fbpx
logo
Szukaj
open close

Kotleciki ziemniaczane z groszkiem

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5cf9a7ad79-36dc-40de-895f-d1b647da59e0
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Kotleciki ziemniaczane z groszkiem

Przygotowanie

  • Ziemniaki obieramy i kroimy na ćwiartki
  • Batat z marchewką obieramy i kroimy w plastry
  • Ziemniaki, batat i marchew gotujemy we wrzącej, osolonej wodzie przez ok. 20-25 minut (do miękkości)
  • Zieleninę drobno siekamy
  • Warzywa odcedzamy, przenosimy z powrotem do garnka i tłuczemy na jednolitą masę
  • Następnie przenosimy warzywa do miski, dodajemy zieleninę, groszek oraz przyprawy (sól i pieprz) i całość dokładnie mieszamy
  • Na talerz wysypujemy bułkę tartą
  • Z masy warzywnej formujemy kulki, które następnie delikatnie spłaszczamy na kształt kotletów
  • Na patelni rozgrzewamy tłuszcz
  • Kotlety obtaczamy w bułce tartej, kładziemy na patelnię i smażymy z każdej strony po ok. 3-4 minuty

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia kotletów warzywnych.

Autor

Ajwendieta
Postaw mi kawę na buycoffee.to
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 1 godziny
Składniki: 9
Porcje: 4
Trudność: Średni

Lista składników

  • Batat (230 g)
  • Ziemniak (150 g)
  • Groszek zielony (100 g)
  • Bułka tarta (100 g)
  • Marchew (45 g)
  • Oliwa z oliwek extra virgin (30 ml)
  • Pietruszka – natka (świeża) (6 g)
  • Sól morska (1.5 g)
  • Pieprz czarny (1.5 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Garnek, Miska, Nóż, Obieraczka do warzyw, Patelnia, Talerz, Tłuczek do ziemniaków

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Podobne tematy

Zupa kasztanowa (wegańska/wegetariańska)

Por kroimy wzdłuż i myjemy pod bieżącą woda z piasku i otrząsamy z wody Por kroimy w półksiężyce Rozgrzewamy w garnku tłuszcz Wrzucamy por, zasmażamy 3 minuty Dorzucamy kasztany Dolewamy rosół Gotujemy 10 minut Miksujemy…

WIĘCEJ >

Surówka z pekińskiej

Kapustę siekamy i wrzucamy do jakiejś miski Ogórka, pomidora, rzodkiewki kroimy i dodajemy do miski Cebulę obieramy i kroimy w kostkę Lekko solimy i pieprzymy Dodajemy majonez i mieszamy

WIĘCEJ >

Kurczak z ryżem po hiszpańsku

Cebulę z czosnkiem obieramy i drobno siekamy Mięso kroimy w kostkę Na patelni rozgrzewamy tłuszcz Wrzucamy cebulę z czosnkiem oraz przyprawy (liście laurowe) i podsmażamy przez ok. 4-5 minut Dodajemy ryż oraz przyprawy (paprykę i…

WIĘCEJ >

Bekonowe kulki

Blachę wykładamy papierem do pieczenia Boczek oraz ser kroimy w kostkę i przenosimy do miski Dodajemy tłuszcz oraz pieprz i całość dokładnie mieszamy Z uzyskanej masy formujemy kulki, które układamy na papierze Blachę wkładamy do…

WIĘCEJ >