fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Kurczak na makaronie z cukinii

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c1-dz6-3-1

Kurczak na makaronie z cukinii

Przygotowanie

  • Pierś drobiową kroimy na kilka pasków
  • Cebulę kroimy w piórka
  • Rozgrzewamy dużą patelnię z łyżką tłuszczu
  • Smażymy kawałki kurczaka z każdej strony po 2 minuty
  • Dodajemy pokrojoną cebulę
  • Zasmażamy 2 min
  • Dodajemy rosół
  • Lekko solimy
  • Dusimy na małym ogniu 10 min
  • W tym czasie robimy makaron z cukinii
  • Trzemy cukinię na tarce spiralnej lub kroimy nożem wzdłuż na plastry a następnie plastry na cienkie makaronowe nitki
  • Do gorącego sosu dorzucamy makaron
  • Mieszamy, podgrzewamy minutę – dwie
  • Nakładamy na talerz
  • Posypujemy szczypiorkiem

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz nietolerancjom – więcej informacji znajduje się w piktogramach.

Uwagi

W podpiętych, powiązanych przepisach znajdują się równie smaczne dania z cukiniowym makaronem.

Autor

Ajwendieta
Czas: do 30 minut
Składniki: 7
Porcje: 1
Trudność: Średni

Lista składników

  • 1 pierś z kurczaka (200 g)
  • ½ cebuli (50 g)
  • ½ szklanki bulionu mięsnego (125 ml)
  • 1 cukinia (300 g)
  • Sól kłodawska (3 g)
  • 1 łyżka oleju kokosowego (25 g)
  • 1 łyżka posiekanego szczypiorku (5 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Nóż, Patelnia, Spiromat - tarka spiralna do warzyw
Heading layer
Pobierz za darmo aplikację na smartfona i zacznij pracę nad swoją dietą!
Slider

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Carpaccio z buraka z twarożkiem z nerkowców

Orzechy namoczyć dzień wcześniej w zimnej wodzie Na drugi dzień odcedzić, dodać do orzechów wodę z ogórków, czosnek, zmiksować blenderem Buraki dzień wcześniej upiec w piekarniku, obrać, pokroić i zamarynować w oliwie, occie i lekko…

WIĘCEJ >

Pulpeciki z sarny w warzywach

Pulpeciki Mięso mielmy w maszynce do mięsa na standardowym sitku Dodajemy jajko Lekko solimy, pieprzymy i dodajemy majeranek Dokładnie mieszamy Formujemy kuleczki wielkości orzecha włoskiego Bulion/rosół wlewamy do garnka i doprowadzamy do wrzenia Na gorący…

WIĘCEJ >

Bitki wołowe

Wołowinę płuczemy, a następnie dokładnie osuszamy. Kroimy w niezbyt grube plastry i tłuczkiem rozbijamy na cienkie kawałki koniecznie przez folię spożywczą. Mięso musi być cienko zbite. Polewamy wszystkie kawałki 2 łyżkami aminokwasów kokosowych i rozsmarowujemy…

WIĘCEJ >

Gruszkotka

Ciasto: Bierzemy miskę i wkładamy do niej masło Do miski wsypujemy mąkę jaglaną i gryczaną Dodajemy cukier, 2 jaja i wymieszamy Dzielimy ciasto na 2 części Do jednej części dodajemy karob Formujemy kule i owijamy folią…

WIĘCEJ >