fbpx
logo
Szukaj
open close

Kotlety jagnięce w miętowej glazurze

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c2aed626b-bc31-49f9-a368-452375e7cd44
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Kotlety jagnięce w miętowej glazurze

Przygotowanie

  • Zieleninę drobno siekamy i przenosimy do rondla
  • Dosypujemy cukier i mąkę, dolewamy ocet i bulion, całość dokładnie mieszamy i zagotowujemy
  • Następnie zmniejszamy ogień i gotujemy przez ok. 2-3 minuty
  • Po tym czasie ściągamy rondel z kuchenki i odstawiamy do ostygnięcia
  • Na patelni rozgrzewamy tłuszcz
  • Kładziemy kotlety i smażymy przez ok. 3 minuty z każdej strony
  • Następnie przenosimy kotlety na blachę i wkładamy do lekko rozgrzanego piekarnika, aby nie wystygły podczas smażenia kolejnych partii
  • Po usmażeniu wszystkich kotletów wlewamy na patelnię sos i gotujemy przez ok. 1-2 minuty (na małym ogniu)
  • Na talerze nakładamy kotlety i polewamy gorącym sosem

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia kotletów.

Autor

Ajwendieta
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 30 minut
Składniki: 7
Porcje: 4
Trudność: Średni

Lista składników

  • Jagnięcina comber (1200 g)
  • Bulion mięsny (250 ml)
  • Ocet winny (30 ml)
  • Oliwa z oliwek extra virgin (20 ml)
  • Mięta (świeża) (12 g)
  • Mąka kukurydziana (12 g)
  • Cukier trzcinowy (10 g)

Potrzebny sprzęt

Blacha do pieczenia, Deska, Nóż, Patelnia, Rondel

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Miodowe udka kurczaka

Piekarnik rozgrzewamy do temp. 180 st. C Udka wkładamy do naczynia żaroodpornego (naczynie powinno być na tyle duże, żeby udka leżały ciasno w jednej warstwie) Do miski wlewamy sos sojowy, sos hoisin i tłuszcz (olej),…

WIĘCEJ >

Aromatyczna wołowina po azjatycku

Mięso kroimy w kostkę Cebulę obieramy i kroimy na pół Czosnek z imbirem obieramy i drobno siekamy W rondlu rozgrzewamy tłuszcz Wrzucamy mięso i smażymy przez ok. 5-6 minut, co jakiś czas obracając (mięso najlepiej…

WIĘCEJ >

Komosanka dla dziecka

Komosę gotujemy w mleku przez ok. 15 minut (lub do miękkości i pochłonięcia całego mleka) Następnie ugotowaną komosę blendujemy Dodajemy cukier i mieszamy

WIĘCEJ >

Zapiekane ziemniaki z serami

Sery ścieramy na drobnych oczkach do dwóch osobnych misek Piekarnik rozgrzewamy do temp. 180 st. C Naczynie żaroodporne smarujemy tłuszczem Ziemniaki obieramy i kroimy w plastry Cebulę obieramy i kroimy w cienkie talarki Na dnie…

WIĘCEJ >