fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Łosoś z ryżem

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5cb52cafbb-7edb-404d-9d65-752133591409
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider

Łosoś z ryżem

Przygotowanie

  • Ryż gotujemy wg instrukcji na opakowaniu, a następnie odcedzamy
  • Groszek gotujemy we wrzącej, osolonej wodzie przez ok. 15 minut (do miękkości), a następnie odcedzamy
  • Rybę dokładnie myjemy i osuszamy ręcznikiem papierowym
  • Następnie przyprawiamy rybę z dwóch stron
  • Na patelni rozgrzewamy tłuszcz
  • Kładziemy rybę i smażymy przez ok. 2-4 minuty z każdej strony
  • Na talerz nakładamy ryż, rybę i groszek (tak jak na załączonym obrazku)

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne propozycje przyrządzenia łososia.

Autor

Iwona Wierzbicka
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slider
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider
Czas: do 30 minut
Składniki: 7
Porcje: 1
Trudność: Średni

Lista składników

  • Łosoś atlantycki (świeży) (200 g)
  • Groszek zielony (75 g)
  • Ryż basmati (50 g)
  • Oliwa z oliwek extra virgin (20 ml)
  • Sól kłodawska (3 g)
  • Pieprz czarny (1.5 g)
  • Estragon suszony (0.5 g)

Potrzebny sprzęt

Garnek, Garnek - mały, Patelnia, Ręcznik papierowy, Sitko

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Kokosowe babeczki z musem bananowym i owocami

Najpierw masa bananowa: Zagotowujemy wodę w czajniku Wlewamy wrzątek do szklanki (do wysokości ¼ ) i czekamy aż trochę wystygnie, czyli jakieś 2-3 minuty Do szklanki z gorącą wodą wsypujemy żelatynę, mieszamy i zostawiamy na chwilę Obieramy…

WIĘCEJ >

Koktajl arbuzowy

Odkrawamy skórkę arbuza Obieramy banana Myjemy sałatę rzymską Umieszczamy arbuza, banana i sałatę rzymską w blenderze Wyciskamy do składników w blenderze sok z cytryny Blendujemy

WIĘCEJ >

Placuszki kasztanowe z truskawkami

Najpierw przygotowujemy ciasto na placki Przesiewamy mąkę przez sitko Roztrzepujemy jajka rózgą lub widelcem Mieszamy jajka z mąką i taką ilością wody, by uzyskać gładkie, płynne (jednak gęstsze od naleśnikowego) ciasto Truskawki kroimy w plasterki. Najlepiej…

WIĘCEJ >

Ciasto bardzo bakaliowe

Piekarnik nagrzewamy do temp. 150 st. C Do miski wsypujemy mąkę, proszek do pieczenia, sodę, sól, orzechy oraz owoce suszone i całość dokładnie mieszamy Do blendera (lub miksera) wybijamy jaja, dodajemy cukier oraz cynamon i…

WIĘCEJ >