fbpx
logo
Szukaj
open close

Krem z cukinii z masłem

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5ccab80ae9-9286-44e0-8e3e-30fecfbeb4c0
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Krem z cukinii z masłem

Przygotowanie

  • Cukinię kroimy wzdłuż na pół i wydrążamy miąższ
  • Następnie kroimy cukinię w kostkę o wielkości 1-2 cm
  • Jarmuż pozbawiamy zdrewniałych części
  • Cebulę obieramy i kroimy w drobną kostkę
  • W garnku rozpuszczamy tłuszcz
  • Dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek z cebulą i podsmażamy przez ok. 3-4 minuty
  • Dodajemy cukinię z jarmużem i podsmażamy przez ok. 2-3 minuty
  • Dolewamy bulion i gotujemy przez ok. 10-15 minut (do miękkości warzyw)
  • Wyłączamy kuchenkę, dodajemy przyprawy i całość dokładnie blendujemy
  • Zupę podajemy z szarpaną mozzarellą, kiełkami i pestkami słonecznika

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam propozycje przyrządzenia innych, równie smacznych zup krem.

Autor

Ajwendieta
Postaw mi kawę na buycoffee.to
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 1 godziny
Składniki: 11
Porcje: 2
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • Cukinia zielona (300 g)
  • Bulion jarski (250 ml)
  • Ser Mozzarella (45 g)
  • Jarmuż (40 g)
  • Masło klarowane ghee (30 g)
  • Cebula dymka (20 g)
  • Kiełki lucerny (16 g)
  • Pestki słonecznika obrane (10 g)
  • Czosnek (5 g)
  • Sól kłodawska (1.5 g)
  • Pieprz czarny (1.5 g)

Potrzebny sprzęt

Blender, Deska, Garnek, Nóż

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Podobne tematy

Koktajl (shake) bananowy z żółtkami

Banana obrać wrzucić do blendera Dodać 2 żółtka Wycisnąć sok z cytryny Włączyć blender Miksować 15 sek.

WIĘCEJ >

Bataty faszerowane mięsem mielonym, oliwkami, pomidorami i czosnkiem

Rozgrzewamy piekarnik do 200°C, opcja grzania z góry i z dołu. Bataty myjemy, kroimy wzdłuż (nie obieramy). Blachę wykładamy papierem do pieczenia, kładziemy na niej bataty skórą do dołu. Pieczemy do miękkości – ok. 40…

WIĘCEJ >

Szybkie gofry

Masło rozpuszczamy w garnuszku. Jajka mieszamy z wiórkami i masłem. Wiórków dodajemy tyle aby konsystencja ciasta nie była za gęsta ani za rzadka – trochę gęściejsza od ciasta naleśnikowego, ale też nie zbita. Pieczemy gofry…

WIĘCEJ >

Wieprzowina duszona w grzybach z kaszą gryczaną

Mięso kroimy w kostkę Cebulę i czosnek obieramy i kroimy w kostkę Grzyby odcedzamy na sicie (wodę zostawiamy!) Rozgrzewamy w garnku tłuszcz Wrzucamy mięso Zasmażamy 3 minuty Dodajemy cebulę z czosnkiem Zasmażamy 2 minuty Dodajemy…

WIĘCEJ >