fbpx
logo
Szukaj
open close

Gotowany kurczak z imbirem

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c87444a04-a5e8-4e8e-87de-0b739a7b629a
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Gotowany kurczak z imbirem

Przygotowanie

  • Imbir obieramy i drobno siekamy
  • Cebulę drobno siekamy
  • Mięso wkładamy do naczynia żaroodpornego, po czym wstawiamy je do naczynia do gotowania na parze
  • Do miski wlewamy bulion i sos sojowy, dodajemy cukier i dokładnie mieszamy, a następnie tą mieszanką polewamy mięso
  • W rondlu zagotowujemy wodę
  • Na rondel kładziemy naczynie do gotowania na parze, posypujemy mięso imbirem i cebulą, przykrywamy pokrywką i gotujemy przez ok. 30 minut (aż mięso zrobi się białe)
  • Mięso nakładamy na talerze i posypujemy zieleniną

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia kurczaka.

Autor

Ajwendieta
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 1 godziny
Składniki: 7
Porcje: 4
Trudność: Średni

Lista składników

  • Kurczak pierś (600 g)
  • Bulion mięsny (125 ml)
  • Cebula dymka (45 g)
  • Kolendra (świeża) (12 g)
  • Sos sojowy (10 g)
  • Imbir korzeń (10 g)
  • Cukier trzcinowy (2.5 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Miska, Naczynie żaroodporne, Nóż, Rondel, Wkładka do gotowania na parze

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Chleb pytlowy z dobrej piekarni – kanapki

Pokrój chleb Posmaruj masłem lub pastą wegańską (inspiracje znajdziesz w przepisach powiązanych) Nałóż ulubione warzywa, zgodnie z tym co możesz i lubisz jeść

WIĘCEJ >

Jaja na miękko, boczek, sałata, pomarańcza

Jaja gotujemy we wrzącej, osolonej wodzie przez ok. 3-4 minuty (na miękko) Boczek kroimy w kostkę Rozgrzewamy patelnię Wrzucamy boczek i podsmażamy przez ok. 10 minut (na skwarki) Pomarańczę obieramy i dzielimy na cząstki Do…

WIĘCEJ >

Parówki drobiowe

Parówki włożyć do wrzącej wody, parzyć 5 min

WIĘCEJ >

Czarny hummus

Ciecierzycę zalewamy dzień wcześniej wodą Następnego dnia gotujemy ciecierzycę w wodzie do miękkości (około godziny na średnim ogniu lub 2 godziny na małym) Ugotowaną ciecierzycę przesypujemy do szklanej miski Wodę odlewam do innego naczynia  Sezam,…

WIĘCEJ >