fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Krem z cukinii z masłem

GetfileIdContentUpload5cplaceholder-101
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider

Krem z cukinii z masłem

Przygotowanie

  • Cukinię kroimy wzdłuż na pół i wydrążamy miąższ
  • Następnie kroimy cukinię w kostkę o wielkości 1-2 cm
  • Jarmuż pozbawiamy zdrewniałych części
  • Cebulę obieramy i kroimy w drobną kostkę
  • W garnku rozpuszczamy tłuszcz
  • Dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek z cebulą i podsmażamy przez ok. 3-4 minuty
  • Dodajemy cukinię z jarmużem i podsmażamy przez ok. 2-3 minuty
  • Dolewamy bulion i gotujemy przez ok. 10-15 minut (do miękkości warzyw)
  • Wyłączamy kuchenkę, dodajemy przyprawy i całość dokładnie blendujemy
  • Zupę podajemy z szarpaną mozzarellą, kiełkami i pestkami słonecznika

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam propozycje przyrządzenia innych, równie smacznych zup krem.

Autor

Ajwendieta
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slider
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider
Czas: do 1 godziny
Składniki: 11
Porcje: 2
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • Cukinia zielona (300 g)
  • Bulion jarski (250 ml)
  • Ser Mozzarella (45 g)
  • Jarmuż (40 g)
  • Masło klarowane ghee (30 g)
  • Cebula dymka (20 g)
  • Kiełki lucerny (16 g)
  • Pestki słonecznika obrane (10 g)
  • Czosnek (5 g)
  • Sól kłodawska (1.5 g)
  • Pieprz czarny (1.5 g)

Potrzebny sprzęt

Blender, Deska, Garnek, Nóż

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Ryż z kalafiora zasmażany z indykiem i warzywami

Indyka pokroić w paski Cebulę i czosnek obrać i pokroić w kostkę Boczek pokroić w kostkę Imbir obrać i posiekać Paprykę pokroić w paseczki W garnku rozgrzewamy łyżkę tłuszczu Zasmażamy indyka przez 2 min Dodajemy…

WIĘCEJ >

Ryżowa sałatka z pieczonymi warzywami

Ryż gotujemy wg instrukcji na opakowaniu, a następnie odcedzamy Piekarnik nagrzewamy do temp. 200 st. C Blachę wykładamy papierem do pieczenia Warzywa kroimy w kostkę i przenosimy do miski Dodajemy tłuszcz oraz przyprawy i dokładnie…

WIĘCEJ >

Duszone gruszki

Gruszki dusimy z masłem klarowanym i mlekiem kokosowym, dodajemy cynamon i kurkumę Truskawki, jagody, miód miksujemy. Polewamy gruszki. 

WIĘCEJ >

Kanapka dziecięca – pies

Z kromki chleba wycinamy kawałki na kształt uczy i tułowia psa Awokado obieramy, usuwamy pestkę i odkrawamy plaster Szczypior kroimy na ok. 5 cm paski Wszystkie składniki układamy na talerzu na kształt psa (tak jak…

WIĘCEJ >