fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Krem z cukinii z masłem

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5ccab80ae9-9286-44e0-8e3e-30fecfbeb4c0
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Krem z cukinii z masłem

Przygotowanie

  • Cukinię kroimy wzdłuż na pół i wydrążamy miąższ
  • Następnie kroimy cukinię w kostkę o wielkości 1-2 cm
  • Jarmuż pozbawiamy zdrewniałych części
  • Cebulę obieramy i kroimy w drobną kostkę
  • W garnku rozpuszczamy tłuszcz
  • Dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek z cebulą i podsmażamy przez ok. 3-4 minuty
  • Dodajemy cukinię z jarmużem i podsmażamy przez ok. 2-3 minuty
  • Dolewamy bulion i gotujemy przez ok. 10-15 minut (do miękkości warzyw)
  • Wyłączamy kuchenkę, dodajemy przyprawy i całość dokładnie blendujemy
  • Zupę podajemy z szarpaną mozzarellą, kiełkami i pestkami słonecznika

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam propozycje przyrządzenia innych, równie smacznych zup krem.

Autor

Ajwendieta
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 1 godziny
Składniki: 11
Porcje: 2
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • Cukinia zielona (300 g)
  • Bulion jarski (250 ml)
  • Ser Mozzarella (45 g)
  • Jarmuż (40 g)
  • Masło klarowane ghee (30 g)
  • Cebula dymka (20 g)
  • Kiełki lucerny (16 g)
  • Pestki słonecznika obrane (10 g)
  • Czosnek (5 g)
  • Sól kłodawska (1.5 g)
  • Pieprz czarny (1.5 g)

Potrzebny sprzęt

Blender, Deska, Garnek, Nóż

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Zupa szczawiowa z jajem (na wywarze kostnym)

Szczaw wypłukać i pokroić Cebulę obrać i pokroić w piórka lub połksiężyce W garnku rozgrzewamy tłuszcz i podsmażamy przez 2 min cebulę Dodajemy pokrojony szczaw Zalewamy rosołem Wyciskamy sok z cytryny do garnka Lekko solimy…

WIĘCEJ >

Zupa koktajlowa

Nagrzewamy piekarnik do 200 st. C. Na blachę wyłożoną papierem do pieczenia wykładamy pomidorki i pieczemy przez 15 minut. Podgrzewamy bulion i wkładamy do niego podpieczone pomidory i przyprawy. Całość blendujemy i gotujemy jeszcze przez…

WIĘCEJ >

Kapuśniak myśliwski

Grzyby namaczamy dzień wcześniej wieczorem (wsypać grzyby do ½ szklanki zimnej wody) Mięso kroimy w kostkę centymetr na centymetr W garnku rozgrzewamy 2 łyżki tłuszczu Wrzucamy mięso Zasmażamy 5 min co jakiś czas mieszając Podlewamy…

WIĘCEJ >

Krem brokułowy

Bulion wlewamy do garnka Wrzucamy pokrojony brokuł Gotujemy 15 min Cebulę obieramy, kroimy w kostkę Na patelni rozgrzewamy tłuszcz Smażymy cebulę około 3 minut na średnim ogniu Dorzucamy przesmażoną cebulę do garnka Miksujemy blenderem Doprawiamy…

WIĘCEJ >