fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Lody owocowe

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5cb3b91d46-ac57-4395-a70f-715c870bfb33
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Lody owocowe

Przygotowanie

  • Brzoskwinię obieramy, kroimy w kostkę (pestki usuwamy) i przenosimy do miski
  • Śmietankę ubijamy i dodajemy do brzoskwiń
  • Dodajemy karob oraz słodzik i całość dokładnie mieszamy
  • Masę przenosimy do pudełka i wkładamy do zamrażarki na ok. 3-4 godz.

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne propozycje przyrządzenia lodów.

Autor

Ajwendieta
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: powyżej 1 godziny
Składniki: 3
Porcje: 2
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • Brzoskwinia (400 g)
  • Śmietanka sojowa (100 ml)
  • Karob (3 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Mikser, Miska, Nóż, Zamrażarka

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Spaghetti wielowarzywne

Marchewkę, pietruszkę, cebulę, czosnek obrać Warzywa kroimy w paski Cukinię i białą rzodkiew trzemy na tarce spiralnej Na patelni rozgrzewamy tłuszcz i wrzucamy cebulę z czosnkiem Nodsmażamy 2 min Dodajemy pociętą marchew, pietruszkę i zasmażamy…

WIĘCEJ >

Marchewka z miodem

Piekarnik rozgrzewamy do temp. 180 st. C Naczynie żaroodporne wykładamy papierem do pieczenia Marchewki oskrobujemy pozostawiając część skórki, a następnie układamy w naczyniu żaroodpornym Chili drobno siekamy Do garnka wlewamy miód i ocet, dodajemy chili…

WIĘCEJ >

Pomidory zapiekane z serem

Pomidory kroimy w cienkie plastry Cebulę obieramy i kroimy w cienkie plastry Ser ścieramy na drobnych oczkach tarki do miski Piekarnik nagrzewamy do temp. 180 st. C Kokilki smarujemy tłuszczem Do miski wsypujemy przyprawy, dodajemy…

WIĘCEJ >

Kotlety cielęce

Czosnek obieramy i drobno siekamy Marchew obieramy i kroimy w kostkę Seler kroimy na kawałki Mięso kroimy w plastry (ilość plastrów taka jak ilość porcji) W rondlu rozgrzewamy połowę tłuszczu Wrzucamy warzywa oraz przyprawy (liść…

WIĘCEJ >