fbpx
logo
Szukaj
open close

Łosoś z ryżem

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5cb52cafbb-7edb-404d-9d65-752133591409
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Łosoś z ryżem

Przygotowanie

  • Ryż gotujemy wg instrukcji na opakowaniu, a następnie odcedzamy
  • Groszek gotujemy we wrzącej, osolonej wodzie przez ok. 15 minut (do miękkości), a następnie odcedzamy
  • Rybę dokładnie myjemy i osuszamy ręcznikiem papierowym
  • Następnie przyprawiamy rybę z dwóch stron
  • Na patelni rozgrzewamy tłuszcz
  • Kładziemy rybę i smażymy przez ok. 2-4 minuty z każdej strony
  • Na talerz nakładamy ryż, rybę i groszek (tak jak na załączonym obrazku)

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne propozycje przyrządzenia łososia.

Autor

Iwona Wierzbicka
Postaw mi kawę na buycoffee.to
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 30 minut
Składniki: 7
Porcje: 1
Trudność: Łatwy, Średni

Lista składników

  • Łosoś atlantycki (świeży) (200 g)
  • Groszek zielony (75 g)
  • Ryż basmati (50 g)
  • Oliwa z oliwek extra virgin (20 ml)
  • Sól kłodawska (3 g)
  • Pieprz czarny (1.5 g)
  • Estragon suszony (0.5 g)

Potrzebny sprzęt

Garnek, Garnek - mały, Patelnia, Ręcznik papierowy, Sitko

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Powiązane przepisy

Kanapka z jajem, łososiem wędzonym i ogórkiem kiszonym

Jajo gotujemy we wrzącej, osolonej wodzie przez ok. 6-7 minut (na twardo) Następnie jajo odcedzamy, obieramy ze skorupy i kroimy (…)

WIĘCEJ >

Carpaccio z łososia i z rzodkiewki

Na talerzu układamy naprzemiennie plastry łososia razem z plastrami awokado i rzodkiewki, polewamy sosem z oliwy, soku z cytryny i (…)

WIĘCEJ >

Grillowany łosoś na szpinaku z gotowanymi batatami

Szpinak kilka godzin wcześniej wyjmujemy z zamrażarki (najlepiej na noc włożyć do miski i zostawić do rozmrożenia) Cebulę i czosnek (…)

WIĘCEJ >

Fritatta z łososiem i pomidorami

Włączamy piekarnik i ustawiamy 200 st.C Cebulę i czosnek obrać i pokroić w kostkę Kalarepę obrać i pokroić w kostkę (…)

WIĘCEJ >

Chłodnik czosnkowo – koperkowy z łososiem

Mleko wlewamy do naczynia, w którym będziemy miksować Dodajemy czosnek Wydrążony miąższ z awokado Miksujemy blenderem Łososia kroimy w drobne (…)

WIĘCEJ >