fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Kotlety jagnięce w miętowej glazurze

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c2aed626b-bc31-49f9-a368-452375e7cd44
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Kotlety jagnięce w miętowej glazurze

Przygotowanie

  • Zieleninę drobno siekamy i przenosimy do rondla
  • Dosypujemy cukier i mąkę, dolewamy ocet i bulion, całość dokładnie mieszamy i zagotowujemy
  • Następnie zmniejszamy ogień i gotujemy przez ok. 2-3 minuty
  • Po tym czasie ściągamy rondel z kuchenki i odstawiamy do ostygnięcia
  • Na patelni rozgrzewamy tłuszcz
  • Kładziemy kotlety i smażymy przez ok. 3 minuty z każdej strony
  • Następnie przenosimy kotlety na blachę i wkładamy do lekko rozgrzanego piekarnika, aby nie wystygły podczas smażenia kolejnych partii
  • Po usmażeniu wszystkich kotletów wlewamy na patelnię sos i gotujemy przez ok. 1-2 minuty (na małym ogniu)
  • Na talerze nakładamy kotlety i polewamy gorącym sosem

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia kotletów.

Autor

Ajwendieta
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 30 minut
Składniki: 7
Porcje: 4
Trudność: Średni

Lista składników

  • Jagnięcina comber (1200 g)
  • Bulion mięsny (250 ml)
  • Ocet winny (30 ml)
  • Oliwa z oliwek extra virgin (20 ml)
  • Mięta (świeża) (12 g)
  • Mąka kukurydziana (12 g)
  • Cukier trzcinowy (10 g)

Potrzebny sprzęt

Blacha do pieczenia, Deska, Nóż, Patelnia, Rondel

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Jaja na twardo na szpinaku

Jaja gotujemy we wrzącej wodzie przez ok. 6-7 minut (na twardo) Następnie jaja odcedzamy, obieramy ze skorupy i kroimy na pół Ogórka kroimy w plastry Do miski wkładamy szpinak, ogórka oraz jaja i całość polewamy…

WIĘCEJ >

Karkówka z szynkowaru z sałatką

Karkówkę wkładamy do jakiegoś naczynia Solimy, pierzymy Dodajemy rozmaryn Bierzemy w ręce i dokładnie wsmarowujemy przyprawy na mięsie Wkładamy mięso do szynkowaru Zakładamy sprężynę i zamykamy szynkowar Wkładamy na min. 12 godz. do lodówki Wyjmujemy…

WIĘCEJ >

Dziecięce purée ziemniaczane z warzywami

Ziemniaki obieramy i gotujemy we wrzącej, osolonej wodzie przez ok. 15-20 minut (do miękkości) Kiełbasę kroimy w pół plastry Ogórka kroimy w plastry Oliwkę kroimy w poprzek na pół Z papryki czerwonej wycinamy trójkącik i…

WIĘCEJ >

Ryżanka z musem malinowym

Ryż gotujemy w mleku przez ok. 15 minut (lub do miękkości i wchłonięcia całego mleka) Maliny blendujemy na jednolity mus Ryżankę przenosimy do miski i polewamy musem

WIĘCEJ >