Kurkuma latte
Kurkuma latte
Przygotowanie
- Wszystkie składniki wrzucamy do wysokoobrotowego blendera i blendujemy na najwyższych obrotach przez minutę.
- Podgrzewamy napój w rondelku przez około 8 minut i przelewamy do kubka.
Rady dietetyka
Pamiętaj, by każdy przepis uwzględnić pod kątem aktualnie stosowanej diety. Więcej na temat diet można poczytać w zakładce „Dieta”.
Autor
Lista składników
- ½ szklanki tłustego mleka kokosowego (115 ml)
- ½ szklanki wody (125 ml)
- 2 cm obranej świeżej kurkumy (1 g)
- 1 daktyl (5 g)
- ½ łyżeczki cynamonu cejlońskiego (2 g)
- 1 łyżeczka oleju kokosowego (10 g)
Potrzebny sprzęt
Podobne tematy
Wędzona szynka na świeżym szpinaku
Szpinak włożyć do miski z zimną wodą i dobrze wypłukać z piasku Odcedzić szpinak na sicie i położyć na talerzu Pomidorki pokroić na połówki Ogórka pokroić w półksiężyce (plasterki przekroić na połowy) Cebulę pokroić w…
WIĘCEJ >Grillowany bakłażan nadziewany suszonym pomidorem
Bakłażana kroimy w bardzo cienkie plastry Kładziemy na gorącej, suchej, patelni grillowej Smażymy po 2-3 min z każdej strony Zgrillowane plastry lekko solimy i pieprzymy Suszone pomidory zawijamy w przygotowane plastry
WIĘCEJ >Kruszon truskawkowo – bananowy
Bierzemy miskę i wrzucamy do niej masło Dodajemy jajka, mąkę jaglaną i gryczaną Dodajemy cukier Mieszamy rękami na jednolitą masę Wyrobione ciasto dzielimy na dwie części Do jednej części dodajemy karob i formujemy kulkę Drugą…
WIĘCEJ >