fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Lekkie tiramisu z malinami

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c091ea1a7-2851-4f43-a078-98a77cc009d0
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Lekkie tiramisu z malinami

Przygotowanie

  • Do szklanki wlewamy wrzącą wodę, wsypujemy kawę i dokładnie mieszamy
  • Do miski składamy ser i jogurt, dodajemy cukier oraz ekstrakt z wanilii i całość dokładnie miksujemy przez ok. 2-3 minuty
  • Na dnie naczynia układamy połowę herbatników
  • Herbatniki smarujemy naparem z kawy za pomocą pędzelka
  • Następnie nakładamy na wierzch herbatników połowę mieszanki z serem i przesiewamy na nią połowę kakao
  • Powtarzamy układanie warstw, ale nie posypujemy wierchu kakao, dopóki tiramisu nie będzie schłodzone
  • Tiramisu wkładamy do lodówki na ok. 3 godz.
  • Przed podaniem posypujemy kakao i malinami

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia deserów.

Autor

Ajwendieta
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: powyżej 1 godziny
Składniki: 9
Porcje: 8
Trudność: Średni

Lista składników

  • Jogurt naturalny (600 g)
  • Ser Ricotta (400 g)
  • Malina (300 g)
  • Woda (200 ml)
  • Herbatniki (100 g)
  • Cukier trzcinowy (40 g)
  • Kakao w proszku (20 g)
  • Wanilia – ekstrakt (10 g)
  • Kawa (10 g)

Potrzebny sprzęt

Lodówka, Mikser, Miska, Naczynie płaskie

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Chłodnik ogórkowy z koperkiem

Ogórki obieramy i ścieramy na grubych oczkach tarki do miski Dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek i odstawiamy na ok. 5 minut W tym czasie siekamy zieleninę Do miski z ogórkami dodajemy pozostałe składniki i całość…

WIĘCEJ >

Kolorowa sałatka z kuskusem

Cukinię kroimy w cienkie plasterki Cebulę obieramy i kroimy w piórka Papryki kroimy w kostkę Pomidory kroimy w paski Na patelni rozgrzewamy tłuszcz (oliwę) Wrzucamy cukinię, cebulę oraz papryki i smażymy przez ok. 8-10 minut,…

WIĘCEJ >

Jambalaya z krewetkami

Cebulę z czosnkiem obieramy i drobno siekamy Seler i kiełbasę kroimy w plasterki Paprykę kroimy w słupki Krewetki oczyszczamy (obieramy z pancerza i usuwamy przewód pokarmowy) Na patelni rozgrzewamy tłuszcz Wrzucamy cebulę z czosnkiem oraz…

WIĘCEJ >

Tosty z indykiem i sezamem

Piekarnik rozgrzewamy do temp. 180 st. C Blachę do pieczenia lekko smarujemy tłuszczem Cebulkę z zieleniną drobno siekamy i przenosimy do miski Imbir obieramy i ścieramy na drobnych oczkach tarki do miski z cebulką Do…

WIĘCEJ >