Kotlety jagnięce w miętowej glazurze
Kotlety jagnięce w miętowej glazurze
Przygotowanie
- Zieleninę drobno siekamy i przenosimy do rondla
- Dosypujemy cukier i mąkę, dolewamy ocet i bulion, całość dokładnie mieszamy i zagotowujemy
- Następnie zmniejszamy ogień i gotujemy przez ok. 2-3 minuty
- Po tym czasie ściągamy rondel z kuchenki i odstawiamy do ostygnięcia
- Na patelni rozgrzewamy tłuszcz
- Kładziemy kotlety i smażymy przez ok. 3 minuty z każdej strony
- Następnie przenosimy kotlety na blachę i wkładamy do lekko rozgrzanego piekarnika, aby nie wystygły podczas smażenia kolejnych partii
- Po usmażeniu wszystkich kotletów wlewamy na patelnię sos i gotujemy przez ok. 1-2 minuty (na małym ogniu)
- Na talerze nakładamy kotlety i polewamy gorącym sosem
Rady dietetyka
Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.
Uwagi
Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia kotletów.
Autor
Lista składników
- Jagnięcina comber (1200 g)
- Bulion mięsny (250 ml)
- Ocet winny (30 ml)
- Oliwa z oliwek extra virgin (20 ml)
- Mięta (świeża) (12 g)
- Mąka kukurydziana (12 g)
- Cukier trzcinowy (10 g)
Potrzebny sprzęt
Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.