fbpx
logo
Szukaj
open close

Kurczak z warzywami po azjatycku

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c9597f00b-9575-49ff-915d-db0c412b2fdf
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Kurczak z warzywami po azjatycku

Przygotowanie

  • Brokuł dzielimy na różyczki
  • Paprykę kroimy w cienkie słupki
  • Cebulę drobno siekamy
  • Na patelnię wsypujemy orzechy i prażymy przez ok. 1-2 minuty, po czym ściągamy z patelni
  • Do miski wlewamy bulion, sok pomarańczowy i sos sojowy, dodajemy mąkę i całość dokładnie mieszamy
  • Mięso kroimy w kostkę
  • Na patelni rozgrzewamy tłuszcz
  • Wrzucamy mięso i smażymy przez ok. 6-7 minut, a następnie ściągamy z patelni
  • Na patelnię wrzucamy brokuły, paprykę oraz cebulę i podsmażamy przez ok. 15 minut, co jakiś czas mieszając
  • Dodajemy na patelnię z powrotem mięso, wlewamy sos z bulionem i zagotowujemy
  • Następnie zmniejszamy ogień i dusimy potrawę przez ok. 10-15 minut
  • Dodajemy orzechy, mieszamy i podgrzewamy przez ok. 1 minutę

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia kurczaka.

Kurczaka możesz podawać z ryżem, kaszą lub makaronem.

Autor

Ajwendieta
Postaw mi kawę na buycoffee.to
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 30 minut
Składniki: 10
Porcje: 4
Trudność: Średni

Lista składników

  • Kurczak pierś (600 g)
  • Brokuł (200 g)
  • Papryka czerwona (150 g)
  • Bulion mięsny (125 ml)
  • Orzech nerkowca (100 g)
  • Cebula szalotka ze szczypiorem (80 g)
  • Sok z pomarańczy 100% (30 g)
  • Mąka kukurydziana (24 g)
  • Sos sojowy (20 g)
  • Oliwa z oliwek extra virgin (20 ml)

Potrzebny sprzęt

Deska, Miska, Nóż, Patelnia

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Powiązane przepisy

Kurczak curry ze smażonymi bananami

Ryż gotujemy wg instrukcji na opakowaniu, a następnie odcedzamy Mięso oczyszczamy i kroimy w kostkę Owoce obieramy i kroimy w (…)

WIĘCEJ >

Kurczak słodko-kwaśny z nerkowcami i ryżem

Ryż gotujemy wg instrukcji na opakowaniu, a następnie odcedzamy Cukinię, ananasa i mięso kroimy w kostkę Mięso przenosimy do miski, (…)

WIĘCEJ >

Kurczak w sosie pieczarkowym z ryżem

Mięso dokładnie oczyszczamy i kroimy w kostkę Do miski wlewamy tłuszcz (oliwę), dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek oraz przyprawy i (…)

WIĘCEJ >

Cytrynowy kurczak w brokułach

Pierś z kurczaka kroimy na drobne kawałki i mieszamy z przyprawami. Brokuła dzielimy na małe różyczki i myjemy. Na patelni (…)

WIĘCEJ >

Kurczak curry z dynią i szpinakiem

Dynię obieramy i kroimy na drobne kawałki. Cebulę obieramy i kroimy w kostkę, podobnie pierś z kurczaka. Czosnek i imbir (…)

WIĘCEJ >