami po kilka minut z każdej strony, doprawić i przykryć pokrywką, dusić 2-3 minuty.  

WIĘCEJ >

Tarta szparagowa z sarną

Ciasto: Mąkę, sól wsypujemy do miski Masło drobno kroimy i dokładamy Mieszamy dokładnie przez kilka minut, aż powstanie jednolita masa Wykładamy blaszkę ciastem po całej powierzchni Nakłuwamy widelcem co pół centymetra i wkładamy do piekarnika…

WIĘCEJ >

Kurczak curry

Mięso kroimy w kostkę o wielkości ok. 2 cm i przenosimy do miski Dodajemy przyprawy, mieszamy i odstawiamy Cebulę obieramy i kroimy w kostkę Marchew obieramy i kroimy w krótkie słupki Paprykę kroimy w kostkę…

WIĘCEJ >

Udka w pomidorach i rozmarynie

Piekarnik rozgrzewamy do temp. 180 st. C Na patelni rozgrzewamy 2/3 ilości tłuszczu Kładziemy udka i obsmażamy przez ok. 4-5 minut z każdej strony (udka najlepiej smażyć partiami), a gdy nabiorą złocistego koloru – przenosimy…

WIĘCEJ >