fbpx
logo
Szukaj
open close

Kruszonka na wiśniach

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c84b36000-5ee6-423e-87c7-eddc1637183b
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Kruszonka na wiśniach

Przygotowanie

Nadzienie

  • Piekarnik rozgrzewamy do temp. 190 st. C
  • Wiśnie drylujemy
  • Do miski wrzucamy wszystkie składniki i dokładnie mieszamy, a następnie przenosimy do naczynia żaroodpornego
  • Nadzienie posypujemy kruszonką i wkładamy do piekarnika na ok. 35 minut
  • Opcjonalnie możemy podawać z bitą śmietaną lub jogurtem

Kruszonka na wierzch

  • Tłuszcz wyciągamy szybciej z lodówki, aby był miękki
  • Orzechy drobno siekamy
  • Wszystkie składniki razem dokładnie mieszamy, aby uzyskać konsystencję kruszonki

Rady dietetyka

Sprawdź czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia deserów z kruszonką.

Zdjęcie jest poglądowe, może się różnić od podanego przepisu.

Autor

Ajwendieta
Postaw mi kawę na buycoffee.to
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 1 godziny
Składniki: 9
Porcje: 8
Trudność: Łatwy

Lista składników

Nadzienie

  • Wiśnia (świeża) (660 g)
  • Cukier trzcinowy (35 g)
  • Mąka kukurydziana (24 g)

Kruszonka na wierzch

  • Masło (120 g)
  • Cukier trzcinowy (115 g)
  • Orzech włoski (80 g)
  • Wiórki kokosowe (70 g)
  • Mąka kokosowa (65 g)
  • Sól kłodawska (0.5 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Miska, Naczynie żaroodporne, Nóż, Piekarnik

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Podobne tematy

Mrożony placek kokosowy

Placek kokosowy Piekarnik rozgrzewamy do temp. 205 st. C Pusty spód wkładamy do piekarnika i pieczemy przez ok. 8-10 minut Do miski wlewamy mleko, dodajemy płatki kokosowe i cukier, dokładnie mieszamy i odkładamy na ok….

WIĘCEJ >

Panna cotta kokosowo – daktylowa z sosem wiśniowym

Mleko kokosowe wlać do garnka Dodać daktyle Gotować na małym ogniu 10 min W tym czasie żelatynę wsypać do jakiejś miseczki Zalać żelatynę 25 ml zimnej wody z kranu (to tyle, ile kieliszek od wódki)…

WIĘCEJ >

Ciasto jaglane z truskawkami i kruszonką gryczaną

Włączamy piekarnik na 180 st. C Truskawki umyć i usunąć szypułki Blaszkę do pieczenia wykładamy papierem do pieczenia Rozpuszczamy masło w małym garnuszku (ma się tylko rozpuścić a nie zagotować) Jajka wybijamy do kielicha blendera…

WIĘCEJ >

Kruche ciasteczka z owocami

Piekarnik rozgrzewamy do temp. 220 st. C Blachę wykładamy papierem do pieczenia Do miski wsypujemy mąkę i proszek do pieczenia, dodajemy tłuszcz i siekamy masę nożem, do momentu uzyskania zwartych grudek, a następnie dosypujemy cukier…

WIĘCEJ >