fbpx
logo
Szukaj
open close

Kurczak z makaronem i kapustą

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5ca59577c9-84fc-4746-a4d5-97acbaf34e53
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Kurczak z makaronem i kapustą

Przygotowanie

  • Mięso oczyszczamy i przyprawiamy z każdej strony (solą, pieprzem i papryką)
  • Na patelni grillowej rozgrzewamy połowę tłuszcz
  • Kładziemy mięso i grillujemy przez ok. 6-7 minut z każdej strony
  • Czosnek obieramy i drobno siekamy
  • Imbir obieramy i ścieramy na drobnych oczkach tarki
  • Kapustę i cebulę drobno kroimy
  • Mięso kroimy (lub rwiemy) na paski
  • Makaron gotujemy wg instrukcji na opakowaniu, a następnie odcedzamy i przenosimy z powrotem do garnka
  • Dodajemy 1/6 tłuszczu, mieszamy i odstawiamy
  • Na patelni rozgrzewamy tłuszcz (oliwę i olej)
  • Wrzucamy czosnek, imbir oraz cebulę i podsmażamy przez ok. 30 sek.
  • Dodajemy mięso i smażymy przez ok. 2 minuty, cały czas mieszając
  • Dodajemy odcedzoną kukurydzę oraz kapustę i smażymy przez ok. 2-3 minuty
  • Dodajemy makaron i smażymy przez ok. 4-6 minut
  • Dolewamy sos ostrygowy i całość dokładnie mieszamy

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia dań z kurczakiem.

Autor

Ajwendieta
Postaw mi kawę na buycoffee.to
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 1 godziny, do 30 minut
Składniki: 10
Porcje: 1
Trudność: Średni

Lista składników

  • Kurczak pierś (150 g)
  • Makaron Tagliatelle (120 g)
  • Pomidor koktajlowy (60 g)
  • Groszek zielony (25 g)
  • Seler naciowy (25 g)
  • Rukola (20 g)
  • Oliwa z oliwek extra virgin (10 ml)
  • Sól kłodawska (1.5 g)
  • Pieprz czarny (1.5 g)
  • Papryka słodka mielona (proszek) (1.5 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Garnek, Miska, Nóż, Patelnia, Patelnia grillowa, Sitko, Tarka do jarzyn

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Powiązane przepisy

Chrupiący kurczak na ostro

Na talerz wysypujemy mąkę, cukier oraz przyprawy (paprykę i tymianek) i dokładnie mieszamy Mięso kroimy wzdłuż na pół (lub rozbijamy (…)

WIĘCEJ >

Chrupiący kurczak z parmezanem

Ser (parmezan) ścieramy na drobnych oczkach tarki do miski Zieleninę drobno siekamy Piekarnik rozgrzewamy do temp. 190 st. C Blachę (…)

WIĘCEJ >

Kurczak curry ze smażonymi bananami

Ryż gotujemy wg instrukcji na opakowaniu, a następnie odcedzamy Mięso oczyszczamy i kroimy w kostkę Owoce obieramy i kroimy w (…)

WIĘCEJ >

Cytrynowy kurczak w brokułach

Pierś z kurczaka kroimy na drobne kawałki i mieszamy z przyprawami. Brokuła dzielimy na małe różyczki i myjemy. Na patelni (…)

WIĘCEJ >

Kurczak curry z dynią i szpinakiem

Dynię obieramy i kroimy na drobne kawałki. Cebulę obieramy i kroimy w kostkę, podobnie pierś z kurczaka. Czosnek i imbir (…)

WIĘCEJ >