fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Gotowany kurczak z imbirem

GetfileIdContentUpload5cplaceholder-14
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Gotowany kurczak z imbirem

Przygotowanie

  • Imbir obieramy i drobno siekamy
  • Cebulę drobno siekamy
  • Mięso wkładamy do naczynia żaroodpornego, po czym wstawiamy je do naczynia do gotowania na parze
  • Do miski wlewamy bulion i sos sojowy, dodajemy cukier i dokładnie mieszamy, a następnie tą mieszanką polewamy mięso
  • W rondlu zagotowujemy wodę
  • Na rondel kładziemy naczynie do gotowania na parze, posypujemy mięso imbirem i cebulą, przykrywamy pokrywką i gotujemy przez ok. 30 minut (aż mięso zrobi się białe)
  • Mięso nakładamy na talerze i posypujemy zieleniną

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia kurczaka.

Autor

Ajwendieta
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 1 godziny
Składniki: 7
Porcje: 4
Trudność: Średni

Lista składników

  • Kurczak pierś (600 g)
  • Bulion mięsny (125 ml)
  • Cebula dymka (45 g)
  • Kolendra (świeża) (12 g)
  • Sos sojowy (10 g)
  • Imbir korzeń (10 g)
  • Cukier trzcinowy (2.5 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Miska, Naczynie żaroodporne, Nóż, Rondel, Wkładka do gotowania na parze

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Plantanowe placki z karobem

Plantany obieramy ze skórki. Wszystkie składniki oprócz ostatniego wkładamy do blendera wysokoobrotowego i blendujemy. W masie zostaną nierozdrobnione kawałki plantana, ale to nie szkodzi. W cieście mają być widoczne drobinki plantana. Rozgrzewamy olej na patelni…

WIĘCEJ >

Pasztet z grzybami

Grzyby zalewamy wodą i moczymy przez całą noc Rano zmieniamy wodę i zostawiamy jeszcze przez 1 godz. Cebulę, wątróbkę, namoczone grzyby i karkówkę mielimy w maszynce do mielenia mięsa Wlewamy do masy mielonej bulion, dodajemy…

WIĘCEJ >

Sałatka na ostro

Papryki kroimy w kostkę, pomidorki na połówki, a ostrą papryczkę bardzo drobno. W misce mieszamy rukolę z warzywami. Marakuje kroimy na pół i wyjmujemy łyżeczką miąższ. Sałatkę polewamy oliwą, miąższem z marakui i sokiem z…

WIĘCEJ >

Sałatka lodowa

Sałatę kroimy na paski Pomidory kroimy na ćwiartki Cebulę obieramy i kroimy w piórka Zieleninę drobno siekamy Wszystkie warzywa wrzucamy do miski, polewamy tłuszczem oraz sokiem z cytryny i posypujemy przyprawami

WIĘCEJ >