Krem z pomidorów z bazylią
					Krem z pomidorów z bazylią
Przygotowanie
- Cebulę obieramy i drobno siekamy
 - Marchew obieramy i kroimy w plasterki
 - W rondlu rozpuszczamy tłuszcz
 - Wrzucamy cebulę oraz marchew i podsmażamy przez ok. 2-3 minuty
 - Dolewamy bulion i pomidory, dodajemy przecier, miód oraz przyprawy (pieprz) i zagotowujemy
 - Następnie zmniejszamy ogień i gotujemy pod przykryciem przez ok. 30 minut
 - Połowę zieleniny drobno siekamy i dodajemy do zupy
 - Zawartość rondla blendujemy na jednolity krem, a następnie przelewamy zupę przez gęste sito do czystego rondla
 - Rozprowadzamy po zupie śmietanę i podgrzewamy (nie zagotowujemy)
 - Zupę nalewamy na talerze i dekorujemy pozostałą zieleniną
 
Rady dietetyka
Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.
Uwagi
Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia zup.
Autor
Lista składników
- Bulion jarski (500 ml)
 - Pomidor w puszce (400 g)
 - Cebula (105 g)
 - Marchew (100 g)
 - Śmietana 18% (75 g)
 - Przecier pomidorowy (30 g)
 - Masło (15 g)
 - Miód lipowy (12 g)
 - Bazylia (świeża) (9 g)
 - Pieprz czarny (1.5 g)
 
Potrzebny sprzęt
Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.











					
					
