fbpx
logo
Szukaj
open close

Krem z dyni z dodatkiem jabłka

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c85994816-e6f4-4fe1-9572-7f89605a3e81
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Krem z dyni z dodatkiem jabłka

Przygotowanie

  • Dynię obieramy i kroimy w kostkę (wnętrze wydrążamy)
  • Cebulę oraz jabłko obieramy i kroimy w kostkę
  • Marchew obieramy i kroimy w plastry
  • W garnku rozgrzewamy tłuszcz
  • Wrzucamy cebulę i podsmażamy przez ok. 2 minuty
  • Dodajemy dynię, jabłko, marchew oraz przyprawy, mieszamy i dusimy pod przykryciem przez ok. 10 minut
  • Dolewamy bulion i doprowadzamy do wrzenia, a następnie zmniejszamy płomień i gotujemy przez ok. 15 minut (do momentu, aż dynia będzie miękka)
  • Wyłączamy kuchenkę i blendujemy zupę na jednolitą konsystencję
  • Zupę nalewamy na talerze i podajemy ze śmietaną oraz pestkami dyni

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam propozycje przyrządzenia innych, równie smacznych kremów z warzyw.

Autor

Ajwendieta
Postaw mi kawę na buycoffee.to
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 1 godziny
Składniki: 13
Porcje: 4
Trudność: Średni

Lista składników

  • Dynia (1000 g)
  • Bulion jarski (1000 ml)
  • Jabłko (180 g)
  • Marchew (135 g)
  • Cebula (105 g)
  • Śmietana 18% (50 g)
  • Pestki dyni obrane (30 g)
  • Oliwa z oliwek extra virgin (20 ml)
  • Gałka muszkatołowa mielona (1.5 g)
  • Imbir w proszku (1.5 g)
  • Cynamon mielony (1.5 g)
  • Pieprz czarny (1.5 g)
  • Sól kłodawska (1.5 g)

Potrzebny sprzęt

Blender, Deska, Garnek, Nóż, Obieraczka do warzyw

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Podobne tematy

Jaja sadzone na mieszance warzywnej ze słoninką

Słoninę kroimy w kostkę, przenosimy na patelnię i zaczynamy smażyć Z fasolki odcinamy końcówki i kroimy na 3-4 części Marchew obieramy i kroimy w kostkę Warzywa dodajemy do podsmażonej słoniny, mieszamy i całość smażymy przez…

WIĘCEJ >

Surówka z kapusty pekińskiej z papryką

Kapustę kroimy w poprzek w cienkie paski i wrzucamy do dużej miski Paprykę kroimy w kostkę Pomidory kroimy w kostkę Ogórki kroimy w półksiężyce Cebulę kroimy w kostkę Koperek drobno siekamy Wszystkie pokrojone składniki wrzucamy…

WIĘCEJ >

Mleko makowe

Przepłukany mak wrzucamy do wysokiego naczynia, zalewamy ostudzoną wodą i zostawiamy na 8 godzin, czy np. na noc. Po tym czasie mieszankę blendujemy przez kilka minut na mleko razem z wybranym słodem i przelewamy do drugiego…

WIĘCEJ >

Tortilla z omletu z gyrosem z kurczaka i sałatką

Nadzienie Kurczaka kroimy w paseczki Cebulę i czosnek kroimy w półksiężyce Na patelni rozgrzewamy tłuszcz Wrzucamy kurczaka Zasmażamy 2 min mieszamy Dodajemy cebulę i czosnek Zasmażamy 2 min Dodajemy tymianek, mieszamy Przykrywamy pokrywką na 5…

WIĘCEJ >