fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Kremowy kurczak curry z migdałami

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c3e9c246c-d7f7-436f-a07d-ab5f7f653276
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Kremowy kurczak curry z migdałami

Przygotowanie

  • Cebulę obieramy i drobno siekamy
  • Migdały drobno mielimy (np. w blenderze lub moździerzu)
  • Mięso kroimy na większe kawałki
  • Na patelni rozgrzewamy tłuszcz (oliwę)
  • Wrzucamy cebulę i smażymy przez ok. 2-3 minuty
  • Dodajemy pastę i smażymy przez ok. 2 minuty, cały czas mieszając
  • Dodajemy mięso i smażymy przez ok. 20 minut, co jakiś czas obracając, aż mięso się przyrumieni
  • Dodajemy przecier i smażymy przez ok. 1 minutę
  • Stopniowo dodajemy jogurt i cały czas mieszamy
  • Dodajemy tłuszcz (masło) oraz migdały i dokładnie mieszamy

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia kurczaka.

Autor

Ajwendieta
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 30 minut
Składniki: 8
Porcje: 4
Trudność: Średni

Lista składników

  • Kurczak pierś (900 g)
  • Jogurt naturalny (200 g)
  • Cebula (105 g)
  • Masło (50 g)
  • Migdał (50 g)
  • Pasta curry czerwona (42 g)
  • Przecier pomidorowy (15 g)
  • Oliwa z oliwek extra virgin (10 ml)

Potrzebny sprzęt

Deska, Nóż, Patelnia

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Burger wołowy z sałatą rzymską, ogórkiem zielonym

Wołowiną mielimy w maszynce do mielenia mięsa, mieszamy i formujemy okrągłego burgera. Smażymy go na krwisto na 1 łyżce tłuszczu, lekko solimy. Sałatę drzemy w palcach. Rzodkiew i ogórka kroimy, a następnie układamy na sałacie….

WIĘCEJ >

Chlebowa pizza z ziemniakami

Ziemniaki obieramy, kroimy w plastry i gotujemy we wrzącej, osolonej wodzie przez ok. 5-7 minut Zieleninę drobno siekamy Cytrynę kroimy w cząstki Ziemniaki odcedzamy i odstawiamy do ostygnięcia Piekarnik rozgrzewamy do temp. 180 st. C…

WIĘCEJ >

Gryczanka z mlekiem roślinnym, jabłkiem, cynamonem i kakao

Kaszę gryczaną gotujemy we wrzącej wodzie do miękkości Następnie dolewamy mleko i dokładnie mieszamy Jabłko obieramy i ścieramy na grubych oczkach Gryczankę przenosimy do miski, dodajemy jabłko, cynamon oraz kakao i mieszamy

WIĘCEJ >

Pierś z kurczaka faszerowana gorgonzolą

Oiersi z kurczaka kładziemy na desce Wbijamy poziomo nóż od grubszej strony żeby zrobić nacięcie Palcami poszerzamy otwór Wpychamy w otwór ser Mięso z góry solimy i pieprzymy Układamy nafaszerowany filet w naczyniu żaroodpornym Dodajemy…

WIĘCEJ >